Gledita demóbaba – Alapinformációk

Alapinformációk a Gledita Demóbabákról

KÉRDÉS: Milyen anyagból készültek a babák?

A Gledita demóbabák kézzel készült, textil alapú babák. Speciális Öko-Tex 100 standard baba-test anyagot használok, amely svájci gyártmányú speciális pamutdzsörzé. Ez a textil babákhoz használható legjobb minőségű anyag.
A Gledita demóbabák teste és végtagjai két rétegűek. A belső réteg tartalmazza a nehezítő töltést. A külső réteg a baba-test anyag, mely a végtagok csatlakozásánál, illetve nehezebb babáknál a test teljes elején erős, rugalmas vászon erősítést kap.
Használok gyapjút a fej megformálásához és az arcok felépítéséhez, a kerek popsi kialakításához illetve a kéz- és lábfejekhez.
Továbbá használok poliésztert és szilikonizált poliésztert a test további helyeinek kitöltésére. Ez egy jó anyag, mert kevéssé tömörödik.

Kérdés: Milyen anyagot használsz a babák nehezítésére?

Kölest, apró üveggyöngyöket vagy műanyag granulátumot:

1. Legtöbbször kölest használok. A kölessel töltött baba teste nagyon természetes érzést kelt, és jó súlyú. Ez a kedvencem. 
A babáknak a következő súlyuk van, kölessel töltve: 

  • 45-50 cm magas baba: 1,2-1,8 kg
  • 54-56 cm magas baba: 2,5-2,8 kg
  • 62 cm magas baba: 3,5-3,8 kg

A kölessel töltött babát nem érheti víz, a magok miatt!!

2. Tudok használni a babák nehezítésére műanyag granulátumot is. Ez egy új technika, és nincs benne sok tapasztalatom még, mert szinte soha nem kérik ezzel a babákat. A műanyag granulátum könnyebb a kölesnél, kb. 85%. A kezek és a lábak felülete némileg egyenetlenebb, mint a kölessel töltött babáknál, mert a granulátum szemcsék nagyobbak. Viszont semmi gondot nem okoz, ha víz éri a babát.

3. Új opció: Nehezítés apró (1 mm-nél kisebb szemcseméretű) üveggyöngyökkel. A babák súlya nagyobb, mint a kölessel nehezített babáknál (pl az 50 cm magas baba lehet akár 2,2-2,4 kg is). Csak 62 cm-nél kisebb babákhoz rendelhető, mert a legnagyobb baba túl súlyos lenne vele, és ezért nem lenne tartós a teste. 

A babát nem javaslom mosni, inkább csak a felületét tisztitsuk, ha szükséges!

 

Kérdés: A babák melyik része nehezített?

Minden részük: a teljes test, a kezek, a lábak és a fej is. A kéz és lábfejek nem, hogy ki tudjam alakítani a formákat. Azok gyapjúval tömöttek. 
A belső rétegek töltésekor mérleggel mérem, hogy mindkét kéz és mindkét láb grammra egyenlő súlyú legyen.

Kérdés: Mi a különbség a különböző fajta Gledita demóbabák között?

A test felépítése, struktúrája ugyanaz (két réteg, stb…) De van néhány lényeges különbség – méret, végtagok hajlítottak vagy egyenesebbek, ízületek rugalmassága, forgatható fej, stb. Ezeket a különbségeket láthatod a táblázatban. A táblázat elkészülte után számos új fejlesztést dolgoztam ki. Ilyenek a fejkontontroll (babajóga babákhoz), illetve a “turn-and-tilt” fej, ami egyszerre forgatható és dönthető is. (Ez egy régi táblázat, melyben nem szerepel a Turn-and-tilt fej, ami pl. szoptatós demóbabáknál is nagyon hasznos.)
Ezekről további részletek találhatók a megrendelő oldalakon. 

 

Kérdés: Milyen tartósak a Gledita demóbabák?

Mindent megteszek azért, hogy a Gledita demóbabák tartósak és munkára alkalmasak legyenek sok éven keresztül. I

  • A legjobb minőségű alapanyagokat használom az elkészítésükhöz.
  • A babák testét varrógéppel varrom, minden varrást duplán, hogy sehol ne bomolhasson ki. 
  • Erős vászonnal alávasalom a test elejét, és a végtagok csatlakozási pontjait.

Ha megfelelően használod, és tartod munkán kívül, a Gledita demóbabád sok éven keresztül szolgálni fogja a munkádat, hiba nélkül! A babák kezeléséről, tisztításáról még többet olvashatsz a “Gledita demóbabák kezelése és tisztítása” menüpontban!

Kérdés: Javaslod a nehezített Gledita demóbabákat gyerekeknek, játszani?

Nem. Nem javaslom a nehéz Gledita demóbabákat kicsi gyerekeknek, 8 éves kor alatt. Ezek túl nehezek a számukra. És abban is biztos vagyok, hogy a baba nem viselné el sérülés nélkül, ha fejére ejtenék, vagy kezénél fogva lóbálnák. 

A demóbaba NEM gyerekjáték! Sohase hagyd a demóbabát gyerek kezében, felnőtt felügyelete nélkül! 

Ha szeretnél a gyermekednek Gledita csecsemőbabát, akkor válaszd a könnyű, vagy enyhén nehezített babákat. Ebben a menüpontban tudod rendelni!

Kérdés:A Gledita Mama – szülő demóbaba is nehezített?

Gledita Mama és az ő pici újszülött babája nem nehezített demóbabák. A teljes súlyuk kb. 1,5 kg. 

A Mama baba szilikonizált poliészterrel, az újszülött gyapjúval töltött.

Kérdés: Hogyan tisztíthatom a Gledita demóbabámat?

Az erre vonatkozó részleteket a “Gledita demóbabák kezelése és tisztítása” menüpontban találod.

kérdés: Miért ilyen drágák a Gledita babák?

A Gledita babák egyedi, rendelés alapján, kézzel készült, művészi alkotások. Havonta maximum 4-6 babát tudok elkészíteni, mert mindegyik elkészítése jó néhány napot (minimum 20 munkaórát) vesz igénybe. A legjobb minőségű, ezért nagyon drága alapanyagból dolgozom. Nagyon igényesen, minden részletet aprólékosan kidolgozva készítem a babákat, úgy, hogy azok tartósak legyenek. Ezért megéri kifizetni a magasabb árat egy Gledita demóbabáért.

kérdés:Hogyan tudok rendelni, és mennyibe kerül a szállítás?

Az általad kiválasztott típusú babát a megfelelő menüpont alatt, a megrendelő oldal alján található űrlap kitöltésével tudod rendelni. Ki tudod választani a baba design elemeit, és egyéb kiegészítőket is. A rendelés során meg kell majd adnod bizonyos részleteket (szem szín, stb), ami alapján elkészítem a babát.
Ha nem találsz olyan típusú babát, amilyenre szükséged van, vagy egyedi, speciális kívánságod van, keress meg e-mail-ben, vagy hívj fel telefonon! (email címet és telefonszámot az oldal alján, vagy a Rólam/Kapcsolat menüpontban megtalálod!)

A babák vállalási ideje kb 4-6 hét, az aktuális rendelés mennyiségtől függően.

A szállításról: átveheted a babát személyesen Kecskeméten, vagy kérheted MPL futárral házhoz szállítva. A szállítási díjat az aktuális Posta díjszabás alapján kalkulálja a rendszer, a megrendelő űrlapon megtalálod.

Gledita with babywearing doll
Gledita with babywearing doll