Hasznos eszközök varráshoz

Ezen az oldalon olyan eszközöket tudsz megrendelni, amelyek, bár nagyon hasznosak a babavarráshoz, figurák készítéséhez, de nem, vagy csak nagyon kevés helyen kaphatók Magyarországon.

  • Találsz nyitott gyűszűket,
  • Babavarrótűt
  • Nemezelő tűket

Ezek az eszközök olyan kicsik, hogy tudom postai levélként is küldeni. Ha nem ragaszkodsz az ajánlott küldeményhez, akkor még a postaköltség is nagyon alacsony.

Akkor javaslom, hogy ezt a megrendelő oldalt használd, ha csak ilyen kis eszközöket szeretnél rendelni, nagyobb csomagot nem, különben rendelj a gleditashop.hu oldalon!  A gleditashop.hu oldalon csak futár szállítás választható, ezért megtartottam ezt a lehetőséget a levélben küldhető termékekhez.


I. Nyitott, réz gyűszű

Te is úgy vagy vele, hogy nem bírod elviselni a zárt gyűszűket, viszont nagyon sok esetben szükség lenne valamire, ami védi az ujjaidat a tű fokától?

Én is így voltam vele. Évek óta kerestem a megoldást, és végül rábukkantam erre a “retró hangulatú”, csinos, kényelmes gyűszűre. Kipróbáltam, imádom és most számodra is elérhetővé teszem, hogy megrendeld és használd.

A gyűszű rézből készült, S-es méret.

Méretei: Átmérője: 1,6 cm, magassága 2,2 cm.
Pont jó a középső ujjam végére, nagyon kényelmes. Ha a te ujjad vastagabb, akkor sincs baj, mert állítható a mérete, hátul széthúzható.

Ára: 920 Ft/db

Megrendelhető az oldal alján található megrendelő űrlapon.


 II. Nyitott, acél gyűszű-gyűrű

Praktikus, kényelmes, könnyű viselet, olyankor használom, ha nagyobb erőt kell kifejteni a tűvel, pl. több rétegű, vagy keményebb anyag varrásakor.

A kis mélyedésekben megakad a tű foka, így megmenekülök a fájdalmas sérülésektől, amit a tű foka okozna némely esetben. Szinte elengedhetetlen eszköz a varrásnál.

Méretei: Külső átmérő: 2 cm, a felső része 1,6 cm széles. A kerülete állítható, hátul széthúzható, vagy összenyomható.

Anyaga: rozsdamentes acél

Ára: 340 Ft/db

Megrendelhető az oldal alján található megrendelő űrlapon.


III. Nemezelő tűk

Bár a waldorf baba készítésben nem feltétlenül készítünk tűnemezelt babafejet, bizonyos mozzanatoknál, pl. az orr készítésénél, nagyon hasznos eszköz lehet. Ha nem rendelkezel ilyennel, akkor érdemes beszerezned.

A kereskedelemben háromféle méretben kapható, gyenge, közepes és erős. Az erőset nagyobb mennyiségű gyapjú gyorsabb tömörítéséhez használjuk. A gyengét pedig a finom, végső simításokhoz használjuk, illetve olyan eszközbe is ilyet javasolt használni, amelybe több tűt is be tudunk fogni. A leggyakrabban a közepes méretűt használjuk. 

Használatáról nézd meg a következő videót:

 

Tűnemezeléssel kialakított baba arc:

Tűnemezeléssel kialakított babafej.

Sajnos ez az eszköz könnyen eltörik, ha megfeszül, ezért javaslom, hogy több darabot rendelj, nehogy úgy járj, hogy nem tudod befejezni a munkát, mert nincs tartalék tűd! Ha csak 1-2 tűt rendelsz, az javaslom, legyen a közepes méret! Én mindhárom méretet szoktam használni.

A nemezelő tű használatának külön fejezetet szántam a waldorf baba készítő és csecsemőbaba készítő PDF oktatóanyagban és oktatóvideóban, sőt a helyes tű-fogás és mozdulat elsajátításához is kapsz segítséget.

Ára: 250 Ft/db

Megrendelhetők az oldal alján található megrendelő űrlapon!


Babatű

A baba fejének varrásához, hímzéséhez, és a popsi kialakításához használjuk, illetve más figurák varrásánál is nagyon hasznos eszköz.

Hemline márkájú speciális babatű csomagot ajánlok Neked. 

A csomag 3 különböző hosszúságú tűt tartalmaz. A tűk vastagsága kb. 0,9 mm, nagyon vékony, ami azért jó, mert használatakor nem tesz kárt a babatest anyagban. (A rövidáru boltokban gyakran árulnak babatű címén zsákvarró tűhöz hasonló vastagabb tűket, melyek akár ki is szakíthatják a babatest anyagot.) Szóval, ha nincs Neked ilyen, akkor most van lehetőséged megvásárolni. 

Ára: 1.500 Ft/készlet 

Megrendelhető az oldal alján található megrendelő űrlapon!