Vászonka baba

Szervusz, kedves Kreatív Látogató!


Szeretettel üdvözöllek a Vászonka babák csodálatos világában!

Ha olyan babát szeretnél készíteni, amely 

 • Gyorsan elkészül,
 • Az alapanyaga olcsó és bárhol beszerezhető,
 • A készítésénél bátran elengedheted a legvadabb fantáziádat, nem köt semmilyen „alapelv”, korlát, szabály,
 • Ugyanakkor nagyon kedves, bájos,
 • Remek formájú, „cuki” részletekkel,
 • Amelynél nem aggódsz amiatt, hogy elpiszkolódik, tönkremegy, mert bármikor, fillérekből készítesz egy másikat,

akkor a legjobb helyen jársz!


2010 óta készítek babákat, korábban szinte kizárólag waldorf és waldorf jellegű babákkal foglalkoztam és még fogok is. Szenvedélyesen szeretem a babakészítést. Ezért 2005 óta tanítom is, nagy lelkesedéssel. Kifejlesztettem sokféle oktatóanyagot, részletes leírásokat, oktatóvideókat. Elmondhatom, hogy töretlen a sikerük, csupa pozitív visszajelzéssel. (Ezen weboldal más menüpontjaiban megtalálod őket.)

Mindezek ellenére azt tapasztaltam, hogy bár sokan készítenének babát, visszatartja őket a gondolat, hogy egy baba készítése összetett, bonyolult folyamat, és a speciális alapanyaga drága és nehezen beszerezhető. Kevés idejük van rá, bár az igény a gyermekeik, unokáik, kamaszaik részéről meglenne, hogy készítsenek különböző játék vagy karakterbabákat.

Régóta érlelődött bennem, hogy kifejlesszek egy egyszerűbb babatípust. Amikor megszülettek az első pamutvászon babák, menthetetlenül beléjük szerettem, és elneveztem őket Vászonkáknak.Luca lányom (26 éves)
sajnos soha nem érdeklődött a munkám iránt, nem ült le mellém varrogatni, de amikor megmutattam Neki az első Vászonkákat, kezébe vette, forgatta, nézegette, és azt mondta:

„Anya, ez az első baba, aminek én is meg akarom tanulni a készítését!”

A vágya hamarosan teljesült, két remek babavarró délutánt töltöttünk Vele és a barátnőjével, Annával. Mindnyájan élveztük! A lányok kedvelik a szerepjátékokat és a japán rajzfilmeket. Egy-egy saját farakterüket formázták meg a babákkal. A hajakat tűnemezeléssel készítették. (lásd később)


Jógi baba nyers pamutvászonból
Ő a legelső Vászonka baba, nyers, festetlen molino vászonból készült.

A Vászonka baba pamutvászonból készül. Én 140 g/m2 vastagságú (közepes vastagságú) nyers, kezeletlen, úgynevezett molino vásznat vettem hozzá. 

Nyers állapotában, beavatás után is jól használható (*beavatás = forró vízbe beáztatod, amíg ki nem hűl a víz, azután kiteríted, megszárítod, majd vasalod). Ez az anyag beavatáskor akár 20%-ot is összemehet, fontos elvégezni a műveletet. Emellett a beavatás meg is puhítja az anyagot, jobb lesz vele dolgozni.

Ha nem nyers színű babát szeretnél, keress megfelelő színű vásznat méteráru üzletben, vagy otthon fesd be a kívánt színre!


Engem vonzott a gondolat, hogy itthon fessem megfelelő színűre a vásznat. Kipróbáltam a fekete teát, és láttam sok lehetőséget anyagok természetes anyagokkal való festésére (nézelődj a neten…), majd rátaláltam a Colombus ruhafestékre, melynek hatalmas színválasztéka van. Eddig a Safari II. és a Mogyoróbarna színt próbáltam ki.

Babák otthon festett vászonból.
Columbus ruhafesték

Az itthon festett vászon – talán a tapasztalatlanságom okán – nem lett teljesen egyöntetű színű, kicsit „rusztikusabb”, mint a gyári, de nekem ettől még jobban is tetszik. Imádom őket! A szabásnál figyelembe lehet venni, hogy pl. az arcra az egyöntetűbb felület kerüljön. A többi pedig nem is annyira lényeges.

A Vászonka baba oktatóanyagában részletesebb leírás is szerepel az otthoni textil festéshez. 


A vászon alapanyagnak nagy előnye, hogy kiválóan tűnemezelhető és hímezhető, festhető.

