Készíts babát

waldorf babák-500Ajándékot keresel egy olyan szerettednek, aki szeret kézműveskedni?

Régóta szeretnél megtanulni babát készíteni, de nem tudod, hogyan kezdj hozzá? 

Próbáltál már babát varrni, de az eredménnyel nem vagy elégedett? 

Ügyes kezű vagy, és szívesen kapnál a születésnapodra, névnapodra, karácsonyra, vagy csak "úgy" olyan ajándékot, amivel új technikákat tanulhatsz meg?

Gyermekeid, unokáid vannak, és elborzaszt a sok műanyag, lélektelen játék, ami a boltokban kapható, és olyan megoldást keresel, neked és a gyermekednek, unokádnak is elfogadható?

Szívesen készítenél a gyermekednek, unokádnak, rokon gyermekeknek olyan ajándékot, ami garantáltan évekig a kedvence lesz? 

Hallottad már a "waldorf baba" kifejezést, de fogalmad sincs, mit jelent, és mire jó?

Ha a fenti kérdések bármelyikére IGEN a válaszod, a legjobb helyen jársz!

Olyan, Magyarországon egyedülálló, részletes oktatási anyagot dolgoztam ki a számodra, a GLEDITA KREATÍV FÜZETEKET, amellyel akár kezdőnként is, az otthonod kényelmében elkészítheted a leggyönyörűbb babát, amellyel valaha csak találkoztál! És nem csak egyet, hanem, mivel a tudás a Tied lesz, akárhányat! Akár egy egész babacsaláddal meglepheted a család legkisebbjét, hiszen a Gledita Kreatív füzetek alapján 3 méretben, fiú és lány babákat is készíthetsz teljes ruhatárral!


Babát varrni csodálatos!Lenke-v Beleszeretsz, amint az első baba feje megformálódik a kezeid között! Ha pedig a babát a gyermeked társaságában varrod, az örök élmény lesz számára! Felidéződik a saját születése, és hihetetlen módon fog kötődni a BABÁHOZ, amit együtt alkottatok!

Miért waldorf babát készítsünk?

A waldorf baba csodálatos tulajdonsága, hogy segíti a gyermek érzelmi fejlődését, hiszen a baba egyszerű vonásokkal rendelkezik, így bármely szerepet képes betölteni a szerepjátékokban és az élményfeldolgozásban. Nagyszerűen gyakorolhatja rajta a gyermek a gondoskodást, eljátszhatja azokat a szerepeket, amelyeket ő is megtapasztal. Ennek fontos része a baba öltöztetése, vetkőztetése. Tehát olyan változatos ruhatár is kell a babának, amivel a játék megunhatatlan lesz!

A Gledita Kreatív Füzetek abban segítenek Neked, hogy olyan babát, játékot tudj készíteni a gyermeked, unokád számára, amely garantáltan a kedvence lesz.


teljes csomag-babákkal-kA Gledita Kreatív Füzetek a következőkből állnak:

 • Waldorf baba FEJ készítő E-book -
 • Waldorf baba készítő E-book
 • Lány babahaj készítő E-book
 • Fiú babahaj készítő E-book
 • Babaruha készítő E-book
 • Bugyi, nadrág készítő E-book
 • Ing, blúz, póló készítő E-book

Összesen 80 oldalnyi, 560 színes fotóval illusztrált oktatóanyag!

Nem tartalmaz kézbe fogható, papír alapú füzeteket, de kinyomtattatható, ha szükséges!

Az E-book-ok melléalapanyag csomagokat is választhatsz:

 • waldorf baba fej csomagok 3 méretben
 • Waldorf baba test és fej csomagok gyapjú töltéssel 3 méretben,
 • Waldorf baba test és fej csomagok műszál töltéssel 3 méretben.

Waldorf babákGIF

Néhány fotó a GLEDITA KREATÍV Waldorf baba oktatóanyagokról, babákról

Miért a Gledita Kreatív füzeteket és az Alapanyagcsomagokat válaszd?

* Mert ez a Magyarországon kapható legrészletesebb, babavarrással foglalkozó oktatóanyag. 8 hónapon át készült, több, mint 1000 fotó közül válogattam ki azt a 560-at, ami belekerült a Füzetekbe. Így kb. 80 oldalnyi oktatóanyagot kapsz. Az ingyenes, felszínes leírásokból nem tudod megtanulni az igazán szép, kedves baba készítését... nem szólva a 13 féle ruha leírásáról.  * Mert kezdők számára is könnyen érthető, követhető. Ha nem ájulsz el egy tű (varrótű) láttán, Te is meg tudod csinálni! * Mert egy óriási tapasztalatokkal rendelkező oktatótól tanulhatsz, SŐT!!! Egy zárt Facebook csoportban bátran kérdezhetsz, ha elakadtál! *Mert az oktatóanyagban található összes szabásminta - van ám belőle bőven, van, amelyik E-book-ban több is - akadálymentes, vagyis, ha nincs is nyomtatód, a képernyőről akkor is ki tudod másolni egy kockás papírra! * Mert a csomagokba a legjobb került! Sok kísérletezés után megtaláltam azokat a legmagasabb minőségű alapanyagokat, amelyekből igazán érdemes babát varrni, és én is ezeket használom a babáimhoz. * Mert elegendő megvásárolnod csak az adott babához szükséges alapanyagot, nem lesznek drága elfekvő készletek a szekrényedben. * Mert a test alapanyag csomagokat olyan dobozban kapod, amelyet át tudsz alakítani a készülő baba számára babaággyá. Egy fantasztikus sablon lapul ehhez a dobozodban! *Ráadásul, ha az Online oktatóanyagot ÉS az alapanyagcsomagot egyszerre vásárolod meg, a baba test szabásmintáját nyomtatva, papíron is megkapod, nem kell bíbelődnöd a nyomtatással, rajzolással!

Ki tanít TÉGED babát varrni?

Gledita kis babaval
Varga Edit - Gledita
Varga Edit vagyok, A Gledita Kreatív Füzetek készítője, tanár és kézműves. 2010 óta foglalkozom babavarrással, de már több, mint 30 éve varrok, alkotok és tanítok. A waldorf babáim eredeti szabásmintáját és az első instrukciókat az azóta elhunyt Orth Magda wadorf tanár és babakészítőtől kaptam, és nagyon sokat tanultam külföldi oktatóanyagokból, világszerte híres babakészítőktől is. Szenvedélyesen szeretek alkotni, és a tudásomat átadni. Mára már több száz baba kelt életre a kezeim között. Babáim világszerte keresettek, Több "gyermekem" utazott már az Egyesült Államokba, Kanadába, és az Európai Unió országaiba. Tanfolyamaimon sokaknak volt alkalma megízlelni a kézzel készül babácskák születésének örömét. Tapasztalataimat beleépítettem a Gledita Kreatív Füzetekbe. Küldetésem, hogy a magyar anyukákat, nagymamákat megtanítsam babákat, játékokat készíteni.

Ezt írták, akik már kipróbálták:

Nádasy Márta1-2Régi vágyam volt, hogy egyszer megtanuljak Waldorf babát varrni. Munkahelyi tapasztalataimból tudom, hogy a gyerekek mennyire szeretik a puha, simulni tudó, dús hajú, kedves arcú babákat.

Sokat nézelődtem a neten, mintákat, leírásokat kerestem. Ekkor találtam rá Edit honlapjára, ahol gyönyörködtem csodás babáiban, de aztán felfedeztem valami mást is, az oktató és baba csomagokat.   Azonnal rendeltem is néhányat! Ezekben a füzetekben megtaláltam mindent, amire szükségem volt, lépésről lépésre tanított meg a baba varrás technikájára. A leírások részletesek, érthetőek, még olyanoknak is, akik kevésbé tudnak varrni. Ami pedig nekem nagyon tetszett, hogy rengeteg kép segíti a leírások még jobb megértését. A baba sablon és a babaruhák szabásmintája annyira pontos, hogy szabás után minden rész milliméterre illeszkedik egymáshoz. A füzetek összeállítása is nagyon jó, mert mindenki kedvére választhat, attól függően, hogy fiú, vagy lány babát, vagy csak manót, alvókát szeretne készíteni.

A füzetekből megtanultam az alapokat, talán még többet is. Ezek után saját ízlésem szerint tudom majd alakítani babáim arcát, ruhatárát, hiszen minden baba más és más. Tükrözi alkotója egyéniségét.

Köszönet a füzetek alkotójának!"

Nádasy Márta, Gyula

Babaképek1

Gledita Oktatóanyag alapján varrt babák"Nyáron varrtam már egy babát az unokámnak, ami nem lett rossz, csak technikai hibákkal teli. Sötétben tapogatózva készült.Tőled tanultam meg hogyan kell megvarrni egy babát. Köszönöm!  A Füzetek mutatták meg a babavarrás technikáját. Nagyon élveztem az egyszerű és logikus leírásokat. A felnőtt lányaim is leadták az igényt saját babára! Ne féljetek elkezdeni, mert nektek is örömet okoz, nem csak a gyerekeknek. Az meg természetes, hogy egyre szebbet, jobbat szeretnétek varrni. Ezzel én is így vagyok. Mindenkinek sikeres babakészítést kívánok!"

Horváth Mária, Eger

"A leírásod szuper! Nagyon könnyű belőle dolgozni, minden érthető!!! 🙂 Az óvodákba is inkább ilyen babák kellenének...és persze minden gyerek kezébe!"

