Készíts Manót

manócsapat2

Hamarosan gyermeked, vagy unokád születik?

Kicsi gyerek van a családban, aki még nem igényli az öltöztethető hajasbabát, de nagyon vágyik egy alvótársra, aki megvígasztalja, ha Anya épp nincs a közelben?

 Van kisfiú is a családban?

Szeretnél rövid idő alatt kedves, aranyos ölelgetni való babát készíteni a gyermeknek, ami szebb lesz minden eddigi játékánál?

Amennyiben bármelyik kérdésre IGENnel válaszoltál, a legjobb helyen jársz!

Nézz csak rá ezekre a tündéri, puha, természetes anyagból készült manó babákra! Minden gyermek ilyen játékra vágyik! De még egy felnőtt is örülne neki! 

Csodálatos öröm babát varrni, és otthon készült játékot kapni! Tapasztalatból tudom, mennyit jelent a gyermeknek egy ilyen ajándék. Önmagad, a szeretetedet ajándékozod annak, aki a legnagyobb kincs az életedben! 


Manó-könyvVan egy jó hírem számodra!

Segítek Neked ilyen kedves manóbabát készíteni! Olyan PDF formátumú, letölthető online oktatóanyagot dolgoztam ki, amely segítségével még kezdőként is boldogulhatsz! 20 oldalon keresztül, majdnem 200 színes fázisfotóval, lépésről lépésre mutatom be a manóbaba elkészítését. 

A baba készítés és tanítás mellett matematika tanár vagyok, szeretem az egyértelmű, precíz dolgokat, így a baba oktatóanyagát is úgy készítettem, hogy ha figyelmesen végigköveted a lépéseket, garantált a sikerélmény! 

A Gledita Kreatív Füzetek Waldorf Manó készítéssel foglalkozó oktatóanyaga PDF formátumú, letölthető E-book, melynek letöltési linkjét a vásárlás után e-mail-ben kapod meg. A vásárlással bekerülsz a Gledita Tanítványok sorába, így beléphetsz abba a zárt Facebook csoportba, ahol szabadon kérdezhetsz, és megmutathatod az elkészült babáidat.

Az oktatóanyag NEM TARTALMAZ papír alapú, kézbe fogható “Füzetet”, de szükség esetén, saját használatra kinyomtatható. Az E-book teljes tartalma szerzői jogvégelem alatt áll.

Az oktatóanyag nem tartalmaz kész babát, vagy baba készítő alapanyagot. Az alapanyag csomagok külön megvásárolhatók.


Az Gledita Kreatív Füzetek Waldorf manó készítéssel foglalkozó oktatóanyaga négy részből áll:babafej

Az első részben megtanulhatod, hogyan készíts kedves, formás babafejet. Olyan technikát is bemutatok benne, amit eddig még senkinek sem tanítottam és sehol máshol nem elérhető! 

A második résfekvőmanózben elkészítjük a baba testét, azt a belső puha, de tartós testet, amit teljesen eltakar majd a fix ruha. A test tölthető gyapjúval, vagy műszállal is. Mindkettőhöz találsz alapanyagcsomagot az oldalon.

A harmadik részben elkészítjük a baba ruháját. Ez a ruhácska készülhet pihe-puha, selymes bébiplüssből, lágy esésű pamut anyagból, vékonyabb polár anyagból, finom frotír anyagból. Bébiplüss ruha alapanyagot vásárolhatsz ezen az oldalon is, változatos színválasztékban!
Nincs varrógéped? Semmi gond ezzel! Mindössze 120 cm hosszan kell géppel varrni, amit könnyedén kiválthatunk apró, visszaöltő kézi öltésekel! Szóval, ez ne tartson vissza! 🙂

diszites3A negyedik részben ötleteket találsz arra, hogy hogyan díszítsd a manócskádat, ha túl egyszerűnek éreznéd a ruháját. Lehet csipkével, fodorral, virággal, hímzéssel, horgolással díszíteni a babát, ízlésünk szerint. A díszítés, természetesen, attól is függ, hogy kisfiúnak, vagy kislánynak varrjuk a babát.

A waldorf manó készítő oktatóanyag ára: 3.000 Ft.

