Gledita születő bébi demóbabák méhlepény és köldökzsinór modellel

Üdvözöllek a Gledita születő bébi demóbabák és a kombinált, születős-szoptatós demóbabák rendelési oldalán!

Ha még nem találkoztál korábban a Gledita demóbabákkal, akkor javaslom, hogy először olvasd el az alapinformációkat a babákról

Örömömre szolgál bemutatni a Gledita születő bébi demóbabákat. Tudomásom szerint világ szinten egyedülállók ezek a babák, nem készít más kézműves hasonló demonstrációs eszközt. 

A Gledita születő bébi demóbabák csodálatos segítőtársai a dúláknak, nővéreknek, szülésznőknek.

A Gledita születő bébi demóbabának rugalmas nyaka van. Jól használható a női medence modellel. (Én is beszereztem egy saját medence modellt, hogy ki tudjam próbálni a babákat.)
A babával könnyen tudod demonstrálni a baba fejének mozgását a születés folyamán. (Sajnos, a születő bébinek nem tudok forgatható fejet készíteni, mert akkor nem lehetne rugalmas a baba nyaka.)

A baba mellé rendelhetsz méhlepény-köldökzsinór modellt is. A köldökzsinór vége patenttal kapcsolódik a baba köldökéhez. 

Baba mérete: 45 cm magas, fej körfogata kb. 32-34 cm. Súlya kb 1,2 kg, kölessel nehezítve. Műanyga granulátummal ennél könnyebb, apró üveggyönggyel nehezítve pedig ennél nehezebb babát kapunk. Ezek opcionálisan választhatók.

Méhlepény modell: kb. 20 cm átmérőjű, műanyag granulátummal kissé nehezítve

Köldökzsinór: kb. 45 cm hosszú, láthatók benne az “erek”, kék és bordó színben.

Ezt a fajta Gledita demóbabát 2018. májusában fejlesztettem ki.

A Gledita demóbabák kellemesen puha tapintásúak, nem kemények, mint a műanyag babák.  A végtagjai jól hajlíthatóak, és mozdíthatóak a megfelelő helyre és irányba. Az oktatók szerint nagyon hasonló érzés vele dolgozni, mint egy élő babával. 

Minden Gledita baba egyedi rendelés alapján készül. Néha készítek rendelésen kívül is babát, főként olyankor, amikor egy új fejlesztésen dolgozom. Az első születő bébi oktatóbabám megrendelője készített róla egy videót. Ez jól mutatja a baba alakját és mozgását, valamint a demonstráció folyamatát.  


Fényképeken:

Előző
Következő
PlayPause
previous arrownext arrow

Amennyiben női medence modellel szeretnéd használni a babádat, és hajas babát szeretnél, azt javaslom, hogy a hímzett hajat válaszd, hogy a haj ne akadályozza a demonstrációt. Ha fület is rendelsz a babához, és jelzed, hogy medence modellel használnád, laposan fogom varrni a baba fülét, hogy el ne akadjon munka közben. Lásd lentebb…


Kombinált változat: születő bébi és szoptatós demóbaba egyben

Van lehetőség kombinálni a születő bébi demóbabát és a szoptatós demóbabát. Így mindkét célra használhatod ugyanazt a munkaeszközt.

Kézzel kötött mell modellek


A lenti képen látható baba 45-47 cm magas, nyújtott végtagokkal. Hímzett haja és lapos füle van. Egyszerű, alvós szemet hímeztem neki. Szintén rendelhetsz hozzá méhlepény-köldökzsinór modellt (a köldökzsinór vége patenttal kapcsolódik a baba köldökéhez), valamint kézzel kötött mell modellt a szoptatási tanácsadó munkához. 

Hasonló babákat találsz még a Flickr albumjaimban.  

Szoptatós és születő bébi demóbaba méhlepénnyel, köldökzsinórral és kötött mell modellel. 

2021. tavaszán kifejlesztettem egy új technikát, és “turn-and-tilt” fejnek neveztem el. Ennek a babának a feje fordítható és kicsit dönthető is. Tipikusan az újszülött fejmozgását utánozza. Opcionálisan választható. 

Ez a videó egy szoptatós demóbabát mutat, jól látható a turn-and-tilt fej mogása. 


Ezt kell tudnod a rendelésről:

A babák alapára egy egyszerű babát tartalmaz, kiegészítő design elemek (extrák) nélkül. 
Egyszerű baba: kopasz fej, haj nélkül, egyszerű kéz, láb, ujjacskák nélkül, kerek popsi, fül és kukac nélkül, natúr (világos) színben.

Az egyszerű baba is tud mindent, amit kiegészítőkkel rendelkező társai, tehát minden munkára képes, amit végezni szeretnének vele. A baba feje waldorf technikával készül. Az arca tűnemezeléssel felépített és kézzel hímzett. A szoptatós demóbaba nyitott szájának kialakítása speciális technikákat igényel, és nagyon időigényes feladat.

Ha szeretnél, rendelhetsz “extrákat”, design elemeket a demóbabádhoz: 

Az “extrák”: kidolgozott kéz- és lábujjak, haj, kerek posi, fülek, kukac. Ha csokibarna, vagy mediterrán színű babát szeretnél, az is feláras. 