Mátyás M. Szilvia, Gyál Óvónő és három gyermekes édesanya

„Két kislány édesanyjaként tudtam, nem maradhat játékbaba nélkül a ház, ez egyértelmű volt mindig. Azonban képtelen voltam békét kötni bármely bolti babával; még kompromisszumos megoldásnak sem találtam egyet sem alkalmasnak. Szerencsére a lányok sem. Fantasztikus lehetőségnek tűnt Gledita tanfolyama - amin azonban saját előadásom miatt végül mégsem tudtam részt venni. Egy világ dőlt össze bennem, mert tudtam, a jövőben sokáig nem is lesz alkalmam pótolni az elmaradt tanfolyamot. Ekkor ajánlotta fel maga Gledita az online tankönyvet, s mivel szabadkoztam, ismerve saját előzetes tudásomat a varrás tudományának területén, ígérte, fogja a kezem - digitálisan - s bármikor kérdezhetek. Megkapva a kezdő csomagot ismét bizonytalan lettem: egyáltalán nem láttam, hogy áll ez össze egy szerethető babának. Amikor este végre nekiálltam, két dolog döbbentett meg: egyrészt annyira részletes, képekkel illusztrált könyvecskét kaptam, hogy nem esett nehezemre követni a lépéseket; másrészt igen gyorsan tudtam haladni a varrással, s gyakorlatilag az első pár lépés után már valóban kezdett élettel megtelni a babakezdemény. Izgalmas, látványos folyamat volt, s megdöbbentően hamar készen lettem az első, a második illetve a külföldi útra indult ajándék, harmadik babával is. A lányok is élvezték minden fázisát, s lesték, hogy alakul a babájuk. Nagyon tetszett nekik, hogy ők mondták meg, milyen színű legyen a haja, a szeme a saját babájuknak, az ő vágyaik keltek bennük életre. Kicsit aggódtam is, ugyanis nekünk soha nem volt egyiküknek sem kedvenc bármijük. Se egy kedvenc plüssmaci, se egy rongyi vagy párnacsücsök. Semmi ilyesmi - most azonban olyat akartam nekik és velük készíteni, amihez kötődnek. Már jó ideje megvan nekik a babájuk, s elég, ha azt mondom, reggel velük kelnek ki az ágyból, mennek a babák oviba, bölcsibe, s egyszer ez eső miatt bent felejtődtek az autóban - bizony addig nem is mehettünk be a szobájukba, amíg a babák esernyő alatt be nem vonultak a házba. Az alkotás könnyű volt a 'kotta' mentén, s azt kell mondjam, új családtagokkal bővültünk. Köszönjük!”

Háry Leticia magtej.hu


És akkor lássuk az Gledita Kreatív Füzeteket!

1. GLEDITA KREATÍV FÜZETEK – HOGYAN KÉSZÍTSÜNK WALDORF BABA FEJET?
PDF formátumú E-book

Ugye, Te is azt szeretnéd, ha az általad készített baba feje szép formás és kedves lenne, és a gyermeked sokáig játszhasson vele anélkül, hogy a formáját elveszítené és tönkremenne?

Tapasztald meg Te is babavarrás csodáját! Varrd meg gyeremeked álom-babáját a GLEDITA KREATÍV FÜZETEK segítségével!

Az e-book teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Teljes tartalma része a 2. Füzetnek, ezért külön nem megvásárolható.

Hogyan készítsünk waldorf baba fejet

2. GLEDITA KREATÍV FÜZETEK – HOGYAN KÉSZÍTSÜNK WALDORF BABÁT? FEJ ÉS TEST KÉSZÍTÉSE
PDF formátumú E-book

A waldorf baba fontos tulajdonsága, hogy egészséges testképet tanít a gyermeknek, hiszen testarányai a kisgyermekéhez hasonlítanak. A baba egyszerű arcvonásai nem korlátozzák a fantáziáját, és így segítik az élményfeldolgozásban.
Nagyon fontos, hogy a baba tartós legyen, bírja a “sok szeretgetést” és jól tisztítható is legyen.
Ebben ez E-bookban olyan waldorf baba elkészítését tanulhatod meg, amelynek végtagjai nem fognak leszakadni!

Tapasztald meg Te is babavarrás csodáját! Varrd meg gyermeked álom-babáját a GLEDITA KREATÍV FÜZETEK segítségével!

Az e-book teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll.

Test ésfejKattints a menüpontokra a részletekért!

Mit kapok, ha megvásárolom a Gledita Kreatív Füzetek waldorf baba készítő oktatóanyagát?

 • Kapsz egy Magyarországon egyedülálló, PDF formátumú 17 oldalas, 134 színes fotóval, illusztrált oktatóanyagot, melynek letöltési linkjét a vásárlás után e-mailben fogod megkapni. A linkre kattintva az oktatóanyag az internetböngésződben jelenik meg, ahonnan a kis lemez ikonra kattintva mentheted le az e-booko-ot a számítógépedre. Az olvasásához szükséges lesz az Adobe Reader program, melyet ingyenesen le tudsz tölteni az internetről. Ennek a linkje is szerepelni fog a vásárlást követő e-mail-ben.
 • Mint Gledita tanítvány, jogot szerzel, hogy beléphess a Gledita és tanítványai zárt Facebook csoportba, ahol bártan kérdezhetsz, ha megakadtál, és kapsz is választ a kérdésedre. Valamint megmutathatod az elkészült babákat!
Az oktatóanyag három részből áll:
 • Az első rész a waldorf babafejről szól; 50 pontba szedve, 78 színes fotóval bemutatva vezet végig a babafej készítésén. A leírás végén részletesen kiemeltem azokat a kritikus pontokat, ahol a legkönnyebb elrontani a babafej készítését.
 • A második rész a baba testének elkészítéséről szól. Olyan szabásmintát tartalmaz, és olyan technikát mutat be, amellyel „gyerekbiztos” babát készíthetsz. Olyat, amelynek sem a lába, sem a keze nem fog leszakadni még akkor sem, ha a gyermek esetleg „erősebben” játszik vele. A test elkészítésén 36 ponton keresztül, 56 színes fotó segítségével haladhatsz végig.
 • Az oktatóanyag harmadik része a szabásminta, mely „akadálymentes”, tehát nyomtató nélkül is megkapható (ld. Szabásminta menüpont). Az oktatóanyagban a 30 cm-es baba 1:1 méretű szabásmintája található, mely tetszés szerint nagyítható vagy kicsinyíthető. Ennek módját is megtalálod az anyagban. Amennyiben megvásárolod ezt az E-bookot, ÉS alapanyag csomagot is rendelsz hozzá, a csomagban megkapod ajándékba az adott méretű baba testének nyomtatott szabásmintáját is! Így a nyomtatással, rajzolással sem kell törődnöd.
GLEDITA KREATÍV FÜZETEK
Részlet a GLEDITA KREATÍV waldorf baba készítő oktatóanyagából

A Gledita Kreatív Füzetek waldorf babafej oktatóanyaga mit NEM tartalmaz?

 • Nem tartalmaz fizikailag kézbe fogható "füzetet"!
 • Nem tartalmaz kész babát, babafejet.
 • Nem tartalmaz alapanyagokat, eszközöket. Ha szükséged van alapanyagokra, keresd a Gledita Kreatív Csomagokat!
 • A leírás nem tartalmazza a baba hajának elkészítési módját. Ehhez válaszd a Lány babahaj oktatóanyagot, a Fiú babahaj oktatóanyagot, vagy az összetett oktatóanyag csomagokat!
 • Nem tartalmazza a babaruhák szabásmintáját, elkészítésük bemutatását. Ehhez külön találsz külön E-book-okat, amelyek segítségével egy egész ruhatárat készíthetsz a babádnak!
A GLEDITA KREATÍV FÜZETEK waldorf baba készítő E-book segít neked a következőkben:
 • Az oktatóanyag alapján el tudsz készíteni egy egész babatestet, fejjel, melyre azután készíthetsz hajat (nem része a leírásnak) és ruhákat (nem része a leírásnak). Így öltöztetős hajas babával lepheted meg azt, aki legkedvesebb a számodra!
 • Három baba
  Három méret leírása szerepel az oktatóanyagban. Ugye, milyen aranyosak ezek a babácskák?
  A GLEDITA KREATÍV FÜZETEK alapján készített baba „gyerekbiztos”, sem a lába, sem a keze nem fog leszakadni még akkor sem, ha a gyermek esetleg „erősebben” játszik vele.
 • A GLEDITA KREATÍV FÜZETEK kiegészítéseként megvásárolhatsz alapanyagcsomagokat 3 méretben: 25 cm, 30 cm és 38 cm magas babához, két féle töltéssel: gyapjúval, vagy szilikonizált poliészter golyócskákkal. Fej csomagok külön is kaphatók.
 • ManóCsak a fej felhasználásával készíthetsz olyan manó babát is, melynek plüss teste és plüss sapkája van. Elsősorban kisebb gyermekeknek ajánlott, akik még nem tudnak öltöztetős hajas babával játszani. Manóbabát készíthetsz a 25 cm-es, a 30 cm-es vagy akár a 38 cm-es babafej elkészítésével is. Nehézséget okoz beszerezni a legjobb minőséget garantáló speciális alapanyagokat? Rendeld meg a GLEDITA KREATÍV CSOMAGOKBÓL azt, amire szükséged van!
 • cimke-rongyiKészíthetsz pici gyermek számára, első babának, foglalkoztató játéknak waldorf baba fejű rongyika babát, vagy cimkékkel dekorált rongyikababát. Ez a fajta baba leköti, ügyesíti a pici ujjacskákat. Bábozni is lehet vele, így a közös játékot is kiegészíti. A cimke-rongyika waldorf baba elkészítésének ingyenes leírását megtalálod a blogon az ingyenes leírások között. A Rongyika baba elkészítéséhez válaszd a 25 cm-es baba-fej alapanyag csomagot!
Ilyen szabásmintát kapsz az E-bookhoz:
 • Az E-book alapján készíthető baba szabásmintája megegyezik a waldorf pedagógia által ajánlott szabásmintával.
 • A szabásminta „akadálymentes”, mely azt jelenti, hogy nem feltétlenül szükséges ahhoz nyomtató, hogy használhasd. A 2 cm x 2 cm-es háló segítségével könnyen kimásolhatod egy négyzetrácsos papírra a mintát. És az sem probléma, ha más méretű babát szeretnél, a négyzetrács segítségével könnyen nagyíthatod-kicsinyítheted a szabásmintát. Ennek módja is szerepel a leírásban.
 • Az E-book végén megtalálod azt a leírást, amellyel a szabásmintát átalakíthatod más méretű baba szabásmintájává, valamint a különböző méretű babák alapanyaganyag igényét.
 • Ha van rá lehetőséged, ki is nyomtathatod a szabásmintát. A leírásban szereplő minta 30 cm magas baba testének 1:1 méretű szabásmintája. Fénymásolóval nagyíthatod és kicsinyítheted kedved szerint.
 • Amennyiben megvásárolod ezt az E-bookot, ÉS alapanyag csomagot is rendelsz hozzá, a csomagba belekerül az adott méretű baba testének nyomtatott szabásmintája is. Így a nyomtatással, rajzolással sem kell törődnöd.
Akadálymentes szabásminta
A négyzethátó segítségével könnyen le tudod rajzolni a szabásmintát a képernyőről

