Gledita babajóga, babamasszázs és mozgásfejlesztő demóbabák

Üdvözöllek a Gledita babajóga és babamasszázs demóbabák rendelési oldalán!

Ezen az oldalon tudod megrendelni a mozgásfejlesztő demóbabádat is.


Ha még nem találkoztál korábban a Gledita demóbabákkal, akkor javaslom, hogy először olvasd el az alapinformációkat a babákról
A Gledita babajóga és babamasszázs demóbabák csodálatos segítőtársak babamasszázs és babajóga oktatóknak és tanácsadóknak, hordozós tanácsadóknak, kanga trénereknek. Szintén jól használhatók hordozó eszközöket forgalmazó üzletekben az eszközök bemutatására, kipróbálására.  A Gledita demóbabák kényelmesek, nem kemények, mint a műanyag babák. A végtagjai jól hajlíthatóak, és mozdíthatóak a megfelelő helyre és irányba. Az oktatók szerint nagyon hasonló érzés vele dolgozni, mint egy élő babával. A Gledita demóbabák nem alkalmasak “dinamikus babajóga” gyakorlatok demonstrálására, amelyben a babák karját és lábát tekerik, forgatják, és a babát a végtagjainál fogva lengetik! A babajóga és babamasszázs demóbabáknak némileg rugalmasabbak az ízületei, mint a hordozós demóbabáknak. Ezért kérlek, a rendeléskor a megjegyzésbe írd le, hogy milyen célra szeretnéd a babát használni!  Minden Gledita baba egyedi rendelés alapján készül. Néha készítek rendelésen kívül is babát, főként olyankor, amikor egy új fejlesztésen dolgozom. 


Gledita babamasszázs és babajóga demóbaba két méretben rendelhető:

  • 54-56 cm magas (2,5-3 kg) egyenes végtagokkal
  • 62 cm magas (3,5-4 kg) egyenes végtagokkal

   Mozgásfejlesztő demóbabát rendelhetsz 50 cm magas méretben is, egyenes végtaggal, turn-and-tilt fejjel, illetve opcionálisan fogatható csípőízülettel.

A nehezítés 3 féle anyaggal történhet: kölessel, műanyag granulátummal, illetve üveggyöngyökkel (csak 50 és 56 cm-es babáknál). A maradék helyeket szilikonizált poliészterrel, illetve gyapjúval töltöm. A babák szerkezetéről, töltéséről több információt olvashatsz itt

A zárójelben szereplő kg a kölessel töltött babák súlya. A műanyag granulátummal töltött baba lényegesen könnyebb, az üveggel nehezített baba pedig sokkal nehezebb. (pl: az 50 cm-es kb 2-2,4 kg)

A térdek és a könyökök könnyen mozgathatók. Az egyenes végtagok teljesen behajthatók. 

Nem készítek nagyobb babát, mint 4,5 kg, mert ezek textil babák, és a túl nagy súly nagyon megterhelné a testanyagot, így nem lenne tartós a baba.


Demóbaba fej opciók: forgatható fej, turn-and-tilt fej, illetve fejkontrollos fej opció:

Forgatható fej Rendelheted a demóbabádat forgatható fejjel is. Ez opcionális. A forgatható fejet egy erős fém szerkezettel készítem, ami erős tartást ad a babának, miközben a feje kényelmesen a megfelelő irányba fordítható. A baba nyaka merev.
Egy francia megrendelőm inspirált a forgatható fej rendszerének kifejlesztésére, melyre 2018. júliusában került sor.
Ha ilyen babát szeretnél, a megrendelő űrlapon válaszd azt a megfelelő méretű alap babát, amelynek nevében szerepel a “forgatható fej” kifejezés!

