Gledita hordozós demóbabák

Babywearing with Emma doll
Babahordozás Emma babával

Üdvözöllek a Gledita hordozós demóbabák rendelési oldalán!

Ha még nem találkoztál korábban a Gledita demóbabákkal, akkor javaslom, hogy először olvasd el az alapinformációkat a babákról

A Gledita Hordozós demóbabák csodálatos segítőtársak hordozós oktatóknak és tanácsadóknak, kanga trénereknek. Szintén jól használhatók hordozó eszközöket forgalmazó üzletekben az eszközök bemutatására, kipróbálására. 

A Gledita demóbabák kényelmesek, nem kemények, mint a műanyag babák. A végtagjai jól hajlíthatóak, és mozdíthatóak a megfelelő helyre és irányba. Az oktatók szerint nagyon hasonló érzés vele dolgozni, mint egy élő babával. 

Minden Gledita baba egyedi rendelés alapján készül. Néha készítek rendelésen kívül is babát, főként olyankor, amikor egy új fejlesztésen dolgozom. 

 


Készítettem egy videót Vincéről, a 100. Gledita demóbabáról. Jól megmutatja a baba alakját és mozgathatóságát:


56 cm magas baba, hajlított végtagokkal, natúr színben, és 62 cm magas baba, egyenes végtagokkal, mediterrán színben.

Hordozós demóbabát 3 méretben készítek:

 • 54-56 cm magas (2,5-3 kg) hajlított végtagokkal,
 • 62 cm (3,5-4,2 kg) egyenes végtagokkal,
 • és néha 50 cm (1,5-1,8 kg)  hajlított végtagokkal.

A nehezítés 3 féle anyaggal történhet: kölessel, köles vegyesen kvarchomokkal, műanyag granulátummal, illetve  üveggyöngyökkel (50 és 56 cm-es babáknál). A maradék helyeket szilikonizált poliészterrel, illetve gyapjúval töltöm. A babák szerkezetéről, töltéséről több információt olvashatsz itt

A zárójelben szereplő kg a kölessel töltött babák súlya. A műanyag granulátummal töltött baba lényegesen könnyebb, az üveggel nehezített baba pedig sokkal nehezebb. (pl: az 50 cm-es kb 2-2,4 kg)

A térdek és a könyökök könnyen mozgathatók. Az egyenes végtagok teljesen behajthatók. A hajlított végtaggal szabott babák végtagjai nem nyújthatók ki teljesen, ez ártana a testanyagnak.  Ha szükséged van 54-56 cm magas babára, nyújtott végtaggal, akkor válaszd a bébi masszázs demóbabát, egyenes végtaggal! 

FONTOS: csak akkor rendelj babát hajlítottan szabott végtagokkal, ha olyan babahordozó iskola hagyományait követed, ahol a zsenge életkorú csecsemőket hajlított térdű, magzati pozícióban kötik. Minden más technikához a nyújtott végtagú babát ajánlom. Másrészt, a nyújtott végtaggal szabott babával is lehet magzati pozícióban kötni!

Nem készítek nagyobb babát, mint 4,5 kg, mert ezek textil babák, és a túl nagy súly nagyon megterhelné a testanyagot, így nem lenne tartós a baba.


Rendelheted a demóbabádat forgatható fejjel is. Ez opcionális. A forgatható fejet egy erős fém szerkezettel készítem, ami erős tartást ad a babának, miközben a feje kényelmesen a megfelelő irányba fordítható. 
Egy francia megrendelőm inspirált a forgatható fej rendszerének kifejlesztésére, melyre 2018. júliusában került sor.


2021. tavaszán kifejlesztettem egy új technikát, és “turn-and-tilt” fejnek neveztem el. Ennek a babának a feje fordítható és kicsit dönthető is. Tipikusan az újszülött fejmozgását utánozza. Opcionálisan választható. 

Ez a videó egy szoptatós demóbabát mutat, de jól látható a turn-and-tilt fej mogása. 


Ezt kell tudnod a rendelésről:

Mindhárom méretű és bármely töltésű baba ára egy egyszerű babát tartalmaz, kiegészítő design elemek (extrák) nélkül. 
Egyszerű baba: kopasz fej, haj nélkül, egyszerű kéz, láb, ujjacskák nélkül, kerek popsi, fül és kukac nélkül, natúr (világos) színben.

A forgatható fejű alap-babák külön sorban, más alap áron szerepelnek.

Az egyszerű baba is tud mindent, amit kiegészítőkkel rendelkező társai, tehát minden munkára képes, amit végezni szeretnének vele. A baba feje waldorf technikával készül. Az arca tűnemezeléssel felépített és kézzel hímzett. 

Ha szeretnél, rendelhetsz “extrákat”, design elemeket a demóbabádhoz: 

Az “extrák”: kidolgozott kéz- és lábujjak, haj, kerek posi, fülek, kukac. Ha csokibarna, vagy mediterrán színű babát szeretnél, az is feláras. 