A baba elkészítéséhez a következő speciális alapanyagokra lesz szükség (az oktatóanyag NEM tartalmazza):

A fejhez:
 • Gyapjú (műszálas vatelinnel nem szép az eredmény…)
 • Körgéz (mérettől függően 3-as, vagy 5-ös körgéz kell a babafejhez, kevés helyen kapható, többek között alapanyagcsomagban ezen az oldalon!)
 • Speciális babafej anyag, mely az Öko-Tex 100 standard babatest anyag nagyon rugalmas változata. Nem szalad fel a szem, nagyon tartós, könnyen tisztítható 100 % pamut anyag. (Az ÖKO-TEX standard 100 azt jelenti, hogy a gyártás során nem használtak vegyszert, és csecsemő is érintkezhet vele huzamosabb ideig) Nagyon rugalmas test színű pamut anyaggal is helyettesíthető, de a legszebb eredményt a speciális fejanyaggal érheted el!
A testhez:
 • Speciális babatest anyag, mely az Öko-Tex 100 standard babatest anyag kevésbé rugalmas változata. Nagyon erős, nagyon tartós, könnyen tisztítható 100 % pamut anyag. (Az ÖKO-TEX standard 100 azt jelenti, hogy a gyártás során nem használtak vegyszert, és csecsemő is érintkezhet vele huzamosabb ideig) Ez kevésbé rugalmas, vastagabb testszínű pamut anyaggal is helyettesíthető, de a legszebb eredményt a speciális testanyaggal érheted el!
 • Töltőanyag: a waldorf pedagógia gyapjút ír elő. Döntésünk szerint azonban tölthetjük műszállal is. Szépen lehet dolgozni a szilikonizált poliészter golyócskákkal.
 • Ezeket az alapanyagokat megvásárolhatod ezen az oldalon csomagban két féle töltőanyaggal, 3 féle méretben, 25 cm-es, 30 cm-es és 38 cm-es babához. A csomagokat az oldal alján találod!
Babakészítéshez szükséges anyagok, eszközök
Babakészítéshez szükséges anyagok, eszközök

További anyagok, eszközök:

 • Testszínű (ekrü) erős cérna (pl. Anchor hímzőfonal) a szemvonal kialakításához és a „fejbőr” varrásához
 • Osztott szálas hímzőfonal a szem és száj hímzéséhez
 • Varrógép (Apró öltésekkel, kézzel is összevarrhatjuk a baba testét.)
 • Varrótű
 • Hosszú tű. Ez lehet speciális hosszú, vékony babatű vagy akár „zsákvarró tű” is. Az arc hímzésekor használjuk, hogy a fej hátsó oldaláról indíthassuk a fonalat.
 • Gombostű
 • Horgolótű
 • Olló – legyen éles a hegye is.
 • Mérőszalag (varrócenti)
 • Tömőfa – pl. egy hosszú horgolótű tompa nyele, vagy kihegyezett fa evőpálcika vagy fakanál nyele
 • Puha ceruza, golyóstoll, vonalzó
Ez utóbbiakat mind megtalálod otthon, vagy beszerezheted – a babatű kivételével - bármelyik rövidáru boltban.
"A leírásod szuper! Nagyon könnyű belőle dolgozni, minden érthető!!! 🙂 Az óvodákba is inkább ilyen babák kellenének...és persze minden gyerek kezébe!" Mátyás M. Szilvia, Gyál Óvónő és három gyermekes édesanya
„Két kislány édesanyjaként tudtam, nem maradhat játékbaba nélkül a ház, ez egyértelmű volt mindig. Azonban képtelen voltam békét kötni bármely bolti babával; még kompromisszumos megoldásnak sem találtam egyet sem alkalmasnak. Szerencsére a lányok sem. Fantasztikus lehetőségnek tűnt Gledita tanfolyama - amin azonban saját előadásom miatt végül mégsem tudtam részt venni. Egy világ dőlt össze bennem, mert tudtam, a jövőben sokáig nem is lesz alkalmam pótolni az elmaradt tanfolyamot. Ekkor ajánlotta fel maga Gledita az online tankönyvet, s mivel szabadkoztam, ismerve saját előzetes tudásomat a varrás tudományának területén, ígérte, fogja a kezem - digitálisan - s bármikor kérdezhetek. Megkapva a kezdő csomagot ismét bizonytalan lettem: egyáltalán nem láttam, hogy áll ez össze egy szerethető babának. Amikor este végre nekiálltam, két dolog döbbentett meg: egyrészt annyira részletes, képekkel illusztrált könyvecskét kaptam, hogy nem esett nehezemre követni a lépéseket; másrészt igen gyorsan tudtam haladni a varrással, s gyakorlatilag az első pár lépés után már valóban kezdett élettel megtelni a babakezdemény. Izgalmas, látványos folyamat volt, s megdöbbentően hamar készen lettem az első, a második illetve a külföldi útra indult ajándék, harmadik babával is. A lányok is élvezték minden fázisát, s lesték, hogy alakul a babájuk. Nagyon tetszett nekik, hogy ők mondták meg, milyen színű legyen a haja, a szeme a saját babájuknak, az ő vágyaik keltek bennük életre. Kicsit aggódtam is, ugyanis nekünk soha nem volt egyiküknek sem kedvenc bármijük. Se egy kedvenc plüssmaci, se egy rongyi vagy párnacsücsök. Semmi ilyesmi - most azonban bennem volt a félsz, olyat akartam nekik és velük készíteni, amihez kötődnek. Már jó ideje megvan nekik a babájuk, s elég, ha azt mondom, reggel velük kelnek ki az ágyból, mennek a babák oviba, bölcsibe, s egyszer ez eső miatt bent felejtődtek az autóban - bizony addig nem is mehettünk be a szobájukba, amíg a babák esernyő alatt be nem vonultak a házba. Az alkotás könnyű volt a 'kotta' mentén, s azt kell mondjam, új családtagokkal bővültünk. Köszönjük!” Háry Letícia, két kislány édesanyja magtej.hu

3. GLEDITA KREATÍV FÜZETEK – HOGYAN KÉSZÍTSÜNK BABA HAJAT WALDORF LÁNY BABÁRA?
HÁROM CSINOS BABAHAJ + A HORGOLÁS ALAPJAI

PDF formátumú E-book 

Szépséges babahölgyet szeretnél készíteni? Annak elengedhetetlen része a csinos frizura!
Fix copfot szeretnél? Vagy frizurázható, kézzel fésülgethető hosszú hajat? Vagy netán az igazihoz nagyon hasonlító hajacskát?
A GLEDITA KREATÍV FÜZETEK lány babahajjal foglalkozó részéből mindhárom frizura készítését megtanulhatod!
Sőt! A horgolás alapjaiba is bepillanthatsz. Legalábbis olyan szinten, ami ezeknek a kedves frizuráknak elkészítéséhez elegendő.

Tapasztald meg Te is babavarrás csodáját! Varrd meg gyermeked álom-babáját a GLEDITA KREATÍV FÜZETEK segítségével!