Új extra: szétválasztott kéz ujjak és kidolgozott láb ujjak. Opcionálisan választható:


Nyelv a demóbaba szájában

Erős mágnessel rögzített, eltávolítható nyelv. Élethűbbé teszi a baba arcát, és segít bemutatni a nyelv szerepét a szoptatási folyamatban.


Extra: Köldökcsonk –  5-6 cm hosszú, fehér vérerekkel belül


Az ár függ a baba méretétől, a töltésétől, és az extráktól. 

Úgy tudsz rendelni, hogy kitöltöd az oldal alján a megrendelő űrlapot:

  • Bejelölöd az alap babát (születős, vagy születős-szopis).
  • Válaszd ki az általad kívánt extrákat! Az űrlap összeadja az árakat, így a baba teljes árát az űrlap alján megtalálod.
  • Válaszd ki a fizetési és szállítási módot is! Fizethetsz előleget, vagy a teljes árat is. Lehet kártya, átutalás, PayPal is.
  • Töltsd ki a számlázási és szállítási adataidat is
  • Kattints a MEGRENDELEM gombra!

Ezután, a következő oldalon meg kell adnod néhány fontos részletet, amelyre szükségem van ahhoz, hogy elkészítsem a babádat! (Ne aggódj, a következő képeket ott is látni fogod!)

Haj:

Ilyen hajat kizárólag akkor válassz, ha NEM akarod női medence modellel használni a babádat!!

  • Választhatsz kopasz fej, gyapjúmohair haj, vagy műszálas effekt fonalból készített haj közül. Ha szeretnél hajat a babának, a következő képen látható anyagok és színek közül választhatsz. 
  • A felső sorban láthatók a gyapjúmohair fonalból horgolt és kifésült hajakat. Rövid hajat is tudok ebből készíteni, ha kicsit megnyírom, kifésülés után.
  • Az alsó sorban műszálas effekt fonalból horgolt és kifésült hajak láthatók. (a vörös fonal jelenleg nem elérhető)

  • Ha női medence modellel használnád a babát, akkor javaslom a kopasz fejet, vagy a hímzett hajat:
  • Meg kell majd adnod, hogy milyen legyen a baba szeme: alvó egyszerű vagy szempillával, barna, kék, zöld, fekete? Kerek egyszerű, vagy fekete szegéllyel, pupillával?
szemek
Szem típusok és színek

Orr: egyszerű, vagy realisztkusabb orrot készítsek a babádnak?

És végül, nevet kellene majd adnod leendő babádnak! A Gledita babáknál már csak így szokás! 🙂

A rendeléskor lehetőséged lesz üzenetet hagynod nekem a babával kapcsolatban. Van-e valamilyen kérésed, hozzáfűzni valód a rendeléshez…

Nézz körül a  fotó galériában és válaszd ki, melyik baba tetszik legjobban neked! (arc, szem,  stb…)

A megrendelt babák általában 4-6 héten belül készülnek el. Ez a rendelések aktuális számától függ.  Amennyiben a baba nagyon sürgős, kérlek, e-mailben írj nekem a rendelés előtt, hogy megtudd, lehetséges-e elkészülnie. Olyan nem valószínű, hogy 1-2 héten belül tudnám vállalni a babát… (info @ gledita . hu)

A Gledita demóbabákat ruha nélkül szállítom. Bármely, megfelelő méretű bébiruha jó lesz rá!


Garancia: csecsemőszületési igazolás-1

 Az általam készített babákra garanciát vállalok, ami azt jelenti, hogy a kihordási időn belül (igénybevételtől függően – még nincs tapasztalat, hogy mennyi idő használódnak el, igyekszem tartósra készíteni) ingyen megjavítom, amennyiben az ide és visszaszállítási költséget vállalod.

A babához mellékelek egy „Születési anyakönyvi kivonatot”.

Tárolását használaton kívül javaslom jól záródó nejlon zacskóban, esetleg levendula párnácska társaságában. A kölessel töltött babák mellé csomagolok levendula párnácskát.

A babát mindig felöltöztetve használd. Megfelelőek számára a konfekció csecsemőruhák. A gyakorló baba nem gyermekjáték. Nehéz súlya miatt kisgyerek kezébe csak felnőtt jelenlétében add!

Igény szerint készítek kisebb méretű, könnyű, műszállal töltött, vagy enyhén súlyozott játékbabát is, amely ideális kistestvér születésekor a nagyobb testvér számára, vagy olyan kisgyereknek, aki szívesen utánozza, tanulja a hordozást. Könnyű játékbabát a megfelelő oldalon tudsz rendelni!


Szállítanod kell a demóbabádat a munkába? Rendelj, gyönyörű, ezüstszürke, vízhatlan, gyöngyvászon táskát Gledita logóval!  Belefér a legnagyobb, 62 cm magas Gledita demóbaba is, s persze a kisebbek is. A táska megvédi a babádat az esőtől, portól, és tarthatod benne akkor is, ha egy ideig nem használod. 

Mérete: 50 cm x 17 cm x 17 cm.

A logó szita-nyomott, fehér gyöngyvászon anyagra, így a táska mosható, 30 fokon. 

A táskákat két féle színű hevederrel készítem, világosszürke,vagy bordó A rendelés után egyeztetünk, hogy melyik színűt szeretnéd. Küldöm a babáddal együtt, vagy akár később, utólag is rendelhetsz táskát, ha meggondoltad magad.