Demóbaba forgatható fejjel

Turn-and-tilt fej opció 2021. tavaszán kifejlesztettem egy új technikát, és “turn-and-tilt” fejnek neveztem el. Ennek a babának a feje fordítható és kicsit dönthető is. Tipikusan az újszülött fejmozgását utánozza. Opcionálisan választható. Nem tipikusan jóga babához való fej típus!
Ez a videó egy szoptatós demóbabát mutat, de jól látható a turn-and-tilt fej mogása. 


Demóbaba fejkontrollal – a leggyakrabban választott opció jóga demóbabánál!

Bizonyos babajóga, és mozgásfejlesztő gyakorlatok során fontos igény, hogy a csecsemő fejkontrollját be lehessen mutatni a demóbabával, vagyis meg tudja tartani a fejét, és manuálisan be lehessen állítani a fej kissé hátra vagy előrehajtott pozícióját. Hogy ez megvalósulhasson, a fejkontrollos baba fejébe nem kerül nehezítés, erősebb a drótból font gerince, és egy kis nyaka is van. A szabásminta más, mint a hagyományos babánál, és a nyaka körül is más a baba belső szerkezete. 

Ez az opció 2019. szeptemberében került kifejlesztésre. 

Ha ilyen babát szeretnél, a megrendelő űrlapon válaszd azt a megfelelő méretű alap babát, amelynek nevében szerepel a “fejkontroll” kifejezés!


 

Forgatható csípőízület A Gledita demóbabák alkalmasak arra, hogy mozgásfejlesztő foglalkozások résztvevője legyenek. Amennyiben szükséges, hogy a demóbaba csípője hasrafekve leérjen az asztalra, illetve a babát felemelve a baba lába egyenesen lógjon lefelé, mindenképpen ajánlom, hogy a demóbaba rendelésekor rendelj hozzá mozgatható csípőízület opciót is. A forgatható csípőízület fém alkatrészekkel készül (fémcsavar, alátétek, önzáró anya), ezért tartós, és megbízható.

Ezt kell tudnod a rendelésről:

Mindkét méretű és bármely töltésű baba ára egy egyszerű babát tartalmaz, kiegészítő design elemek (extrák) nélkül.  Egyszerű baba: kopasz fej, haj nélkül, egyszerű kéz, láb, ujjacskák nélkül, kerek popsi, fül és kukac nélkül, natúr (világos) színben.

A forgatható fejű, vagy a fejkontrollos alap-babák külön sorban, más alap áron szerepelnek.

Az egyszerű baba is tud mindent, amit kiegészítőkkel rendelkező társai, tehát minden munkára képes, amit végezni szeretnének vele. A baba feje waldorf technikával készül. Az arca tűnemezeléssel felépített és kézzel hímzett. 

Ha szeretnél, rendelhetsz “extrákat”, design elemeket a demóbabádhoz: 

Az “extrák”: kidolgozott kéz- és lábujjak, haj, kerek posi, fülek, kukac. Ha csokibarna, vagy mediterrán színű babát szeretnél, az is feláras. 

Új extra: szétválasztott kéz ujjak és kidolgozott láb ujjak. Opcionálisan választható:

Az ár függ a baba méretétől, a töltésétől, és az extráktól. 

Úgy tudsz rendelni, hogy kitöltöd az oldal alján a megrendelő űrlapot:

 • Kiválasztott az általad kívánt méretet és töltést, valamint hogy forgatható fejű, vagy fejkontrollos legyen-e az alap baba.
 • Válaszd ki az általad kívánt extrákat! Az űrlap összeadja az árakat, így a baba teljes árát az űrlap alján megtalálod.
 • Válaszd ki a fizetési és szállítási módot is! Fizethetsz előleget, vagy a teljes árat is. Lehet kártya, átutalás, PayPal is.
 • Töltsd ki a számlázási és szállítási adataidat is
 • Kattints a MEGRENDELEM gombra!

Ezután, a következő oldalon meg kell adnod néhány fontos részletet, amelyre szükségem van ahhoz, hogy elkészítsem a babádat! (Ne aggódj, a következő képeket ott is látni fogod!)