Az e-book teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll.

lány haj Kattints a menüpontokra a részletekért!
Mit kapok, ha megvásárolom a Gledita Kreatív Füzetek lány babahaj oktatóanyagát?
 • Kapsz egy Magyarországon egyedülálló PDF formátumú 14 oldalas, 111 színes fotóval illusztrált oktatóanyagot, melynek letöltési linkjét a vásárlás után e-mailben fogod megkapni. A linkre kattintva az oktatóanyag az internetböngésződben jelenik meg, ahonnan a kis lemez ikonra kattintva mentheted le a leírást számítógépedre. Az olvasásához szükséges lesz az Adobe Reader program, melyet ingyenesen le tudsz tölteni a számítógépedre. Ennek a linkje is szerepelni fog a vásárlást követő e-mail-ben.
 • Mint Gledita tanítvány, jogot szerzel, hogy beléphess a Gledita és tanítványai zárt Facebook csoportba, ahol bártan kérdezhetsz, ha megakadtál, és kapsz is választ a kérdésedre. Valamint megmutathatod az elkészült babákat!
Az oktatóanyag három részből áll,három olyan technikába avatlak be, amellyel gyönyörű hajat készíthetsz a lány babádnak:
 • Az első, teljesen kezdőknek szóló változat, azonban kell hozzá varrógép (vagy apró kézi öltések). Ezt elsősorban rögzített copfos babának ajánlom.
 • A második, frizurázható hajkorona horgolással készül, de ne ijedj meg ettől! Ha még nem horgoltál, akkor is el tudod készíteni, mert a leírás alapján a horgolás alapjait is megtanulhatod, legalábbis olyan szinten, ami a baba hajának elkészítéséhez elég. Ha ez mégsem elegendő, az interneten számtalan jobbnál jobb videó segíti a horgolás alapjainak elsajátítását. Az oktatóanyagban számos ötletet találsz, hogy a második technikával készült hajból milyen frizurát készíthetsz a babának.
 • A harmadik változat szintén horgoláson alapul. A leírás alapján a megfelelő alapanyag felhasználásával nagyon szép, élethű babahajat készíthetünk.
Megtanulhatod a horgolás alapjait is.
Megtanulhatod a horgolás alapjait is.
A Gledita Kreatív Füzetek waldorf lány babahaj oktatóanyaga mit NEM tartalmaz?
 • Nem tartalmaz fizikailag kézbe fogható "füzetet"!
 • Nem tartalmaz kész babát, babafejet.
 • Nem tartalmaz alapanyagokat, eszközöket.
Ezekért keresd a többi GLEDITA KREATÍV FÜZETET!
A babahaj elkészítéséhez a következő alapanyagokra lesz szükség (az oktatóanyag NEM tartalmazza):
 • Fonal – bármilyen fonal, ami csak tetszik! Sima, vagy buklé, mohair vagy effekt fonal… Mind más karaktert ad a babánknak. A waldorf pedagógia természetes alapú fonalat ír elő. Ezért, ha hagyományos waldorf babát szeretnél készíteni, válaszd a pamut vagy gyapjú alapú fonalakat!
 • Horgolótű: a választott fonalhoz megfelelő méretű horgolótűt használj. A fonal címkéjén szerepel a megfelelő tű mérete. (Az első technikához nem kell horgolótű, sem horgolási tudás.)
 • Gombostű – színes fejű gombostűt javasolok
 • Nagyobb lyukú varrótű.
 • Mérőszalag (szabócenti)
 • Olló,
 • Kartonpapír (pl. egy gabonapelyhes doboz),
 • Az első technikához: varrógép, vékony csomagolópapír, cellux

4. GLEDITA KREATÍV FÜZETEK – HOGYAN KÉSZÍTSÜNK BABA HAJAT WALDORF FIÚ BABÁRA?
HÁROM DIVATOS BABAHAJ + A HORGOLÁS ALAPJAI

PDF formátumú E-book

Fess baba legénykét szeretnél készíteni? Annak elengedhetetlen része a vagány frizura! 
Kócos “Runcájsz” hajat szeretnél? Vagy gyerek-biztos göndör hatású hajat? Vagy netán izgalmas, pihe-puha selymes hajacskát?
A GLEDITA KREATÍV FÜZETEK fiú babahajjal foglalkozó részéből mindhárom frizura készítését megtanulhatod!
Sőt! A horgolás alapjaiba is bepillanthatsz. Legalábbis olyan szinten, ami ezeknek a kedves frizuráknak elkészítéséhez elegendő.
Rövid hajú lány babát készítenél rövid hajú kislányodnak? Akkor szintén erre az oktatóanyagra van szükséged!

Tapasztald meg Te is babavarrás csodáját! Varrd meg gyermeked álom-babáját a GLEDITA KREATÍV FÜZETEK segítségével!

Az e-book teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll.

fiú babahaj Kattints a menüpontokra a részletekért!
Mit kapok, ha megvásárolom a Gledita Kreatív Füzetek fiú babahaj oktatóanyagát?
 • Kapsz egy Magyarországon egyedülálló PDF formátumú 10 oldalas, 77 színes fotóval illusztrált oktatóanyagot, melynek letöltési linkjét a vásárlás után e-mailben fogod megkapni. A linkre kattintva az oktatóanyag az internetböngésződben jelenik meg, ahonnan a kis lemez ikonra kattintva mentheted le a leírást számítógépedre. Az olvasásához szükséges lesz az Adobe Reader program, melyet ingyenesen le tudsz tölteni a számítógépedre. Ennek a linkje is szerepelni fog a vásárlást követő e-mail-ben.
 • Mint Gledita tanítvány, jogot szerzel, hogy beléphess a Gledita és tanítványai zárt Facebook csoportba, ahol bártan kérdezhetsz, ha megakadtál, és kapsz is választ a kérdésedre. Valamint megmutathatod az elkészült babákat!
Az oktatóanyag három részből áll,három olyan technikába avatlak be, amellyel gyönyörű hajat készíthetsz a fiú babádnak, vagy rövid hajú lánybabádnak. Mindhárom technika alapja horgolással készül, de ne ijedj meg ettől! Ha még nem horgoltál, akkor is el tudod készíteni, mert a leírás alapján a horgolás alapjait is megtanulhatod, legalábbis olyan szinten, ami a baba hajának elkészítéséhez elég. Ha ez mégsem elegendő, az interneten számtalan jobbnál jobb videó segíti a horgolás alapjainak elsajátítását.
 • Az első változatot kócos, kicsit hosszabb hajú fiúbabáknak ajánlom. Inkább nagyobbacska gyermekek számára készülő babákhoz.
 • A második változat tökéletesen gyerek-biztos hajkorona, a legkíváncsibb ujjacskák sem tudják tönkretenni. Látszatra a göndör hajat utánozza, még sima fonalból készülve is. Ideális rövid hajú lánybabának is!
 • A harmadik változat igazán izgalmas, szőrös effektfonalból készül.
Megtanulhatod a horgolás alapjait is.
Megtanulhatod a horgolás alapjait is.
A Gledita Kreatív Füzetek waldorf fiú babahaj oktatóanyaga mit NEM tartalmaz?
 • Nem tartalmaz fizikailag kézbe fogható "füzetet"!
 • Nem tartalmaz kész babát, babafejet.
 • Nem tartalmaz alapanyagokat, eszközöket.
A babahaj elkészítéséhez a következő alapanyagokra lesz szükség (az oktatóanyag NEM tartalmazza):
 • Fonal – bármilyen fonal, ami csak tetszik! Sima, vagy buklé, mohair vagy effekt fonal… Mind más karaktert ad a babánknak. A waldorf pedagógia természetes alapú fonalat ír elő. Ezért, ha hagyományos waldorf babát szeretnél készíteni, válaszd a pamut vagy gyapjú alapú fonalakat!
 • Horgolótű: a választott fonalhoz megfelelő méretű horgolótűt használj. A fonal címkéjén szerepel a megfelelő tű mérete. 
 • Gombostű – színes fejű gombostűt javasolok
 • Nagyobb lyukú varrótű.
 • Olló,
 • Az első technikához kartonpapír (pl. egy gabonapelyhes doboz),

5. GLEDITA KREATÍV FÜZETEK – HOGYAN KÉSZÍTSÜNK BABARUHÁT WALDORF LÁNY BABÁRA?
HÁROM SZÉP BABARUHA EGY SZABÁSMINTÁVAL
PDF formátumú E-book

Mi is tudunk SZÉP babaruhát készíteni a babánk számára, amivel a legkisebb gyermek is könnyen boldogul!

Te is azt szeretnéd,  ha a gyermeked babájának ruhája könnyen elkészíthető, csinos, egyben varriálható legyen? Ebben az E-book-ban 3 ruhadarab elkészítését is megtalálod, mely önmagában is két öltözetnyi ruhát biztosít a babádnak.

Varrd meg gyermeked álom-babáját a GLEDITA KREATÍV FÜZETEK segítségével!

Az e-book teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll.

babaruhaKattints a menüpontokra a részletekért!
Mit kapok, ha megvásárolom a Gledita Kreatív Füzetek lány babaruha oktatóanyagát?
 • Kapsz egy Magyarországon egyedülálló, PDF formátumú 8 oldalas, 31 színes fotóval illusztrált oktatóanyagot, melynek letöltési linkjét a vásárlás után e-mailben fogod megkapni. A linkre kattintva az oktatóanyag az internetböngésződben jelenik meg, ahonnan a kis lemez ikonra kattintva mentheted le a leírást számítógépedre. Az olvasásához szükséges lesz az Adobe Reader program, melyet ingyenesen le tudsz tölteni a számítógépedre. Ennek a linkje is szerepelni fog a vásárlást követő e-mail-ben.
 • Mint Gledita tanítvány, jogot szerzel, hogy beléphess a Gledita és tanítványai zárt Facebook csoportba, ahol bártan kérdezhetsz, ha megakadtál, és kapsz is választ a kérdésedre. Valamint megmutathatod az elkészült babákat!
Az oktatóanyag három részből áll:
  • Az első részben megtalálod az egész babaruha elkészítésének leírását 27 lépésben.
  • A második rész arról szól, hogy hogyan alakítsd át a babaruha szabásmintáját, hogy rövid ujjú blúzt, hosszú ujjú blúzt és gumis derekú szoknyát készíthess a babádnak.
  • A harmadik rész tartalmazza a szabásmintákat, melyek a 25, a 30 és a 38 cm magas babára való ruha 1:1 méretű mintája.
  • Csak nyomtasd ki a megfelelő méretre valót, és már használhatod is!
Gledita babaruha
Varrj csinos ruhát a babádra!
A Gledita Kreatív Füzetek waldorf lány babaruha oktatóanyaga mit NEM tartalmaz?
 • Nem tartalmaz fizikailag kézbe fogható "füzetet"!
 • Nem tartalmaz kész babát,
 • Nem tartalmaz alapanyagokat, eszközöket.
A babaruha elkészítéséhez a következő alapanyagokra lesz szükség (az oktatóanyag NEM tartalmazza):
 • Két féle pamut anyag
 • Pamut csipke – 30 cm-es baba ruhájához: kb. 50 cm, (38 cm-es baba ruhájához kb. 65 cm csipke)
 • keskeny gumiszalag, anyagokhoz passzoló színű cérna
Eszközök:
 • Olló, gombostű, mérőszalag, jelölő kréta, varrótű, kis biztosítótű

6. GLEDITA KREATÍV FÜZETEK – HOGYAN KÉSZÍTSÜNK BUGYIT ÉS NADRÁGOT WALDORF FIÚ ÉS LÁNYBABÁRA?
3 SZABÁSMINTA, 4 NÉLKÜLÖZHETETLEN RUHADARAB
PDF formátumú E-book

Te is azt szeretnéd,  ha a gyermeked babájának ruhája könnyen elkészíthető, csinos, egyben varriálható legyen?