A tűnemezelés egy száraz nemezelési eljárás, amelyben egy speciális, fogacskákkal kialakított tűvel változatos formákat alakítunk ki gyapjúból. Ezt az eljárást régóta használom a waldorf jellegű csecsemőbabák arcának előkészítésénél. (A csecsemőbaba készítő oktatóanyagban találsz hozzá leírást és oktatóvideót is.) Tű kapható ezen az oldalon.

A Vászonka babák haját és esetleges arcszőrzetét is ki tudjuk alakítani ezzel a technikával. Erre még nem született Gledita oktatóanyag, de tervezem, hogy hamarosan elkészítem. Mint, ahogy a különleges hímzésű szemek leírását is…

A lenti képen láthatsz néhány példát a tűnemezelés használatára a Vászonka babákon. 

Ahogy a képeken látod, a rugalmatlan vászonnak sajnos van egy rossz tulajdonsága is: nem, vagy csak nehezen lehet olyan arcot kialakítani, amelynek alul nincs némi ráncosodása. Ha ezt nem tudod elfogadni, ha ez zavar, akkor készíts szakállas babát, vagy waldorf babát! Ott, ha jól csinálod, nem lesz ráncos a baba álla.

Mindazonáltal, az oktatóanyagban kétféle fejforma is szerepel. Az egyszerű fejjel készült a jobb szélén látható barna hajú babafej, elég ráncos állal.

A másik, kicsit bonyolultabb fejet ki lehet úgy tömni, hogy szinte alig lesz ráncos. Az oldalon szereplő többi baba feje már ezzel a továbbfejlesztett szabásmintával készült. Az egyszerűbbet csak szakállas babákhoz ajánlom!


A Vászonka baba készítéséhez szükséges alapanyagok, eszközök:

 • pamutvászon
 • vatelin (melegítő közbélés), vagy szilikonizált poliészter golyócskák
 • a vászonhoz passzoló színű gépi varrócérna
 • vastagabb erősebb cérna (Pl. Anchor horgolófonal)
 • olló,
 • gombostű,
 • mérőszalag,
 • varrótű,
 • hosszú, vékony babatű,
 • puha ceruza,
 • szappan vagy jelölő kréta,
 • tömőfa (pl. kihegyezett evőpálcika),
 • varrógép

A Vászonka baba készítéséhez szerkesztettem egy nagyon részletes oktatóanyagot, amely szinte öltésről-öltésre végigvezet a folyamaton.

Az oktatóanyag 33 oldalas, több, mint 300 színes fázisfotóval és sok külön magyarázó szöveggel segíti az alkotást.

Három részből áll:

 1. rész: a baba testének, fejének varrása, kiszabása, tömése. Kéz-, és lábujjak, ízületek elkészítése, fül elkészítése, a baba összeállítása.
 2. rész: a baba arcának hímzése, a fiú és lány arc különbségei, két féle száj hímzése, arcpirosítás.
 3. Mellékletek:
 • Táblázat, mely tartalmazza az egyes testrészek töméséhez használt töltőanyag mennyiségét; 25 cm és 35 cm magas babákhoz is.
 • Ötletek és technika a pamutvászon otthoni festéséhez
 • Szabásminta a 25 cm magas vászonka babához – fiú és lány test, két féle fej szabásmintával (1 oldal)
 • Szabásminta a 35 cm magas vászonka babához – fiú és lány test, két féle fej szabásmintával (2 oldal)
 • Ajánlások a baba hajának és ruháinak elkészítéséhez.

A Gledita Kreatív Füzetek 19. tagja, a Vászonka baba készítéséről szóló fejezete PDF alapú, online letölthető oktatóanyag.

Nem tartalmaz papír alapú, kézbe fogható füzetet, de szükség szerint, saját célra(!) kinyomtatható.

 • Ha megvásárolod, akkor mint Gledita tanítvány, jogot szerzel, hogy beléphess a Gledita és tanítványai zárt Facebook csoportba, ahol bátran kérdezhetsz, ha megakadtál, és kapsz is választ a kérdésedre. Valamint megmutathatod az elkészült babákat!

Az e-book teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll.

Megrendelhető ezen oldal alján található megrendelő űrlap kitöltésével. Megrendelés és fizetés után a letöltési linkeket e-mail-ben küldöm. Az olvasásához szükséges lesz az Adobe Reader program, melyet ingyenesen le tudsz tölteni a számítógépedre. Ennek a linkje is szerepelni fog a vásárlást követő e-mail-ben.