 • Választhatsz 3 féle arc közül: széles mosoly, szelíd mosoly, vagy waldorfos, egyszerű száj:
 • Választhatsz kopasz fej, gyapjúmohair haj, vagy műszálas effekt fonalból készített haj közül. Ha szeretnél hajat a babának, a következő képen látható anyagok és színek közül választhatsz. 
 • A felső sorban láthatók a gyapjúmohair fonalból horgolt és kifésült hajakat. Rövid hajat is tudok ebből készíteni, ha kicsit megnyírom, kifésülés után.
 • Az alsó sorban műszálas effekt fonalból horgolt és kifésült hajak láthatók. (a vörös fonal jelenleg nem elérhető)
 • Meg kell majd adnod, hogy milyen legyen a baba szeme: alvó egyszerű vagy szempillával, barna, kék, zöld, fekete? Kerek egyszerű, vagy fekete szegéllyel, pupillával?
szemek
Szem típusok és színek

Orr: egyszerű vagy realisztikusabb orrot készítsek a babádnak?

És végül, nevet kellene adnod leendő babádnak! 

A rendeléskor lehetőséged lesz üzenetet hagynod nekem a babával kapcsolatban. Van-e valamilyen kérésed, hozzáfűzni valód a rendeléshez…

Nézz körül a  fotó galériában és válaszd ki, melyik baba tetszik legjobban neked! (arc, szem, mosoly, stb…)

A megrendelt babák általában 4-6 héten belül készülnek el. Ez a rendelések aktuális számától függ.  Amennyiben a baba nagyon sürgős, kérlek, e-mailben írj nekem a rendelés előtt, hogy megtudd, lehetséges-e elkészülnie. Olyan nem valószínű, hogy 1-2 héten belül tudnám vállalni a babát… (info @ gledita . hu)

A Gledita demóbabákat ruha nélkül szállítom. Bármely, megfelelő méretű bébiruha jó lesz rá!


Garancia:csecsemőszületési igazolás-1 Az általam készített babákra garanciát vállalok, ami azt jelenti, hogy a kihordási időn belül (igénybevételtől függően – még nincs tapasztalat, hogy mennyi idő használódnak el, igyekszem tartósra készíteni) ingyen megjavítom, amennyiben az ide és visszaszállítási költséget vállalod. A babához mellékelek egy „Születési anyakönyvi kivonatot”. Tárolását használaton kívül javaslom jól záródó nejlon zacskóban, esetleg levendula párnácska társaságában. A kölessel töltött babák mellé csomagolok levendula párnácskát. A babát mindig felöltöztetve használd. Megfelelőek számára a konfekció csecsemőruhák. A gyakorló baba nem gyermekjáték. Nehéz súlya miatt kisgyerek kezébe csak felnőtt jelenlétében add! Igény szerint készítek kisebb méretű, könnyű, műszállal töltött, vagy enyhén súlyozott játékbabát is, amely ideális kistestvér születésekor a nagyobb testvér számára, vagy olyan kisgyereknek, aki szívesen utánozza, tanulja a hordozást. Könnyű játékbabát ezen az oldalon tudsz rendelni!

Szállítanod kell a demóbabádat a munkába? Rendelj, gyönyörű, ezüstszürke, vízhatlan, gyöngyvászon táskát Gledita logóval!  Belefér a legnagyobb, 62 cm magas Gledita demóbaba is, s persze a kisebbek is. A táska megvédi a babádat az esőtől, portól, és tarthatod benne akkor is, ha egy ideig nem használod. 

Mérete: 50 cm x 17 cm x 17 cm.

A logó szita-nyomott, fehér gyöngyvászon anyagra, így a táska mosható, 30 fokon. 

A táskákat két féle színű hevederrel készítem, világosszürke,vagy bordó A rendelés után egyeztetünk, hogy melyik színűt szeretnéd. Küldöm a babáddal együtt, vagy akár később, utólag is rendelhetsz táskát, ha meggondoltad magad.