Gledita szoptatós demóbabák

Üdvözöllek a Gledita szoptatós demóbabák rendelési oldalán!

Ha még nem találkoztál korábban a Gledita demóbabákkal, akkor javaslom, hogy először olvasd el az alapinformációkat a babákról

Örömömre szolgál bemutatni a Gledita szoptatós demóbabákat. Tudomásom szerint világ szinten egyedülállók ezek a babák, nem készít más kézműves hasonló laktációs tanácsadó eszközt. Ezt bizonyítja, hogy Amerikától Új-Zélandig számos helyen szolgálnak már, és imádnak vele dolgozni!

A Gledita szoptatós demóbabák csodálatos segítőtársak laktációs tanácsadóknak, nővéreknek, szülésznőknek.

A Gledita szoptatós oktatóbabáknak nyitott szájuk van, és rugalmas nyakuk. Így a segítségükkel jól demonstrálhatod, hogyan kell a baba fejét hátra hajtani, hogy a megfelelő szoptatási pozícióba állítsuk.

A Gledita szoptatós demóbabákat 2018 áprilisában fejlesztettem ki.

A Gledita demóbabák kényelmesek, nem kemények, mint a műanyag babák. A végtagjai jól hajlíthatóak, és mozdíthatóak a megfelelő helyre és irányba. Az oktatók szerint nagyon hasonló érzés vele dolgozni, mint egy élő babával. 

Minden Gledita baba egyedi rendelés alapján készül. Néha készítek rendelésen kívül is babát, főként olyankor, amikor egy új fejlesztésen dolgozom. 


Készítettem egy videót az elsőként elkészült szoptatós demóbabákról.  Ez jól mutatja a baba alakját és mozgását, valamint a szoptatási pozíciókat, az opcionálisan rendelhető horgolt cumit valamint a kézzel kötött mell modellt, mely jól segítheti a munkádat. Ezek megrendelhetők ezen az oldalon, a babával együtt. 

Még több fénykép a Gledita Flickr Albumokban! 


Ha megrendelsz egy kis horgolt cumit a szoptatós demóbabádhoz, bele fogok varrni egy pici, de erős mágnest a baba torkába, ami bent tartja a cumit, hiszen annak a végében is van egy. A cumi CSAK design elem, nem foglalok állást a cumi használatával vagy tiltásával kapcsolatban kisbabáknál.
Ha rendelsz cumit, kommunikálni fogok veled a cumi színéről. 

Horgolt cumik egy kis mágnessel a végükben

Rendelhetsz kézzel kötött mell modellt a munkád segítésére. A mell modellt szilikonizált poliészerrel töltöm. A mell modell használatát megnézheted a fenti videóban. Ha rendelsz kötött mell modellt, kommunikálni fogok veled a mell modell színéről. 

Kézzel kötött mell modellek

Szoptatós demóbabát egy méretben készítek:

 • 50-54 cm magas (1,5-1,8 kg), egyenesebb végtagokkal szabva.
 • Van lehetőség születő bébit kombinálni a szoptatós demóbabával. (ő 45 cm magas, hogy lehessen női medence modellel is használni!) Lásd a másik megrendelő oldalon!

A nehezítés 3 féle anyaggal történhet: kölessel, köles vegyesen kvarchomokkal, műanyag granulátummal, illetve  üveggyöngyökkel . A maradék helyeket szilikonizált poliészterrel, illetve gyapjúval töltöm. A babák szerkezetéről, töltéséről több információt olvashatsz itt

A zárójelben szereplő kg a kölessel töltött babák súlya. A műanyag granulátummal töltött baba lényegesen könnyebb, az üveggel nehezített baba pedig sokkal nehezebb. (pl: az 50 cm-es kb 2-2,4 kg)

A térdek és könyökök nagyon könnyen mozgathatók.

A szoptatós demóbabának szükséges, hogy nagyon rugalmas legyen a nyaka. Ezért nem teszek bele olyan fonott drótokból készített merevítő “gerincet”, mint pl. a hordozós demóbabákba. Sajnos, nem tudom megoldani, hogy egyszerre rugalmas, és forgatható is legyen a baba nyaka, mert a forgató szerkezet nagyon merevvé tenné a baba nyakát.


2021. tavaszán kifejlesztettem egy új technikát, és “turn-and-tilt” fejnek neveztem el. Ennek a babának a feje fordítható és kicsit dönthető is. Tipikusan az újszülött fejmozgását utánozza. Opcionálisan választható. 

Ez a videó egy szoptatós demóbabát mutat, jól látható a turn-and-tilt fej mogása. 


Ezt kell tudnod a rendelésről:

A baba alapára egy egyszerű babát tartalmaz, kiegészítő design elemek (extrák) nélkül. 
Egyszerű baba: kopasz fej, haj nélkül, egyszerű kéz, láb, ujjacskák nélkül, kerek popsi, fül és kukac nélkül, natúr (világos) színben.

Az egyszerű baba is tud mindent, amit kiegészítőkkel rendelkező társai, tehát minden munkára képes, amit végezni szeretnének vele. A baba feje waldorf technikával készül. Az arca tűnemezeléssel felépített és kézzel hímzett. A nyitott száj kialakítása speciális technikákat igényel, és nagyon időigényes feladat.