Ára: 4.100 Ft


Fiú, vagy lány? A haj és a ruha dönt.
Eddig jutunk a Vászonka baba leírással…

Az oktatóanyag alapján elkészítjük a baba testét, és arcának hímzését, pirosítását. Azonban itt nem ér véget a babakészítés, hiszen az ad majd igazi karaktert a babának, hogy milyen hajat készítünk neki, és milyen ruhát húzunk rá. Ugyanaz a baba lehet fiú és lány is, a kiegészítőitől függően.

A Vászonka baba szabásmintáit úgy alkottam meg, hogy a korábban, waldorf babák számára elkészített lány babahaj, fiú babahaj, lányruha, bugyi, nadrág, ing, póló készítő oktatóanyagokban szereplő babahajak és ruhák passzoljanak a Vászonka babákra is.

A 25 cm magas Vászonka babára jók a 25-ös méretű ruhák; a 35 cm magas babára kis változtatással jók a 30-as és 38-as ruhák is.

A 35 cm magas és a 25 cm magas baba összehasonlítása.

A babahaj és babaruha készítő E-book-okat az alábbiakban mutatom be.

Megrendelhetők külön-külön, vagy együtt a Vászonka oktatóanyaggal kedvezményes csomagban.

Nem kell mást tenned, csak kitöltöd az oldal alján található megrendelő űrlapot. Fizethetsz kártyával, vagy átutalással. Kártyás fizetés után automatikusan érkeznek az e-mail címedre a letöltési linkek. Átutalás esetén előbb be kell érkeztetnem a vételárat, utána kapod a linkeket.

A linkekre kattintva az oktatóanyag az internet böngésződ egy új oldalán nyílik majd meg, ahonnan egy kattintással letöltheted a gépedre, s kezdődhet a tanulás, babakészítés!

 


Az alábbiakban bemutatom a Vászonka baba hajához és ruháihoz használható Gledita Kreatív Füzeteket (PDF oktatóanyagokat). Ezek az oktatóanyagok eredetileg a waldorf baba készítéshez lettek kidolgozva, de remekül használhatók a Vászonka babákhoz is.

A haj és ruha készítő oktatóanyagok részletes ismertetését lentebb találod!

Hogyan készítsünk csinos hajat lány babánknak?

3. GLEDITA KREATÍV FÜZETEK – HOGYAN KÉSZÍTSÜNK BABA HAJAT LÁNY BABÁRA? HÁROM CSINOS BABAHAJ + A HORGOLÁS ALAPJAI PDF formátumú E-book 

Szépséges babahölgyet szeretnél készíteni? Annak elengedhetetlen része a csinos frizura! Fix copfot szeretnél? Vagy frizurázható, kézzel fésülgethető hosszú hajat? Vagy netán az igazihoz nagyon hasonlító hajacskát? A GLEDITA KREATÍV FÜZETEK lány babahajjal foglalkozó részéből mindhárom frizura készítését megtanulhatod! Sőt! A horgolás alapjaiba is bepillanthatsz. Legalábbis olyan szinten, ami ezeknek a kedves frizuráknak elkészítéséhez elegendő.

Tapasztald meg Te is babavarrás csodáját! Varrd meg gyermeked álom-babáját a GLEDITA KREATÍV FÜZETEK segítségével!

Az e-book teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll.

Fentebb láthatsz Vászonka babákat az oktatóanyagból készített frizurákkal.

Kattintva nagyíthatsz a képen.