Ebben az E-book-ban 4 féle ruhadarab: 2 bugyi, alsónadrág, hosszúnadrág és kantáros nadrág elkészítését is megtalálod, melyek nélkülözhetetlen részei bármelyik baba ruhatárának!

Varrd meg gyermeked álom-babáját a GLEDITA KREATÍV FÜZETEK segítségével!

Az e-book teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll.

babaruhaKattints a menüpontokra a részletekért!
Mit kapok, ha megvásárolom a Gledita Kreatív Füzetek baba bugyi és nadrág oktatóanyagát?
 • Kapsz egy Magyarországon egyedülálló, PDF formátumú 16 oldalas, 110 színes fotóval illusztrált oktatóanyagot, melynek letöltési linkjét a vásárlás után e-mailben fogod megkapni. A linkre kattintva az oktatóanyag az internetböngésződben jelenik meg, ahonnan a kis lemez ikonra kattintva mentheted le a leírást számítógépedre. Az olvasásához szükséges lesz az Adobe Reader program, melyet ingyenesen le tudsz tölteni a számítógépedre. Ennek a linkje is szerepelni fog a vásárlást követő e-mail-ben.
 • Mint Gledita tanítvány, jogot szerzel, hogy beléphess a Gledita és tanítványai zárt Facebook csoportba, ahol bártan kérdezhetsz, ha megakadtál, és kapsz is választ a kérdésedre. Valamint megmutathatod az elkészült babákat!
Az oktatóanyag öt részből áll:
 • Az első részben egy egyszerű bugyi leírását találod. Ez lány baba ruhatárát is gazdagíthatja, de fiú babának alsónadrágként vagy rövidnadrágként is használható.
 • A második részben fodros szárú bugyi leírása található. Ez bővebb az elsőnél, és szépen díszíthető például csipkével.
 • A harmadik rész alapján hosszúnadrágot készíthetsz,
 • A negyedik rész alapján pedig kantáros nadrágot.
 • Az ötödik rész tartalmazza a szabásmintákat, melyek a 25, a 30 és a 38 cm magas babára való bugyik és nadrágok 1:1 méretű mintája.
 • Csak nyomtasd ki a megfelelő méretre valót, és már használhatod is!
bugyikészítés
Nézz bele! 😉
nadrág
A Gledita Kreatív Füzetek baba bugyik és nadrágok oktatóanyaga mit NEM tartalmaz?
 • Nem tartalmaz fizikailag kézbe fogható "füzetet"!
 • Nem tartalmaz kész babát,
 • Nem tartalmaz alapanyagokat, eszközöket.
 • Nem tartalmaz szoknya, és ing, blúz, póló leírásokat. Ezekért keresd a többi E-book-ot.
A nadrágok elkészítéséhez a következő alapanyagokra lesz szükség (az oktatóanyag NEM tartalmazza):
 • Pamut anyagok
 • Keskeny gumiszalag,
 • Anyagokhoz passzoló színű cérna
Eszközök:
  • Varrógép,
  • Vasaló,
  • Olló,
  • Gombostű,
  • Mérőszalag,
  • Jelölő kréta,
 
 • Varrótű,
 • Kis biztosítótű

7. GLEDITA KREATÍV FÜZETEK – HOGYAN KÉSZÍTSÜNK INGET, BLÚZT ÉS PÓLÓT WALDORF FIÚ ÉS LÁNYBABÁNKNAK?
2 SZABÁSMINTA, 5 FÉLE KIHAGYHATATLAN RUHADARAB

PDF formátumú E-book

Te is azt szeretnéd,  ha a gyermeked babájának ruhája könnyen elkészíthető, csinos, egyben varriálható legyen?

Ebben az E-book-ban 6 féle ruhadarab : rövid vagy hosszú ujjú fiú ing, illetve lányka blúz, és T-ujjú póló elkészítését is megtalálod, melyek nélkülözhetetlen részei bármelyik baba ruhatárának!

Varrd meg gyermeked álom-babáját a GLEDITA KREATÍV FÜZETEK segítségével!

Az e-book teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll.

babaruhaKattints a menüpontokra a részletekért!
Mit kapok, ha megvásárolom a Gledita Kreatív Füzetek ing, blúz és póló oktatóanyagát?
 • Kapsz egy Magyarországon egyedülálló, PDF formátumú 14 oldalas, 100 színes fotóval illusztrált oktatóanyagot, melynek letöltési linkjét a vásárlás után e-mailben fogod megkapni. A linkre kattintva az oktatóanyag az internetböngésződben jelenik meg, ahonnan a kis lemez ikonra kattintva mentheted le a leírást számítógépedre. Az olvasásához szükséges lesz az Adobe Reader program, melyet ingyenesen le tudsz tölteni a számítógépedre. Ennek a linkje is szerepelni fog a vásárlást követő e-mail-ben.
 • Mint Gledita tanítvány, jogot szerzel, hogy beléphess a Gledita és tanítványai zárt Facebook csoportba, ahol bártan kérdezhetsz, ha megakadtál, és kapsz is választ a kérdésedre. Valamint megmutathatod az elkészült babákat!
Az oktatóanyag három részből áll:
  • Az első rész bemutatja a fiú ing és a lányka blúz elkészítésének folyamatát. Ez alapján 4 féle ruhát – rövid vagy hosszú ujjú inget illetve rövid vagy hosszú ujjú blúzt készíthetsz a babáidnak.
  • A második részben T-ujjú pólót készítünk, mely a fiú vagy lánybabánk ruhatárának is kiváló tagja lehet.
 • A harmadik rész tartalmazza a szabásmintákat, melyek a 25, a 30 és a 38 cm magas babára való ing, blúz és póló 1:1 méretű mintája.
 • Csak nyomtasd ki a megfelelő méretre valót, és már használhatod is!
ing-részlet
A Gledita Kreatív Füzetek baba ing, blúz és póló oktatóanyaga mit NEM tartalmaz?
 • Nem tartalmaz fizikailag kézbe fogható "füzetet"!
 • Nem tartalmaz kész babát,
 • Nem tartalmaz alapanyagokat, eszközöket.
 • Nem tartalmaz szoknya, és nadrág leírásokat. Ezekért keresd a többi E-book-ot.
Az ing, blúz és póló elkészítéséhez a következő alapanyagokra, eszközökre lesz szükség (az oktatóanyag NEM tartalmazza):
 • Pamut anyagok
 • Pólóhoz nagyon rugalmas vagy passzé anyag
 • rávasalható közbélés (vetex)
 • 2 pár kicsi patent
 • Készen kapható anyaghoz passzoló színű ferdepánt. (elkészíthető a blúz, ing anyagából is – ld. a leírást)
 • anyaghoz passzoló színű cérnák
Eszközök:
 • Olló,
 • gombostű,
 • mérőszalag,
 • jelölő kréta,
 • varrótű,
 • varrógép
Az ing és blúz varráshoz szükséges anyagok
Az ing és blúz varráshoz szükséges anyagok

Az árakról:

A kereskedelemben is kapható igényesebb waldorf babák ára 14.000 -Ft-tól akár a több 10.000 Ft-ig is terjedhet. Ebben az árban kapsz egy babát, hajjal, és egy-két váltás ruhával. A GLEDITA KREATÍV füzetekből megtanulhatod a baba, hat féle frizura és 13 féle változatos, variálható ruhadarab elkészítését. Ha az összes Füzetet megvásárolod, még az is jóval kevesebb egy baba áránál! És TUDÁS a Tied lesz, hiszen bármikor újra előveheted, így akármennyi babát elkészíthetsz a gyermekednek, ismerőseidnek, vagy akár eladásra is. Tehát, mindenképpen megéri az árát!  

Ha pedig azt nézzük, hogy mekkora öröm költözik egy családba, ahol Anya elkezd babát varrni, ez a Tudásanyag felbecsülhetetlen érték.

Az oktatóanyagok árait megtalálod a webshopban. Ajánlom figyelmedbe a kedvezményes árú E-book csomagokat, alapanyagokat, Ajándékcsomagokat, oktatóvideókat is.


Vedd meg az E-book-okat csomagban, kedvezményes áron!

I. Alap lány csomag:

Tartalma:

 • Waldorf baba készítő E-book
 • Lány babahaj készítő E-book
 • Babaruha készítő E-book
 • Nem tartalmaz alapanyagokat, kézbe fogható füzeteket, de kinyomtatható, ha szükséges!