Új extra: szétválasztott kéz ujjak és kidolgozott láb ujjak. Opcionálisan választható:


Az ár függ a baba méretétől, a töltésétől, és az extráktól. 

Úgy tudsz rendelni, hogy kitöltöd az oldal alján a megrendelő űrlapot:

 • Kiválasztott az általad kívánt méretet és töltést, valamint hogy forgatható fejű legyen-e az alap baba.
 • Válaszd ki az általad kívánt extrákat! Az űrlap összeadja az árakat, így a baba teljes árát az űrlap alján megtalálod.
 • Válaszd ki a fizetési és szállítási módot is! Fizethetsz előleget, vagy a teljes árat is. Lehet kártya, átutalás, PayPal is.
 • Töltsd ki a számlázási és szállítási adataidat is
 • Kattints a MEGRENDELEM gombra!

Ezután, a következő oldalon meg kell adnod néhány fontos részletet, amelyre szükségem van ahhoz, hogy elkészítsem a babádat! (Ne aggódj, a következő képeket ott is látni fogod!)

 • Választhatsz 3 féle arc közül: széles mosoly, szelíd mosoly, vagy waldorfos, egyszerű száj:

 • Választhatsz kopasz fej, gyapjúmohair haj, vagy műszálas effekt fonalból készített haj közül. Ha szeretnél hajat a babának, a következő képen látható anyagok és színek közül választhatsz. 
 • A felső sorban láthatók a gyapjúmohair fonalból horgolt és kifésült hajakat. Rövid hajat is tudok ebből készíteni, ha kicsit megnyírom, kifésülés után.
 • Az alsó sorban műszálas effekt fonalból horgolt és kifésült hajak láthatók. (a vörös fonal jelenleg nem elérhető)

 • Meg kell majd adnod, hogy milyen legyen a baba szeme: alvó egyszerű vagy szempillával, barna, kék, zöld, fekete? Kerek egyszerű, vagy fekete szegéllyel, pupillával? 
szemek
Szem típusok és színek

Orr: válaszd ki, hogy egyszerű, vagy realisztikus orrot készítsek a babádnak!

És végül, nevet kellene adnod leendő babádnak! 

A rendeléskor lehetőséged lesz üzenetet hagynod nekem a babával kapcsolatban. Van-e valamilyen kérésed, hozzáfűzni valód a rendeléshez…

Nézz körül a  fotó galériában és válaszd ki, melyik baba tetszik legjobban neked! (arc, szem, mosoly, stb…)

A megrendelt babák általában 4-6 héten belül készülnek el. Ez a rendelések aktuális számától függ.  Amennyiben a baba nagyon sürgős, kérlek, e-mailben írj nekem a rendelés előtt, hogy megtudd, lehetséges-e elkészülnie. Olyan nem valószínű, hogy 1-2 héten belül tudnám vállalni a babát… (info @ gledita . hu)

A Gledita demóbabákat ruha nélkül szállítom. Bármely, megfelelő méretű bébiruha jó lesz rá!


Garancia: csecsemőszületési igazolás-1

 Az általam készített babákra garanciát vállalok, ami azt jelenti, hogy a kihordási időn belül (igénybevételtől függően – még nincs tapasztalat, hogy mennyi idő használódnak el, igyekszem tartósra készíteni) ingyen megjavítom, amennyiben az ide és visszaszállítási költséget vállalod.

A babához mellékelek egy „Születési anyakönyvi kivonatot”.

Tárolását használaton kívül javaslom jól záródó nejlon zacskóban, esetleg levendula párnácska társaságában.

A babát mindig felöltöztetve használd. Megfelelőek számára a konfekció csecsemőruhák. A gyakorló baba nem gyermekjáték. Nehéz súlya miatt kisgyerek kezébe csak felnőtt jelenlétében add!

Igény szerint készítek kisebb méretű, könnyű, műszállal töltött, vagy enyhén súlyozott játékbabát is, amely ideális kistestvér születésekor a nagyobb testvér számára, vagy olyan kisgyereknek, aki szívesen utánozza, tanulja a hordozást. Könnyű játékbabát ezen az oldalon tudsz rendelni!


Szállítanod kell a demóbabádat a munkába? Rendelj, gyönyörű, ezüstszürke, vízhatlan, gyöngyvászon táskát Gledita logóval!  Belefér a legnagyobb, 62 cm magas Gledita demóbaba is, s persze a kisebbek is. A táska megvédi a babádat az esőtől, portól, és tarthatod benne akkor is, ha egy ideig nem használod. 

Mérete: kb. 50 cm x 17 cm x 17 cm.

A logó szita-nyomott, fehér gyöngyvászon anyagra, így a táska mosható, 30 fokon. 

A táskákat két féle színű hevederrel készítem, világosszürke,vagy bordó A rendelés után egyeztetünk, hogy melyik színűt szeretnéd. Küldöm a babáddal együtt, vagy akár később, utólag is rendelhetsz táskát, ha meggondoltad magad.