lány haj Kattints a menüpontokra a részletekért!
Mit kapok, ha megvásárolom a Gledita Kreatív Füzetek lány babahaj oktatóanyagát?
 • Kapsz egy Magyarországon egyedülálló PDF formátumú 14 oldalas, 111 színes fotóval illusztrált oktatóanyagot, melynek letöltési linkjét a vásárlás után e-mailben fogod megkapni. A linkre kattintva az oktatóanyag az internetböngésződben jelenik meg, ahonnan a kis lemez ikonra kattintva mentheted le a leírást számítógépedre. Az olvasásához szükséges lesz az Adobe Reader program, melyet ingyenesen le tudsz tölteni a számítógépedre. Ennek a linkje is szerepelni fog a vásárlást követő e-mail-ben.
 • Mint Gledita tanítvány, jogot szerzel, hogy beléphess a Gledita és tanítványai zárt Facebook csoportba, ahol bártan kérdezhetsz, ha megakadtál, és kapsz is választ a kérdésedre. Valamint megmutathatod az elkészült babákat!
Az oktatóanyag három részből áll,három olyan technikába avatlak be, amellyel gyönyörű hajat készíthetsz a lány babádnak:
 • Az első, teljesen kezdőknek szóló változat, azonban kell hozzá varrógép (vagy apró kézi öltések). Ezt elsősorban rögzített copfos babának ajánlom.
 • A második, frizurázható hajkorona horgolással készül, de ne ijedj meg ettől! Ha még nem horgoltál, akkor is el tudod készíteni, mert a leírás alapján a horgolás alapjait is megtanulhatod, legalábbis olyan szinten, ami a baba hajának elkészítéséhez elég. Ha ez mégsem elegendő, az interneten számtalan jobbnál jobb videó segíti a horgolás alapjainak elsajátítását. Az oktatóanyagban számos ötletet találsz, hogy a második technikával készült hajból milyen frizurát készíthetsz a babának.
 • A harmadik változat szintén horgoláson alapul. A leírás alapján a megfelelő alapanyag felhasználásával nagyon szép, élethű babahajat készíthetünk.
Megtanulhatod a horgolás alapjait is.
Megtanulhatod a horgolás alapjait is.
A Gledita Kreatív Füzetek waldorf lány babahaj oktatóanyaga mit NEM tartalmaz?
 • Nem tartalmaz fizikailag kézbe fogható “füzetet”!
 • Nem tartalmaz kész babát, babafejet.
 • Nem tartalmaz alapanyagokat, eszközöket.
Ezekért keresd a többi GLEDITA KREATÍV FÜZETET!
A babahaj elkészítéséhez a következő alapanyagokra lesz szükség (az oktatóanyag NEM tartalmazza):
 • Fonal – bármilyen fonal, ami csak tetszik! Sima, vagy buklé, mohair vagy effekt fonal… Mind más karaktert ad a babánknak. A waldorf pedagógia természetes alapú fonalat ír elő. Ezért, ha hagyományos waldorf babát szeretnél készíteni, válaszd a pamut vagy gyapjú alapú fonalakat!
 • Horgolótű: a választott fonalhoz megfelelő méretű horgolótűt használj. A fonal címkéjén szerepel a megfelelő tű mérete. (Az első technikához nem kell horgolótű, sem horgolási tudás.)
 • Gombostű – színes fejű gombostűt javasolok
 • Nagyobb lyukú varrótű.
 • Mérőszalag (szabócenti)
 • Olló,
 • Kartonpapír (pl. egy gabonapelyhes doboz),
 • Az első technikához: varrógép, vékony csomagolópapír, cellux

Az E-book ára: 1.840 Ft

Megrendelhető a Gledita Websopban egyenként, vagy kedvezményes árú csomagban.

 


Hogyan készítsünk hajat fiú babára?4. GLEDITA KREATÍV FÜZETEK – HOGYAN KÉSZÍTSÜNK BABA HAJAT FIÚ BABÁRA? HÁROM DIVATOS BABAHAJ + A HORGOLÁS ALAPJAI PDF formátumú E-book

Fess baba legénykét szeretnél készíteni? Annak elengedhetetlen része a vagány frizura!  Kócos “Runcájsz” hajat szeretnél? Vagy gyerek-biztos göndör hatású hajat? Vagy netán izgalmas, pihe-puha selymes hajacskát? A GLEDITA KREATÍV FÜZETEK fiú babahajjal foglalkozó részéből mindhárom frizura készítését megtanulhatod! Sőt! A horgolás alapjaiba is bepillanthatsz. Legalábbis olyan szinten, ami ezeknek a kedves frizuráknak elkészítéséhez elegendő. Rövid hajú lány babát készítenél rövid hajú kislányodnak? Akkor szintén erre az oktatóanyagra van szükséged!

Tapasztald meg Te is babavarrás csodáját! Varrd meg gyermeked álom-babáját a GLEDITA KREATÍV FÜZETEK segítségével!

Az e-book teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll.

Fentebb láthatsz Vászonka babákat az oktatóanyagból készített frizurákkal.