 


Hogyan készítsünk hajat fiú babára?fiúhajasHajasbabát szeretnél a gyermekednek, de nem fontos, hogy öltöztethető legyen?

Készítsd a manócskádat hajjal!  

A fiúbaba ideális kisfiúknak, a haj színét lehet akár a gyerek haja színéhez is igazítani.

A Gledita Kreatív Füzetek fiú babahajjal foglalkozó E-book-jából három vagány fiú babahaj technikáját, sőt a horgolás alapjait is megtanulhatod!


lányhajaslányhaj 

Ugye, milyen kedves ez a baba hosszú hajú baba? Kislányod, unokád gyakorolhatja rajta a fonást, copfozást! Kézzel, ritka fogú fésűvel férülgethető.

A Gledita Kreatív Füzetek lány babahajjal foglalkozó E-book-jából megtanulhatod három csinos lány babahaj elkészítési technikáját, és, ha nem tudnál horgolni, akkor annak alapjait is megismerheted!

Látod, a waldorf manó baba milyen sok változatos játék elkészítésére ad lehetőséget? A gyermekednek, unokádnak újszülött kortól iskolás korig tudsz szépséges, kedves játékokat készíteni! Olyat, amit CSAK TE tudsz!

 Vágj bele, meg tudod csinálni!


Ki tanít TÉGED babát varrni?

Gledita-tanít
Varga Edit – Gledita

Varga Edit vagyok, A Gledita Kreatív Füzetek készítője, tanár és kézműves. 2010 óta foglalkozom babavarrással, de már több, mint 30 éve varrok, alkotok és tanítok.

Szenvedélyesen szeretek alkotni, és a tudásomat átadni. Mára már több száz baba kelt életre a kezeim között.

Babáim világszerte keresettek, Több “gyermekem” utazott már az Egyesült Államokba, Kanadába, és az Európai Unió országaiba.

Rendszeresen tartok tanfolyamokat kecskeméti otthonomban, illetve más városokban, ha van rá igény. Tanfolyamaimon sokaknak volt alkalma megízlelni a kézzel készül babácskák születésének örömét, és vannak visszatérő tanítványaim is. Tapasztalataimat beleépítettem a Gledita Kreatív Füzetekbe. A kép is egyik tanfolyamomon készült.

Küldetésem, hogy a magyar anyukákat, nagymamákat megtanítsam babákat, játékokat készíteni.


Levél egyik tanítványomtól, aki a Waldorf baba készítő E-book-ból készített babát:

“Drága Gledita!
Nemrég vásároltam az ebook-ot Tőled. Én már voltam egy Waldorf Baba varró tanfolyamon, de most a Te leírásod után megyek. Nézem, nézem, készítem, olvasom, … kicsit kezd gyanús lenni a leírás. 🙂 😉 vegyünk elő vonalzót… mérjük ki pontosan a közepét, … :)hát, mosolygok magamban… közel 40 évesen, mintha újra matek órán lennek. 🙂 tökéletes precíz a leírás… 🙂 pont mint egy matek tanár írta volna. 🙂 Hát, baba varrás ide, baba varrás oda, ízig-vérig Matematika Tanár maradsz a lelked mélyén!
🙂
Nem bántam meg a vásárlást!

Nekem szuper ez a pontos, precíz, szájbarágós leírás, köszönöm szépen! Imádom! Olyan édes lett a babám, hogy (hát nem tudom, szabad-e ilyet írni/ mondani?), de már most tiszta szerelmes vagyok bele.
🙂 <3

Köszönöm szépen!”

Szamuelcsik Viktória, Budapest


A legjobb leírás is csak akkor az igazi, ha remek minőségű alapanyag is kapható hozzá!

Éppen ezért, összeállítottam számodra egységcsomagokat a waldorf manók készítéséhez. 

Külön csomagokat találsz a baba testéhez, és külön a ruhához.

A testet töltheted gyapjúval vagy műszállal, így két féle alapcsomagból választhatsz:

1. Manó baba alapcsomag, gyapjúval:

Tartalma:  – Fejcsomag:  gyapjú, 5 cm széles körgéz, speciális babatestanyag

                 – Testcsomag: gyapjú, 3 cm széles körgéz, testszínű plüss a kéz végére.

                 – Nem tartalmaz anyagot a baba ruhájához!