Mit tudsz belőle készíteni?

 • Gyönyörű, formás, bájos baba testet,
 • 3 féle babahajat,
 • Egész lányruhát, gumis nyakú, fodros ujjú blúzt, gumis derekú szoknyát.

II. Teljes baba csomag:

Tartalma:

 • Waldorf baba készítő E-book
 • Babaruha készítő E-book
 • Lány babahaj készítő E-book
 • Fiú babahaj készítő E-book
 • Bugyi, nadrág készítő E-book
 • Blúz, póló készítő E-book
 • Nem tartalmaz alapanyagokat, kézbe fogható füzeteket, de kinyomtatható, ha szükséges!

Mit tudsz belőle készíteni?

 • Gyönyörű, formás, bájos baba testet
 • 3 féle lány babahajat
 • 3 féle fiú babahajat
 • Egész lányruhát, gumis nyakú, fodros ujjú blúzt, gumis derekú szoknyát
 • Két féle bugyit, rövid nadrágot, hosszú nadrágot, kantáros nadrágot,
 • Rövid és hosszú ujjú blúzt, inget és T-ujjú pólót

3. GLEDITA KREATÍV Waldorf baba készítő Ajándékcsomag

Tartalma:

 • Oktató CD: a Gledita Kreatív Füzetek, kb. 80 oldalnyi PDF formátumú oktatási anyag, 560 színes fotóval illusztrálva. Plusz ajándék: a CD-n megtalálható a 25 cm-es, 30 cm-es és 38 cm-es waldorf baba, és teljes ruhatárának 1:1 méretű szabásmintája, nyomtatható PDF formátumban.
  • A GLEDITA KREATÍV FÜZETEK Waldorf baba készítő oktatóanyagából a következőket tanulhatod meg:
   Formás waldorf baba fej és test elkészítése,
  • Három csinos babahaj babahölgyeknek,
  • Három vagány babahaj legénykéknek,
  • Három babaruha: ruha, blúz és szoknya,
  • Két féle bugyi, alsónadrág, hosszúnadrág, kantáros nadrág,
  • Rövid, vagy hosszú ujjú ing, blúz illetve póló elkészítése.
   Vagyis a babán kívül 6 haj leírás és 13 féle ruha elkészítésének leírását találod meg annyira részletesen, hogy egy kezdő is elboldogul vele
  • A CD nem tartalmaz oktatóvideót! Ha azt is szeretnél, görgess lejjebb, és válaszd a DVD-s Ajándékcsomagot!
 • Alapanyag csomag egy 38 cm-es waldorf baba testéhez és fejéhez a speciális alapanyagokkal
 • Nyomtatott szabásminta a 38 cm-es baba testéhez
 • Lista a további, babavarráshoz szükséges alapanyagról és eszközökről (minden háztartásban megtalálható, vagy könnyen beszerezhető egy rövidáru boltban.).
 • Exkluzív jog, hogy beléphess a Gledita és Tanítványai Facebook csoportba, ahol közvetlen segítséget kapsz az Alkotótól.
 • Nem tartalmaz kézbe fogható, papír alapú füzeteket, de kinyomtatható saját használatra, ha szükséges!

Az oktatóanyagok szerzői jogvédelem alatt állnak!


GLEDITA KREATÍV ALAPANYAG CSOMAGOK – A SZÉP ÉS TARTÓS BABÁKÉRT

Örök érvényű mondás: jó eredményt csak minőségi alapanyagokból kaphatunk.
Szeretnéd, ha már az első babád is gyönyörű és tartós lenne? Akkor ne elégedj meg az egyszerű, könnyen kinyúló vagy bolyhosodó pamutanyagokkal!

A Gledita Kreatív Alapanyag csomagokban összegyűjtöttük azokat a speciális anyagokat, amely a babád elkészítéséhez szükségesek. Így megtakaríthatod az utánajárást, a több helyről való anyagbeszerzés okozta többlet költségeket és a feleslegesen megvásárolt anyagokat.
A babatest anyagot két színből választhatod: natúr és mediterrán. 

Varrd meg gyermeked álom-babáját a Gledita Kreatív Alapanyag csomagokból!

Fej csomagok waldorf baba fejhez.Kattints a menüpontokra a részletekért!
Miért érdemes a Gledita Kreatív alapanyag csomagjaiból babát varrni? A következő kép magáért beszél:Fontos a megfelelő alapanyagA Gledita Kreatív Alapanyag csomagokba a legmagasabb minőségű speciális babatest anyagok kerültek. Világszerte ezekkel az anyagokkal dolgoznak a legnevesebb babakészítők is. A speciális test és fejanyagok megfelelnek az Öko-Tex 100 Standardnak, mely azt jelenti, hogy a gyártás során nem használtak vegyszert, és csecsemő is érintkezhet vele huzamosabb ideig. A Gledita Kreatív alapanyag csomagok fontos része a világ legcsodálatosabb anyaga, a tisztított, kártolt, élő gyapjú. Ez egy nagy múlttal rendelkező gyapjúfeldolgozóból származik, ahol gondosan ügyelnek arra, hogy ne maradjanak szennyeződések és növénymaradványok a gyapjúban. A legfinomabb szálú gyapjú, ami Magyarországon kapható. A babafej csomagokban is ez a gyapjú található, babafejet csak ebből készítsünk, műszál, vatelin nem ad szép eredményt. MERINÓI GY A babatest töltéséhez választhatunk gyapjút, illetve szilikonizált poliésztert. Ez utóbbi is nagyszerűen használható a babatest töltéséhez. Szilikon tartalma miatt a golyócskák nem tapadnak egymáshoz, nem csomósodik, formátlanodik később sem. Használata lényegében megegyezik a gyapjúéval. szilkonosgolyók 9 féle csomag közül választhatsz. Részleteket, árakat a következő menüpontokban találsz.
Három baba
Három méretű babához találsz anyagcsomagokat
3 féle babafej csomag: 25 cm, 30 cm és 38 cm magas babák fejéhez. Ezeket a csomagokat akkor válaszd, ha olyan babát szeretnél készíteni, amelynek nem babatest anyagból készült teste van.  A babafej csomagok része a test csomagoknak is. (A képek csak illusztrációk.)

fej csomag-háttér nélkülAlapanyag csomag 25 cm-es baba fejéhez:

22 g gyapjú

20 cm 3-as körgéz

12 x 14 cm speciális Öko-Tex100 standard babafej anyag


fej csomag-háttér nélkülAlapanyag csomag 30 cm-es baba fejéhez:

35 g gyapjú

25 cm 5-ös körgéz

14 x 14 cm speciális Öko-Tex100 standard babafej anyag


fej csomag-háttér nélkülAlapanyag csomag 38 cm-es baba fejéhez:

50 g gyapjú

30 cm 5-ös körgéz

16 x 16 cm speciális Öko-Tex100 standard babafej anyag


A babafej csomagot bélelt borítékban kapod. Postaköltség: 
 3 féle gyapjús baba csomag, mely tartalmazza a babafej csomagot, és a babatest anyagot a töltéshez használt gyapjúval. Ezekből a csomagokból 25 cm, 30 cm, és 38 cm magas babát varrhatunk. A babacsomag NEM TARTALMAZ kész babát, szabásmintát és oktatóanyagot. Ehhez keresd a Gledita Kreatív Füzetek babakészítéssel foglalkozó E-book-ját! (A képek csak illusztrációk.)

Babacsomag gyapjú töltéssel, 25 cm-es babához25 cm-es baba alapanyag csomag:

22 g gyapjú a fejhez 20 cm 3-as körgéz 12 x 14 cm speciális Öko-Tex100 standard babafej anyag 25 x 25 cm speciális Öko-Tex100 standard babatest anyag 40 g gyapjú a testhez


Babacsomag gyapjú töltőanyaggal, 30 cm-es babához.30 cm-es baba alapanyag csomag:

35 g gyapjú a fejhez 25 cm 5-ös körgéz 14 x 14 cm speciális Öko-Tex100 standard babafej anyag 30 x 32 cm speciális Öko-Tex100 standard babatest anyag 65 g gyapjú a testhez


Babacsomag gyapjú töltőanyaggal, 38 cm-es babához.38 cm-es baba alapanyag csomag:

50 g gyapjú a fejhez 30 cm 5-ös körgéz 16 x 16 cm speciális Öko-Tex100 standard babafej anyag 35 x 40 cm speciális Öko-Tex100 standard babatest anyag 100-120 g gyapjú a testhez


Ha megvásárolod a baba-csomag mellé a Gledita Kreatív Füzetek waldorf baba készítést oktató E-book-ját, a csomagban megkapod a megfelelő méretű kinyomtatott szabásmintát is.
3 féle műszálas baba csomag, mely tartalmazza a babafej csomagot gyapjúval, és a babatest anyagot a töltéshez használt szilikonizált poliészterrel. Ezekből a csomagokból 25 cm, 30 cm, és 38 cm magas babát varrhatunk. A babacsomag NEM TARTALMAZ kész babát, szabásmintát, oktatóanyagot. Ehhez keresd a Gledita Kreatív Füzetek babakészítéssel foglalkozó E-book-ját! A babacsomag nem tartalmazza a babakészítéshez szükséges egyéb anyagokat és eszközöket. Ezek listáját megtalálod a következő menüpontban.(A képek csak illusztrációk.)