Kattintva nagyíthatsz a képen.


fiú babahaj Kattints a menüpontokra a részletekért!
Mit kapok, ha megvásárolom a Gledita Kreatív Füzetek fiú babahaj oktatóanyagát?
 • Kapsz egy Magyarországon egyedülálló PDF formátumú 10 oldalas, 77 színes fotóval illusztrált oktatóanyagot, melynek letöltési linkjét a vásárlás után e-mailben fogod megkapni. A linkre kattintva az oktatóanyag az internetböngésződben jelenik meg, ahonnan a kis lemez ikonra kattintva mentheted le a leírást számítógépedre. Az olvasásához szükséges lesz az Adobe Reader program, melyet ingyenesen le tudsz tölteni a számítógépedre. Ennek a linkje is szerepelni fog a vásárlást követő e-mail-ben.
 • Mint Gledita tanítvány, jogot szerzel, hogy beléphess a Gledita és tanítványai zárt Facebook csoportba, ahol bártan kérdezhetsz, ha megakadtál, és kapsz is választ a kérdésedre. Valamint megmutathatod az elkészült babákat!
Az oktatóanyag három részből áll,három olyan technikába avatlak be, amellyel gyönyörű hajat készíthetsz a fiú babádnak, vagy rövid hajú lánybabádnak. Mindhárom technika alapja horgolással készül, de ne ijedj meg ettől! Ha még nem horgoltál, akkor is el tudod készíteni, mert a leírás alapján a horgolás alapjait is megtanulhatod, legalábbis olyan szinten, ami a baba hajának elkészítéséhez elég. Ha ez mégsem elegendő, az interneten számtalan jobbnál jobb videó segíti a horgolás alapjainak elsajátítását.
 • Az első változatot kócos, kicsit hosszabb hajú fiúbabáknak ajánlom. Inkább nagyobbacska gyermekek számára készülő babákhoz.
 • A második változat tökéletesen gyerek-biztos hajkorona, a legkíváncsibb ujjacskák sem tudják tönkretenni. Látszatra a göndör hajat utánozza, még sima fonalból készülve is. Ideális rövid hajú lánybabának is!
 • A harmadik változat igazán izgalmas, szőrös effektfonalból készül.
Megtanulhatod a horgolás alapjait is.
Megtanulhatod a horgolás alapjait is.
A Gledita Kreatív Füzetek waldorf fiú babahaj oktatóanyaga mit NEM tartalmaz?
 • Nem tartalmaz fizikailag kézbe fogható “füzetet”!
 • Nem tartalmaz kész babát, babafejet.
 • Nem tartalmaz alapanyagokat, eszközöket.
A babahaj elkészítéséhez a következő alapanyagokra lesz szükség (az oktatóanyag NEM tartalmazza):
 • Fonal – bármilyen fonal, ami csak tetszik! Sima, vagy buklé, mohair vagy effekt fonal… Mind más karaktert ad a babánknak. A waldorf pedagógia természetes alapú fonalat ír elő. Ezért, ha hagyományos waldorf babát szeretnél készíteni, válaszd a pamut vagy gyapjú alapú fonalakat!
 • Horgolótű: a választott fonalhoz megfelelő méretű horgolótűt használj. A fonal címkéjén szerepel a megfelelő tű mérete. 
 • Gombostű – színes fejű gombostűt javasolok
 • Nagyobb lyukú varrótű.
 • Olló,
 • Az első technikához kartonpapír (pl. egy gabonapelyhes doboz),

Az E-book ára: 1.840 Ft

Megrendelhető a Gledita Websopban egyenként, vagy kedvezményes árú csomagban.

 


Hogyan készítsünk csinos ruhát, blúzt és szoknyát lány babánknak?

5. GLEDITA KREATÍV FÜZETEK – HOGYAN KÉSZÍTSÜNK BABARUHÁT LÁNY BABÁRA? HÁROM SZÉP BABARUHA EGY SZABÁSMINTÁVAL PDF formátumú E-book

Mi is tudunk SZÉP babaruhát készíteni a babánk számára, amivel a legkisebb gyermek is könnyen boldogul!

Te is azt szeretnéd,  ha a gyermeked babájának ruhája könnyen elkészíthető, csinos, egyben variálható legyen? Ebben az E-book-ban 3 ruhadarab elkészítését is megtalálod, mely önmagában is két öltözetnyi ruhát biztosít a babádnak.

Varrd meg gyermeked álom-babáját a GLEDITA KREATÍV FÜZETEK segítségével!

Az e-book teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll.

Fentebb láthatsz Vászonka babákat az oktatóanyagból készített ruhában.

