Waldorf baba varró tanfolyam

Nincs csodálatosabb, mikor egy édesanya, nagymama maga készíti el a család legkisebbjének játékát! Tapasztalatból tudom, mennyit jelent a gyermeknek egy ilyen ajándék. Önmagad, a szeretetedet ajándékozod annak, aki a legnagyobb kincs az életedben!


Babavarró tanfolyam GLEDITA oldalra40016 órás waldorf baba készítő tanfolyamra várlak Téged!  A tanfolyamot egy hétvégén szombat-vasárnap tartom. Szombaton 9-kor kezdünk, és az első napot hosszabbra hagyjuk, majd másnap 9-től délután egyig be is fejezzük a tervezett programot – a hölgyek ügyességétől függően.

Az időpontokat megtalálod a jelentkezési űrlapon az oldal alján!

Jelentkezési határidő a tanfolyam előtti hét vasárnap este.

A tanfolyam két napja alatt a képeken látható babához hasonló, 38 cm-es waldorf babát, vagy választásod szerint waldorf jellegű, mosolygósabb babát fogsz készíteni. Az első nap megtanuljuk a wadorf baba fej (3,5 óra) és test technikáját, és mindenki elkészíti a saját babáját. A haját horgolt alapra készítjük, de ha valaki nem tud horgolni, akkor sem marad haj nélkül a babácskája!

A második nap ruhát készítünk a babának. Egyszerű, de mutatós, a képen látható szabású ruhácskát.

A tanfolyamhoz szükséges a kézi és gépi varrás alapjainak ismerete! 

Ha Kecskeméttől távolabbról érkezel, és két napra jössz, akkor szombat (és esetleg péntek) estére foglalj szállást a városban. Mindenféle árkategóriában találsz szállást az inteneten (pl. booking.com). Ha vonattal/busszal jössz, javaslom a városközponti szállásokat, az gyalog sincs messze a tanfolyam helyszínétől. A szálláshoz védettségi igazolványra lesz szükséged. Ha van lehetőség, kössétek össze a tanfolyamot pár napos kecskeméti családi nyaralással! Nagyon szép város, sok látnivalóval, szuper fürdővel….


Ki tanít TÉGED babát varrni?

Gledita kis babaval
Koczkáné Varga Edit – Gledita

Varga Edit vagyok, A Gledita Kreatív Füzetek készítője, tanár és kézműves. 2010 óta foglalkozom babavarrással, de már több, mint 30 éve varrok, alkotok és tanítok.

A waldorf babáim eredeti szabásmintáját és az első instrukciókat az azóta elhunyt Orth Magda wadorf tanár és babakészítőtől kaptam, és nagyon sokat tanultam külföldi oktatóanyagokból, világszerte híres babakészítőktől is. Szenvedélyesen szeretek alkotni, és a tudásomat átadni. Mára már több száz baba kelt életre a kezeim között.

Babáim világszerte keresettek, Több “gyermekem” utazott már az Egyesült Államokba, Kanadába, és az Európai Unió országaiba.

Tanfolyamaimon sokaknak volt alkalma megízlelni a kézzel készül babácskák születésének örömét. Tapasztalataimat beleépítettem a Gledita Kreatív Füzetekbe.

Küldetésem, hogy a magyar anyukákat, nagymamákat megtanítsam babákat, játékokat készíteni.


A tanfolyam díja: 27.000 Ft. 

Hozd el egy barátnődet, anyukádat, lányodat, akkor fejenként csak 25.000,- Ft a tanfolyam ára!
Ha ketten jöttök, 50.000,- Ft! Ha hárman, akkor 72.000,- Ft,

mely tartalmazza:

  • egy 38 cm-es baba testéhez és ruhájához szükséges összes alapanyagot, eszközöket, textíliát, fonalakat a saját készletemből
  • A baba testének és ruhájának szabásmintáját, melyet később is felhasználhatsz.
  • az oktatás díját,
  • finom teát, aprósüteményt, jó hangulatot

A helyedet minimum 50 % előleg befizetésével biztosíthatod. Az oldal alján található űrlapon tudsz jelentkezni.

Van lehetőség arra is, hogy csak a tanfolyam első napjál vegyél részt. Ezt nagyon gyakorlott varróknak ajánlom csak, hiszen a baba haját, ruháját otthon kell elkészíteniük. Az oldal alján található jelentkező űrlapon találod az erre vonatkozó információkat. 

Ezt hozz magaddal:

  • szabó olló, szabócenti, gombostű, szabókréta, néhány szendvics ebédre. Ha van babatűd, azt is hozd el! (ha nincs, nálam lesz alkalmad vásárolni a későbbi babákhoz. Nagyon hasznos eszköz!)
  • Amennyiben lehetséges, a második napra hozd el a varrógépedet, hogy ne várjunk egymásra a gépi varrásnál.