Babacsomag szilikonizált műszál töltőanyaggal, 25 cm-es babához.25 cm-es baba alapanyag csomag:

22 g gyapjú a fejhez 20 cm 3-as körgéz 12 x 14 cm speciális Öko-Tex100 standard babafej anyag 25 x 25 cm speciális Öko-Tex100 standard babatest anyag 40 g szilikonizált poliészter a testhez


Babacsomag szilikonizált műszál töltőanyaggal, 30 cm-es babához.30 cm-es baba alapanyag csomag:

35 g gyapjú a fejhez 25 cm 5-ös körgéz 14 x 14 cm speciális Öko-Tex100 standard babafej anyag 30 x 32 cm speciális Öko-Tex100 standard babatest anyag 65 g szilikonizált poliészter a testhez


Babacsomag szilikonizált műszál töltőanyaggal, 38 cm-es babához.38 cm-es baba alapanyag csomag:

50 g gyapjú a fejhez 30 cm 5-ös körgéz 16 x 16 cm speciális Öko-Tex100 standard babafej anyag 35 x 40 cm speciális Öko-Tex100 standard babatest anyag 130 g szilikonizált poliészter a testhez


A csomagokat postán kapod, ajánlott levélként. Postaköltség: 1.200 Ft , mely tartalmaz egy olyan dobozt, amelyet át tudsz alakítani a születendő baba számára baba ággyá. Ha megvásárolod a baba-csomag mellé a Gledita Kreatív Füzetek waldorf baba készítést oktató E-book-ját, a csomagban megkapod a megfelelő méretű kinyomtatott szabásmintát is. A babacsomag nem tartalmazza a babakészítéshez szükséges egyéb anyagokat és eszközöket. Ezek listáját megtalálod a következő menüpontban.
A babakészítéshez szükséges további alapanyagok és eszközök, melyeket nem tartalmaznak az alapanyagcsomagok:
 • Testszínű (ekrü) erős cérna (pl. Anchor hímzőfonal) a szemvonal kialakításához és a „fejbőr” varrásához,
 • Osztott szálas hímzőfonal a szem és száj hímzéséhez,
 • Varrógép (Apró öltésekkel, kézzel is összevarrhatjuk a baba testét.)
 • Varrótű
 • Hosszú tű. Ez lehet speciális hosszú, vékony babatű vagy akár „zsákvarró tű” is. Az arc hímzésekor használjuk, hogy a fej hátsó oldaláról indíthassuk a fonalat.
 • Gombostű,
 • Horgolótű,
 • Olló – legyen éles a hegye is.
 • Mérőszalag (varrócenti)
 • Tömőfa – pl. egy hosszú horgolótű tompa nyele, vagy kihegyezett fa evőpálcika vagy fakanál nyele
 • Puha ceruza, golyóstoll, vonalzó.
Ezeket mind megtalálod otthon, vagy beszerezheted – a babatű kivételével – bármelyik rövidáru boltban.

Soha nem volt még ilyen könnyű a babavarrás!

Oktatóvideó sorozat készült a waldorf baba fejének és testének elkészítéséről!

A videósorozat részei a következők:
 1. rész: A waldorf baba készítéséhez szükséges alapanyagok eszközök
 2. rész: Mi kell a waldorf baba fejéhez?
 3. rész: A fej alapjának elkészítése waldorf baba technikával
 4. rész: Babaorr, szép arc kialakítása, fej bevonása testanyaggal
 5. rész: A szem hímzése, az élettel teli tekintet titka
 6. rész: A száj készítése, avagy hogyan készítsünk szelíd mosolyt?
 7. rész: A testhez szükséges anyagok és a szabásminta anyagra rajzolása
 8. rész: A test varrása
 9. rész: A test kiszabása
 10. rész: A fül készítése
 11. rész: A kezek kitömése és felvarrása
 12. rész: A láb kitömése és az ülővarrás
 13. rész: A lábfej készítése
 14. rész: Kerek popsi és köldök
 15. rész: A fej és a kéz bevarrása a testbe
 16. rész: A test készre tömése
 17. rész: Arcpirosítás
 18. rész: Ha fiú, legyen kukaca!

Az oktatóvideót a PDF leíráshoz képest több részlettel kiegészítettem: fül, köldök, kukac készítése.


Az oktatóvideó sorozat elérhető online, zárt tanfolyami oldalon keresztül, DVD-n, és Ajándékcsomagban is.

ONLINE elérés:

Az online elérés lépései:

 1. Ezen az oldalon, az oldal alján található megrendelő űrlapon megvásárolod a “Gledita Kreatív Waldorf baba készítés videósorozat Online elérés” lehetőségét.
 2. Készítek Neked egy saját felhasználónevet és jelszót a zárt Oktatási Oldalhoz, amit egy külön e-mail-ben küldök meg, az oktatási oldal linkjével együtt.
 3. A Jelszó a Tanfolyami oldalon belül azokra az oldalakra való belépésre jogosít, amit megvásároltál (van lehetőség a Csecsemőbaba készítő online oktatóvideóra is előfizetni, akár a kettőre együtt is!) A jogosultságod szerint beléphetsz a megfelelő oktatási oldalra, és tanulhatsz a videók segítségével.
 4. Az online elérés tartalmazza a baba szabásmintáját, három méretben, melyet egy letöltési oldalról tölthetsz le. (ld. a lenti videót!)
 5. A zárt oktatási oldalakon található videókat szerzői jog védi, megosztásuk, letöltésük TILOS. Ha szeretnéd, hogy meglegyenek neked a videók az internet világán kívül is, ajánlom a DVD változatot!

A következő rövid videóban bepillantást nyerhetsz a zárt oktatási oldalra:


Ilyen formákban érhető el online az oktatóvideó sorozat:

I. Csak az oktatóvideó sorozat, zárt Oktatási Oldalon: 

A megvásárlás, és a vételár beérkezése után készítek egy felhasználónevet, jelszót számodra a zárt Oktatási Oldalhoz, melyet egy külön e-mail-ben kapsz. Megkapod az oktatási oldal linkjét, ahol a kapott adatokkal be tudsz lépni az oktató oldalakra. 

A Felhasználónév létrehozása nem automatikus, kézzel történik, ezért eltelhet néhány óra, míg megkapod. Ezért a türelmedet kérem, igyekszem a lehető legrövidebb idő alatt megoldani.

Az oktatóvideó mellé megkapod a babák szabásmintáit is, 25 cm, 30 cm és 38 cm magas babákhoz. A videó sorozat a baba fejének és testének elkészítését mutatja be.

 • Exkluzív jogot kapsz, hogy beléphess a Gledita és Tanítványai Facebook csoportba, ahol közvetlen segítséget kapsz az Alkotótól.

Ez a változat NEM tartalmaz kézbe fogható DVD-t, sem alapanyagokat, eszközöket! Nem kell szállítani!


II. Gledita Kreatív Füzet 2. -Waldorf baba készítés E-book + az oktatóvideó sorozat online, zárt Oktatási oldalon 

A megvásárlás, és a vételár beérkezése után az E-book letöltési linkjét e-mail-ben kapod. 

A videósorozat eléréséhez készítek egy felhasználónevet, jelszót számodra a zárt Oktatási Oldalhoz, melyet egy külön e-mail-ben kapsz. Megkapod az oktatási oldal linkjét is, ahol a kapott adatokkal be tudsz lépni az oktató oldalakra. 

A Felhasználónév létrehozása nem automatikus, kézzel történik, ezért eltelhet néhány óra, míg megkapod. Ezért a türelmedet kérem, igyekszem a lehető legrövidebb idő alatt megoldani.

Az oktatóvideó mellé megkapod a babák szabásmintáit is, 25 cm, 30 cm és 38 cm magas babákhoz. Ezeket egyébként a PDF E-book is tartalmazza. A videó sorozat a baba fejének és testének elkészítését mutatja be.

 • Exkluzív jogot kapsz, hogy beléphess a Gledita és Tanítványai Facebook csoportba, ahol közvetlen segítséget kapsz az Alkotótól.

Ez a változat NEM tartalmaz kézbe fogható DVD-t, sem alapanyagokat, eszközöket! Nem kell szállítani!


III. Kedvezményes Lány E-book csomag + az oktatóvideó sorozat online zárt Oktatási oldalon

Tartalma:

 • Waldorf baba készítő E-book
 • Lány babahaj készítő E-book
 • Babaruha készítő E-book
 • Oktatóvideó sorozat, online eléréssel – 3,5 óra
 • Exkluzív jog, hogy beléphess a Gledita és Tanítványai Facebook csoportba, ahol közvetlen segítséget kapsz az Alkotótól.

A megvásárlás, és a vételár beérkezése után az E-book-ok letöltési linkjét e-mail-ben kapod.

A videósorozat eléréséhez készítek egy felhasználónevet, jelszót számodra a zárt Oktatási Oldalhoz, melyet egy külön e-mail-ben kapsz. Megkapod az oktatási oldal linkjét is, ahol a kapott adatokkal be tudsz lépni az oktató oldalakra. 

A Felhasználónév létrehozása nem automatikus, kézzel történik, ezért eltelhet néhány óra, míg megkapod. Ezért a türelmedet kérem, igyekszem a lehető legrövidebb idő alatt megoldani.

Az oktatóvideó mellé megkapod a babák testének szabásmintáit is, 25 cm, 30 cm és 38 cm magas babákhoz. Ezeket egyébként a PDF E-book is tartalmazza. A videó sorozat a baba fejének és testének elkészítését mutatja be, a ruhák, hajak elkészítését nem!

A ruha szabásmintája az E-bookban található.

Ez a változat NEM tartalmaz kézbe fogható DVD-t, sem alapanyagokat, eszközöket! Nem kell szállítani.