 


babaruhaKattints a menüpontokra a részletekért!
Mit kapok, ha megvásárolom a Gledita Kreatív Füzetek lány babaruha oktatóanyagát?
 • Kapsz egy Magyarországon egyedülálló, PDF formátumú 8 oldalas, 31 színes fotóval illusztrált oktatóanyagot, melynek letöltési linkjét a vásárlás után e-mailben fogod megkapni. A linkre kattintva az oktatóanyag az internetböngésződben jelenik meg, ahonnan a kis lemez ikonra kattintva mentheted le a leírást számítógépedre. Az olvasásához szükséges lesz az Adobe Reader program, melyet ingyenesen le tudsz tölteni a számítógépedre. Ennek a linkje is szerepelni fog a vásárlást követő e-mail-ben.
 • Mint Gledita tanítvány, jogot szerzel, hogy beléphess a Gledita és tanítványai zárt Facebook csoportba, ahol bártan kérdezhetsz, ha megakadtál, és kapsz is választ a kérdésedre. Valamint megmutathatod az elkészült babákat!
Az oktatóanyag három részből áll:
  • Az első részben megtalálod az egész babaruha elkészítésének leírását 27 lépésben.
  • A második rész arról szól, hogy hogyan alakítsd át a babaruha szabásmintáját, hogy rövid ujjú blúzt, hosszú ujjú blúzt és gumis derekú szoknyát készíthess a babádnak.
  • A harmadik rész tartalmazza a szabásmintákat, melyek a 25, a 30 és a 38 cm magas babára való ruha 1:1 méretű mintája.
  • Csak nyomtasd ki a megfelelő méretre valót, és már használhatod is!
Gledita babaruha
Varrj csinos ruhát a babádra!
A Gledita Kreatív Füzetek waldorf lány babaruha oktatóanyaga mit NEM tartalmaz?
 • Nem tartalmaz fizikailag kézbe fogható “füzetet”!
 • Nem tartalmaz kész babát,
 • Nem tartalmaz alapanyagokat, eszközöket.
A babaruha elkészítéséhez a következő alapanyagokra lesz szükség (az oktatóanyag NEM tartalmazza):
 • Két féle pamut anyag
 • Pamut csipke – 30 cm-es baba ruhájához: kb. 50 cm, (38 cm-es baba ruhájához kb. 65 cm csipke)
 • keskeny gumiszalag, anyagokhoz passzoló színű cérna
Eszközök:
 • Olló, gombostű, mérőszalag, jelölő kréta, varrótű, kis biztosítótű

 

Az E-book ára: 1.600 Ft

Megrendelhető a Gledita Websopban egyenként, vagy kedvezményes árú csomagban.Hogyan készítsünk bugyit, alsónadrágot és hosszúnadrágot a babánknak?6. GLEDITA KREATÍV FÜZETEK – HOGYAN KÉSZÍTSÜNK BUGYIT ÉS NADRÁGOT WALDORF FIÚ ÉS LÁNYBABÁRA? 3 SZABÁSMINTA, 4 NÉLKÜLÖZHETETLEN RUHADARAB PDF formátumú E-book

Te is azt szeretnéd,  ha a gyermeked babájának ruhája könnyen elkészíthető, csinos, egyben varriálható legyen?

Ebben az E-book-ban 4 féle ruhadarab: 2 bugyi, alsónadrág, hosszúnadrág és kantáros nadrág elkészítését is megtalálod, melyek nélkülözhetetlen részei bármelyik baba ruhatárának!

Varrd meg gyermeked álom-babáját a GLEDITA KREATÍV FÜZETEK segítségével!

Az e-book teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll.

Fentebb láthatsz Vászonka babákat az oktatóanyagból készített ruhában.

Kattintva nagyíthatsz a képen.


babaruhaKattints a menüpontokra a részletekért!

Az E-book ára: 1.840 Ft

Megrendelhető a Gledita Websopban egyenként, vagy kedvezményes árú csomagban.


Hogyan készítsünk inget, blúzt és pólót a babánknak? 7. GLEDITA KREATÍV FÜZETEK – HOGYAN KÉSZÍTSÜNK INGET, BLÚZT ÉS PÓLÓT WALDORF FIÚ ÉS LÁNYBABÁNKNAK? 2 SZABÁSMINTA, 5 FÉLE KIHAGYHATATLAN RUHADARAB PDF formátumú E-book

Te is azt szeretnéd,  ha a gyermeked babájának ruhája könnyen elkészíthető, csinos, egyben varriálható legyen?