Manó baba alap, műszállal: (a fejet ebben az esetben is gyapjúval készítjük)

Tartalma: – Fejcsomag: gyapjú,  5 cm széles körgéz,  speciális babatestanyag

                 – Testcsomag: szilkonizált műszál golyócskák,  3 cm széles körgéz, testszínű plüss a kéz végére.     

                – Nem tartalmaz anyagot a baba ruhájához!

A csomagokhoz nagyon finom, illatos, tisztított, kártolt gyapjút használunk. A speciális babatest anyag német gyártmányú, Öko-Tex 100 Standard babatest anyag rugalmas változata. A szilikonizált poliészter antiallergén, rugalmas, nem tömörödő, nem csomosodó, nagyszerű alapanyag. 

Külön megvásárolható a manó baba ruhájához a bébiplüss. Kiválaszthatod, hogy milyen színű legyen a babád. Jelenleg négy összeállításból tudsz választani:

 • rózsaszín-pink (az anyagból úgy is szabhatod, hogy a nadrág-sapka rózsaszín, és a felsőrész pink)
 • narancs színű, csíkos sapkával
 • Almazöld, sötétkék nadrággal
 • világoskék, fehér felsőrésszelmano-szinek

A waldorf manó alapanyagokat olyan csomagolódobozban kapod, amely egy ötletes sablon segítségével pár perc alatt játék babaággyá alakítható. A sablon ajándék! 🙂

 


AJÁNDÉKCSOMAG!

Összeállítottunk Neked egy nagyszerű Ajándékcsomagot, melyben megtalálod egy szép kivitelű CD-n az Oktatóanyagokat, és még számos meglepetést, valamint a választott színben az alapanyagokat is!

A waldorf manó készítő Ajándékcsomag tartalma:mano-ajandekcsomag1-375

 • Oktatóanyag CD:
  • Gledita Kreatív Füzetek 8. – Hogyan készítsünk waldorf manót? Az oktatóanyag 20 oldalas, 200 színes fázisfotóval illusztrált szájbarágósan részletes E-book.
  • Gledita Kreatív Füzetek 3. – Waldorf lány haj E-book + a horgolás alapjai. Az oktatóanyag 14 oldalas, 111 színes fázisfotóval illusztrált E-book.
  • Gledita Kreatív Füzetek 4. – Waldorf fiú haj E-book. Az oktatóanyag 10 oldalas, 77 színes fázisfotóval illusztrált E-book.  A babahaj E-book-ok segítségével hajas manóbaba is készülhet!
  • A GLEDITA KREATÍV FÜZETEK NEM kézbe fogható, nyomtatott füzetek!!
  • Ajánlás a Gledita Kreatív kínálatából, fényképek, ötletek manókhoz,Mano-montage1

 

 

 

 

 

 

 

 • Nyomtatott szabásminta a manó testéhez és ruháihoz
 • Speciális alapanyagok egy 30 cm magas manó babához és plüss a ruhájához a kiválasztott színben.
 • Lista a további, babavarráshoz szükséges alapanyagról és eszközökről (minden háztartásban megtalálható, vagy könnyen beszerezhető egy rövidáru boltban.)
 • Csomagoló doboz, melyből a mellékelt sablon segítségével babaágy készülhet a babának.
 • Sablon a babaágy készítéséhez, részletes leírással
 • Exkluzív jog, hogy beléphess a Gledita és Tanítványai Facebook csoportba, ahol közvetlen segítséget kapsz az Alkotótól.
 • Az e-book-ok és a csomag teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll!
 • A Manó készítő Ajándékcsomag NEM TARTALMAZ kész babát!

Jelenleg ugyanabból a négy összeállításból tudsz választani, mint az alapanyagoknál:

 • rózsaszín-pink (az anyagból úgy is szabhatod, hogy a nadrág-sapka rózsaszín, és a felsőrész pink)
 • narancs színű, csíkos sapkával
 • Almazöld, sötétkék nadrággal
 • világoskék, fehér felsőrésszel

A waldorf manó készítő Ajándékcsomag ára: 12.500 Ftmano-szinek

A GLEDITA KREATÍV kínálatában ezeken kívül még számos Ajándékcsomag szerepel. Kattints IDE a részletekért!