III. Kedvezményes, Teljes E-book csomag + az oktatóvideó sorozat online zárt Oktatási oldalon

Tartalma:

 • Waldorf baba készítő E-book
 • Babaruha készítő E-book
 • Lány babahaj készítő E-book
 • Fiú babahaj készítő E-book
 • Bugyi, nadrág készítő E-book
 • Blúz, póló készítő E-book
 • Oktatóvideó sorozat, online eléréssel – 3,5 óra
 • Exkluzív jog, hogy beléphess a Gledita és Tanítványai Facebook csoportba, ahol közvetlen segítséget kapsz az Alkotótól.

A megvásárlás, és a vételár beérkezése után az E-book-ok letöltési linkjét e-mail-ben kapod.

A videósorozat eléréséhez készítek egy felhasználónevet, jelszót számodra a zárt Oktatási Oldalhoz, melyet egy külön e-mail-ben kapsz. Megkapod az oktatási oldal linkjét is, ahol a kapott adatokkal be tudsz lépni az oktató oldalakra. 

A Felhasználónév létrehozása nem automatikus, kézzel történik, ezért eltelhet néhány óra, míg megkapod. Ezért a türelmedet kérem, igyekszem a lehető legrövidebb idő alatt megoldani.

Az oktatóvideó mellé megkapod a babák testének szabásmintáit is, 25 cm, 30 cm és 38 cm magas babákhoz.  A videó sorozat a baba fejének és testének elkészítését mutatja be, a ruhák, hajak elkészítését nem!

A ruhák szabásmintái az E-bookokban található.

Ez a változat NEM tartalmaz kézbe fogható DVD-t, sem alapanyagokat, eszközöket! Nem kell szállítani.


Szeretnéd mindkét oktatóvideó sorozatot együtt?

Válaszd Csecsemőbaba + Waldorf baba készítő oktatóvideó sorozat EGYÜTT – ONLINE terméket!

A megvásárlás, és a vételár beérkezése után készítek egy felhasználónevet, jelszót számodra a zárt Oktatási Oldalhoz, melyet egy külön e-mail-ben kapsz. Megkapod az oktatási oldal linkjét, ahol a kapott adatokkal be tudsz lépni az oktató oldalakra. 

A Felhasználónév létrehozása nem automatikus, kézzel történik, ezért eltelhet néhány óra, míg megkapod. Ezért a türelmedet kérem, igyekszem a lehető legrövidebb idő alatt megoldani.


Nem ONLINE OKTATÓVIDEÓ elérés:

IV. Gledita Kreatív Waldorf baba készítő oktatóanyag DVD, oktatóvideóval:

Tartalma:

 • A Gledita Kreatív Füzetek, kb. 80 oldalnyi PDF formátumú oktatási anyag, 560 színes fotóval illusztrálva.
  Plusz ajándék:
  a DVD-n megtalálható a 25 cm-es, 30 cm-es és 38 cm-es waldorf baba, és teljes ruhatárának 1:1 méretű szabásmintája, nyomtatható PDF formátumban.
   
  • A GLEDITA KREATÍV FÜZETEK Waldorf baba készítő oktatóanyagából a következőket tanulhatod meg:
   Formás waldorf baba fej és test elkészítése,
  • Három csinos babahaj babahölgyeknek,
  • Három vagány babahaj legénykéknek,
  • Három babaruha: ruha, blúz és szoknya,
  • Két féle bugyi, alsónadrág, hosszúnadrág, kantáros nadrág,
  • Rövid, vagy hosszú ujjú ing, blúz illetve póló elkészítése.
   Vagyis a babán kívül 6 haj leírás és 13 féle ruha elkészítésének leírását találod meg annyira részletesen, hogy egy kezdő is elboldogul vele
 • Tartalmazza a teljes, 3,5 órás oktatóvideó sorozatot, melyben a baba feje és teste elkészítésének minden mozzanatát végigkövetheted. Nagyon hasznos és értékes anyag!
  A DVD-t a számítógépen tudod lejátszani! Szükséges hozzá egy lejátszó program, amit az internetről ingyenesen letölthetsz. A segítség rajta van a lemezen!
 • Tartalmaz egy nyomtatható listát a baba készítéséhez szükséges alapanyagokról, eszközökről
 • Megtalálsz rajta egy sablont, amelynek segítségével egy kartondobozból babaágyat készíthetsz a babádnak.
 • Tartalmaz videókat tanfolyamokról, és érdekességeket
 • Exkluzív jog, hogy beléphess a Gledita és Tanítványai Facebook csoportba, ahol közvetlen segítséget kapsz az Alkotótól.

Ha csak ezt rendeled (esetleg még babatűt, nemezelő tűt), levélként el tudom küldeni, kevesebb postaköltséggel!


V. GLEDITA KREATÍV Waldorf baba készítő Ajándékcsomag oktatóvideóval

Tartalma:

 • A Gledita Kreatív Füzetek, kb. 80 oldalnyi PDF formátumú oktatási anyag, 560 színes fotóval illusztrálva.
  Plusz ajándék:
   a DVD-n megtalálható a 25 cm-es, 30 cm-es és 38 cm-es waldorf baba, és teljes ruhatárának 1:1 méretű szabásmintája, nyomtatható PDF formátumban.
  • A GLEDITA KREATÍV FÜZETEK Waldorf baba készítő oktatóanyagából a következőket tanulhatod meg:
   Formás waldorf baba fej és test elkészítése,
  • Három csinos babahaj babahölgyeknek,
  • Három vagány babahaj legénykéknek,
  • Három babaruha: ruha, blúz és szoknya,
  • Két féle bugyi, alsónadrág, hosszúnadrág, kantáros nadrág,
  • Rövid, vagy hosszú ujjú ing, blúz illetve póló elkészítése.
   Vagyis a babán kívül 6 haj leírás és 13 féle ruha elkészítésének leírását találod meg annyira részletesen, hogy egy kezdő is elboldogul vele.
 • Tartalmazza a teljes, 3,5 órás oktatóvideó sorozatot, melyben a baba feje és teste elkészítésének minden mozzanatát végigkövetheted. Nagyon hasznos és értékes anyag!
  A DVD-t a számítógépen tudod lejátszani! Szükséges hozzá egy lejátszó program, amit az internetről ingyenesen letölthetsz. A segítség rajta van a lemezen!
  • Alapanyag csomag egy 38 cm-es waldorf baba testéhez és fejéhez a speciális alapanyagokkal
  • Tartalmaz 2 db közepes méretű nemezelő tűt, hogy még szebb arcú babát készíthess! A használatát az oktatóvideóban megtalálod!
  • Nyomtatott szabásminta a 38 cm-es baba testéhez
  • Lista a további, babavarráshoz szükséges alapanyagról és eszközökről (minden háztartásban megtalálható, vagy könnyen beszerezhető egy rövidáru boltban.)
  • Csomagoló doboz, melyből a lemezen található sablon segítségével babaágy készülhet a babának.
  • Exkluzív jog, hogy beléphess a Gledita és Tanítványai Facebook csoportba, ahol közvetlen segítséget kapsz az Alkotótól.

Nem tartalmaz kézbe fogható, papír alapú füzeteket, de kinyomtatható saját használatra, ha szükséges!

A csomag nem tartalmaz hosszú, vékony babatűt! Ha nincs neked olyan, javaslom, hogy rendelj a csomagod mellé!


Hasznos eszközök a babakészítésben:


Nemezelő tű

Bár a waldorf baba készítésben nem feltétlenül készítünk tűnemezelt babafejet, bizonyos mozzanatoknál, pl. az orr készítésénél, nagyon hasznos eszköz lehet. Ha nem rendelkezel ilyennel, akkor érdemes beszerezned. Az oktatóvideós Ajándékcsomagnak része 2 db közepes méretű tű.

(A csecsemőbaba készítésével foglalkozó weboldalon találsz leírást és oktatóvideót strukturált arcú, tűnemezelt babafej készítéséhez.)

A kereskedelemben háromféle méretben kapható, gyenge, közepes és erős. Az erőset nagyobb mennyiségű gyapjú gyorsabb tömörítéséhez használjuk. A gyengét pedig a finom, végső simításokhoz használjuk, illetve olyan eszközbe is ilyet javasolt használni, amelybe több tűt is be tudunk fogni. A leggyakrabban a közepes méretűt használjuk. Úgy gondolom, ezzel a mérettel el lehet készíteni a baba fejét.

Sajnos ez az eszköz könnyen eltörik, ha megfeszül, ezért javaslom, hogy több darabot rendelj, nehogy úgy járj, hogy nem tudod befejezni a munkát, mert nincs tartalék tűd! Ha csak 1-2 tűt rendelsz, az javaslom, legyen a közepes méret! Én mindhárom méretet szoktam használni.

A nemezelő tű használatának külön fejezetet szántam az oktatóvideóban, sőt a helyes tű-fogás és mozdulat elsajátításához is kapsz segítséget.


Babatű

A baba fejének varrásához, hímzéséhez, és a popsi kialakításához használjuk, illetve más figurák varrásánál is nagyon hasznos eszköz.

Hemline márkájú speciális babatű csomagot ajánlok Neked. 

3 különböző hosszúságú tűt tartalmaz. A tűk vastagsága kb. 0,9 mm, nagyon vékony, ami azért jó, mert használatakor nem tesz kárt a babatest anyagban. (A rövidáru boltokban gyakran árulnak babatű címén zsákvarró tűhöz hasonló vastagabb tűket, melyek akár ki is szakíthatják a babatest anyagot.) Szóval, ha nincs Neked ilyen, akkor most van lehetőséged megvásárolni.