Ebben az E-book-ban 6 féle ruhadarab : rövid vagy hosszú ujjú fiú ing, illetve lányka blúz, és T-ujjú póló elkészítését is megtalálod, melyek nélkülözhetetlen részei bármelyik baba ruhatárának!

Varrd meg gyermeked álom-babáját a GLEDITA KREATÍV FÜZETEK segítségével!

Az e-book teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll.

Fentebb láthatsz Vászonka babákat az oktatóanyagból készített ruhában.

Kattintva nagyíthatsz a képen.


babaruhaKattints a menüpontokra a részletekért!
Mit kapok, ha megvásárolom a Gledita Kreatív Füzetek ing, blúz és póló oktatóanyagát?
 • Kapsz egy Magyarországon egyedülálló, PDF formátumú 14 oldalas, 100 színes fotóval illusztrált oktatóanyagot, melynek letöltési linkjét a vásárlás után e-mailben fogod megkapni. A linkre kattintva az oktatóanyag az internetböngésződben jelenik meg, ahonnan a kis lemez ikonra kattintva mentheted le a leírást számítógépedre. Az olvasásához szükséges lesz az Adobe Reader program, melyet ingyenesen le tudsz tölteni a számítógépedre. Ennek a linkje is szerepelni fog a vásárlást követő e-mail-ben.
 • Mint Gledita tanítvány, jogot szerzel, hogy beléphess a Gledita és tanítványai zárt Facebook csoportba, ahol bártan kérdezhetsz, ha megakadtál, és kapsz is választ a kérdésedre. Valamint megmutathatod az elkészült babákat!
Az oktatóanyag három részből áll:
  • Az első rész bemutatja a fiú ing és a lányka blúz elkészítésének folyamatát. Ez alapján 4 féle ruhát – rövid vagy hosszú ujjú inget illetve rövid vagy hosszú ujjú blúzt készíthetsz a babáidnak.
  • A második részben T-ujjú pólót készítünk, mely a fiú vagy lánybabánk ruhatárának is kiváló tagja lehet.
 • A harmadik rész tartalmazza a szabásmintákat, melyek a 25, a 30 és a 38 cm magas babára való ing, blúz és póló 1:1 méretű mintája.
 • Csak nyomtasd ki a megfelelő méretre valót, és már használhatod is!
ing-részlet
A Gledita Kreatív Füzetek baba ing, blúz és póló oktatóanyaga mit NEM tartalmaz?
 • Nem tartalmaz fizikailag kézbe fogható “füzetet”!
 • Nem tartalmaz kész babát,
 • Nem tartalmaz alapanyagokat, eszközöket.
 • Nem tartalmaz szoknya, és nadrág leírásokat. Ezekért keresd a többi E-book-ot.
Az ing, blúz és póló elkészítéséhez a következő alapanyagokra, eszközökre lesz szükség (az oktatóanyag NEM tartalmazza):
 • Pamut anyagok
 • Pólóhoz nagyon rugalmas vagy passzé anyag
 • rávasalható közbélés (vetex)
 • 2 pár kicsi patent
 • Készen kapható anyaghoz passzoló színű ferdepánt. (elkészíthető a blúz, ing anyagából is – ld. a leírást)
 • anyaghoz passzoló színű cérnák
Eszközök:
 • Olló,
 • gombostű,
 • mérőszalag,
 • jelölő kréta,
 • varrótű,
 • varrógép
Az ing és blúz varráshoz szükséges anyagok
Az ing és blúz varráshoz szükséges anyagok

Az E-book ára: 1.840 Ft

Megrendelhető a Gledita Websopban egyenként, vagy kedvezményes árú csomagban.


Vedd meg az E-book-okat együtt, kedvezményes árú csomagban!


I. Vászonka baba leírás + hajak + ruhák (6 db E-book):

Tartalma:

 • Vászonka baba készítő E-book
 • Lány babahaj készítő E-book
 • Fiú babahaj készítő E-book
 • Babaruha készítő E-book
 • Bugyi, nadrág készítő E-book
 • Blúz, póló készítő E-book
 • Nem tartalmaz alapanyagokat, kézbe fogható füzeteket, de saját célra(!) kinyomtatható, ha szükséges!

Mit tudsz belőle készíteni?

 • Formás, bájos Vászonka baba testet
 • 3 féle lány babahajat
 • 3 féle fiú babahajat
 • Egész lányruhát, gumis nyakú, fodros ujjú blúzt, gumis derekú szoknyát
 • Két féle bugyit, rövid nadrágot, hosszú nadrágot, kantáros nadrágot,
 • Rövid és hosszú ujjú blúzt, inget és T-ujjú pólót

Az E-book-ok részletes ismertetését fentebb találod!