A tanfolyamot kis csoportban, minimum 3 fő jelentkezése után tudom megtartani. A csoport létszám maximum 6-8 fő.

Gyere, sajátítsd el ennek a csodálatos hobbinak az alapjait, és készítsd el velem a saját babádat! Várlak szeretettel! Keresd meg a legközelebbi időpontot és jelentkezz MOST!


Szeretettel ajánlom figyelmedbe az alábbi 2,5 perces videót:Visszajelzések:

“Szia, fantasztikus dolog történik nálunk, mióta hazavittem a fiú babát, azóta a 10 éves kiskamasz fiam mindenhová magával viszi. Együtt néznek tv-t, együtt alszanak és nagyon büszke Rám! öröm őket nézni. Nagy boldogsággal tölt el. Köszönöm, hogy ilyen szép babát készíthettem!!
Sok sikert a további munkádhoz:”
Pintérné Vincze Ildikó – Lajosmizse


“A hétvégén gyógyíthatatlan fertőzést kaptam, a babavarrás vírust. Nagyon nagy élmény volt ez a két nap. Köszönöm szépen Edit! Mi tényleg belevarrtuk a babáinkba a szeretetünket, és úgy tudtunk örülni nekik, mint a gyerekek. Az elkészült babámat, Kökényszemű Katicát bevittem ma az óvodai csoportomba. A gyerekek arcán az én örömöm, szeretetem tükröződött vissza. Ez volt a második olyan pillanat a babával kapcsolatban, amikor éreztem, hogy még van igény, él a vágy a szépre, az értékre. Ezért érdemes és kell készíteni ezeket a babákat.
Az igazi érzéseimet meg sem közelíti, alig találtam szavakat a megfogalmazására. Most is meghatódom, amikor a közösen eltöltött időre, a babavarrásra gondolok. Talán a gyermekeim megszületésére hasonlít. Az egész életem, tapasztalatom, érzéseim belevarrtam, formába öntöttem a saját babámba, amit a tőled kapott energiák tesznek tökéletessé. Köszönöm, köszönöm, köszönöm, KÖSZÖNÖM!!!
Üdv: Kata”
Gruber Katalin Veronika, óvónő, Helvécia


“Nagyon jól éreztem magam, egy csodálatos folyamat volt, mire a kis puha csomagok életre keltek és édes babákká formálódtak! Köszönöm Edit türelmét és szeretetét!”
Kovács Béláné, a kisszállási tanfolyam után


“Nagyon köszönjük ezt a szakmailag és emberileg is nagyszerű, színvonalas tanfolyamvezetést. Sok mindent tanultunk. Kicsit félve fogtam bele a tanfolyamba, de remekül éreztem magam. Sok hasonló sikeres tanfolyamot kívánok még!”
Bundula Ibolya, szervező, a kisszállási tanfolyam után


“Kedves Edit!
Jól éreztem magam a babavarró tanfolyamon. Nagyon jó volt a társaság, és a részletes útmutatásaid alapján igazán kedves babák készültek.
Ajánlom mindenkinek a tanfolyamot akik eddig azért nem készítettek babát mert egyedül nem mertek belevágni, akik már készítettek babát azok is nagyon hasznos információkat és a baba varrásáhozhoz szükséges anyagokat és eszközöket találnak Gledita oldalán.
Biztos nem ez volt az utolsó baba amit készítettem:)
Köszönöm szépen!:)
További sikeres tanfolyamokat és minden jót kívánok neked!:)
Üdvözlettel : Klári, Szegedről”

“Kedves Edit!
Minden percét élveztem a tanfolyamnak. Sokat tanultam, nagyon alaposan elmagyaráztál minden részletet. Jól döntöttem amikor jelentkeztem. A kedvességed és a segítséged külön köszönöm.
Mária, Salgótarjánból “

Nagyon örülök, hogy részt vettem a tanfolyamon és köszönöm a hasznos tanácsokat, igazán jól éreztem magam és értékes, kreatív embereket ismerhettem meg. Úgy érzem, ez olyan jó vírusfertőzés lesz, mint amikor horgolni tanultam, sosem lehet abbahagyni, mert mindig újabb kreatív megalkotandó ötletei lesznek az embernek…
Kné Bea, Hódmezővásárhelyről “

Messze laksz Kecskeméttől? Inkább otthon tanulnál babát varrni? Semmi gond! A baba készítést megtanulhatod a Gledita Kreatív Füzetekből is! Kattins IDE a részletekért!