Ha szeretnél, rendelhetsz “extrákat”, design elemeket a demóbabádhoz: 

Az “extrák”: kidolgozott kéz- és lábujjak, haj, kerek posi, fülek, kukac. Ha csokibarna, vagy mediterrán színű babát szeretnél, az is feláras. 

Új extra: szétválasztott kéz ujjak és kidolgozott láb ujjak. Opcionálisan választható:


Extra: Nyelv a demóbaba szájában
Erős mágnessel rögzített, eltávolítható nyelv. Élethűbbé teszi a baba arcát, és segít bemutatni a nyelv szerepét a szoptatási folyamatban.


Extra: Köldökcsonk –  5-6 cm hosszú, fehér vérerekkel belül


Az ár függ a baba méretétől, a töltésétől, és az extráktól. 

Úgy tudsz rendelni, hogy kitöltöd az oldal alján a megrendelő űrlapot:

 • Bejelölöd az alap babát.
 • Válaszd ki az általad kívánt extrákat! Az űrlap összeadja az árakat, így a baba teljes árát az űrlap alján megtalálod.
 • Válaszd ki a fizetési és szállítási módot is! Fizethetsz előleget, vagy a teljes árat is. Lehet kártya, átutalás, PayPal is.
 • Töltsd ki a számlázási és szállítási adataidat is
 • Kattints a MEGRENDELEM gombra!

Ezután, a következő oldalon meg kell adnod néhány fontos részletet, amelyre szükségem van ahhoz, hogy elkészítsem a babádat! (Ne aggódj, a következő képeket ott is látni fogod!)

 • Választhatsz kopasz fej, gyapjúmohair haj, vagy műszálas effekt fonalból készített haj közül. Ha szeretnél hajat a babának, a következő képen látható anyagok és színek közül választhatsz. 
 • A felső sorban láthatók a gyapjúmohair fonalból horgolt és kifésült hajakat. Rövid hajat is tudok ebből készíteni, ha kicsit megnyírom, kifésülés után.
 • Az alsó sorban műszálas effekt fonalból horgolt és kifésült hajak láthatók. (a vörös fonal jelenleg nem elérhető)

 • Meg kell majd adnod, hogy milyen legyen a baba szeme: alvó, barna, kék, zöld, fekete? Kerek, vagy mandula vágású? 
szemek
Szem típusok és színek

Orr: egyszerű vagy realisztikusabb orrot készítsek a babádnak?

És végül, nevet kellene adnod leendő babádnak! 

A rendeléskor lehetőséged lesz üzenetet hagynod nekem a babával kapcsolatban. Van-e valamilyen kérésed, hozzáfűzni valód a rendeléshez…

Nézz körül a  fotó galériában és válaszd ki, melyik baba tetszik legjobban neked! (arc, szem,  stb…)

A megrendelt babák általában 4-6 héten belül készülnek el. Ez a rendelések aktuális számától függ.  Amennyiben a baba nagyon sürgős, kérlek, e-mailben írj nekem a rendelés előtt, hogy megtudd, lehetséges-e elkészülnie. Olyan nem valószínű, hogy 1-2 héten belül tudnám vállalni a babát… (info @ gledita . hu)

A Gledita demóbabákat ruha nélkül szállítom. Bármely, megfelelő méretű bébiruha jó lesz rá!


Garancia: csecsemőszületési igazolás-1

 Az általam készített babákra garanciát vállalok, ami azt jelenti, hogy a kihordási időn belül (igénybevételtől függően – még nincs tapasztalat, hogy mennyi idő használódnak el, igyekszem tartósra készíteni) ingyen megjavítom, amennyiben az ide és visszaszállítási költséget vállalod.

A babához mellékelek egy „Születési anyakönyvi kivonatot”.

Tárolását használaton kívül javaslom jól záródó nejlon zacskóban, esetleg levendula párnácska társaságában.

A babát mindig felöltöztetve használd. Megfelelőek számára a konfekció csecsemőruhák. A gyakorló baba nem gyermekjáték. Nehéz súlya miatt kisgyerek kezébe csak felnőtt jelenlétében add!

Igény szerint készítek kisebb méretű, könnyű, műszállal töltött, vagy enyhén súlyozott játékbabát is, amely ideális kistestvér születésekor a nagyobb testvér számára, vagy olyan kisgyereknek, aki szívesen utánozza, tanulja a hordozást. Könnyű játékbabát a megfelelő megrendelő oldalon tudsz rendelni!


Szállítanod kell a demóbabádat a munkába? Rendelj, gyönyörű, ezüstszürke, vízhatlan, gyöngyvászon táskát Gledita logóval!  Belefér a legnagyobb, 62 cm magas Gledita demóbaba is, s persze a kisebbek is. A táska megvédi a babádat az esőtől, portól, és tarthatod benne akkor is, ha egy ideig nem használod. 

Mérete: 50 cm x 17 cm x 17 cm.

A logó szita-nyomott, fehér gyöngyvászon anyagra, így a táska mosható, 30 fokon. 

A táskákat két féle színű hevederrel készítem, világosszürke,vagy bordó A rendelés után egyeztetünk, hogy melyik színűt szeretnéd. Küldöm a babáddal együtt, vagy akár később, utólag is rendelhetsz táskát, ha meggondoltad magad.