Ára: 13.060 Ft HELYETT csak: 9.600 Ft.


II. Haj és ruha készítő E-book-ok együtt, baba leírás nélkül (5db  e-book)
Arra az esetre, ha korábban már megvásároltad a Vászonka baba leírást, de közben szükséged lett ezekre is…

Tartalma:

 • Lány babahaj készítő E-book
 • Fiú babahaj készítő E-book
 • Babaruha készítő E-book
 • Bugyi, nadrág készítő E-book
 • Blúz, póló készítő E-book
 • Nem tartalmaz alapanyagokat, kézbe fogható füzeteket, de saját célra(!) kinyomtatható, ha szükséges!

Mit tudsz belőle készíteni?

 • 3 féle lány babahajat
 • 3 féle fiú babahajat
 • Egész lányruhát, gumis nyakú, fodros ujjú blúzt, gumis derekú szoknyát
 • Két féle bugyit, rövid nadrágot, hosszú nadrágot, kantáros nadrágot,
 • Rövid és hosszú ujjú blúzt, inget és T-ujjú pólót

Az E-book-ok részletes ismertetését fentebb találod!

Ára: 8.960 Ft HELYETT csak: 6.400 Ft

Vedd meg az E-book-okat csomagban, kedvezményes áron!Vedd meg az E-book-okat csomagban, kedvezményes áron!Mit kapok, ha megvásárolom a Gledita Kreatív Füzetek ing, blúz és póló oktatóanyagát?
 • Kapsz egy Magyarországon egyedülálló, PDF formátumú 14 oldalas, 100 színes fotóval illusztrált oktatóanyagot, melynek letöltési linkjét a vásárlás után e-mailben fogod megkapni. A linkre kattintva az oktatóanyag az internetböngésződben jelenik meg, ahonnan a kis lemez ikonra kattintva mentheted le a leírást számítógépedre. Az olvasásához szükséges lesz az Adobe Reader program, melyet ingyenesen le tudsz tölteni a számítógépedre. Ennek a linkje is szerepelni fog a vásárlást követő e-mail-ben.
 • Mint Gledita tanítvány, jogot szerzel, hogy beléphess a Gledita és tanítványai zárt Facebook csoportba, ahol bártan kérdezhetsz, ha megakadtál, és kapsz is választ a kérdésedre. Valamint megmutathatod az elkészült babákat!
Az oktatóanyag három részből áll:
  • Az első rész bemutatja a fiú ing és a lányka blúz elkészítésének folyamatát. Ez alapján 4 féle ruhát – rövid vagy hosszú ujjú inget illetve rövid vagy hosszú ujjú blúzt készíthetsz a babáidnak.
  • A második részben T-ujjú pólót készítünk, mely a fiú vagy lánybabánk ruhatárának is kiváló tagja lehet.
 • A harmadik rész tartalmazza a szabásmintákat, melyek a 25, a 30 és a 38 cm magas babára való ing, blúz és póló 1:1 méretű mintája.
 • Csak nyomtasd ki a megfelelő méretre valót, és már használhatod is!
ing-részlet
A Gledita Kreatív Füzetek baba ing, blúz és póló oktatóanyaga mit NEM tartalmaz?
 • Nem tartalmaz fizikailag kézbe fogható “füzetet”!
 • Nem tartalmaz kész babát,
 • Nem tartalmaz alapanyagokat, eszközöket.
 • Nem tartalmaz szoknya, és nadrág leírásokat. Ezekért keresd a többi E-book-ot.
Az ing, blúz és póló elkészítéséhez a következő alapanyagokra, eszközökre lesz szükség (az oktatóanyag NEM tartalmazza):
 • Pamut anyagok
 • Pólóhoz nagyon rugalmas vagy passzé anyag
 • rávasalható közbélés (vetex)
 • 2 pár kicsi patent
 • Készen kapható anyaghoz passzoló színű ferdepánt. (elkészíthető a blúz, ing anyagából is – ld. a leírást)
 • anyaghoz passzoló színű cérnák
Eszközök:
 • Olló,
 • gombostű,
 • mérőszalag,
 • jelölő kréta,
 • varrótű,
 • varrógép
Az ing és blúz varráshoz szükséges anyagok
Az ing és blúz varráshoz szükséges anyagok