Csb

Kedves Látogató! Ez az oldal a játék csecsemőbaba varrásról szól.

Pontosabban, arról, hogy TE hogyan tudnál ilyen szépséges csecsemőbabát varrni, mint amit itt a képen látsz. 

Érdekel?

Koczkáné Varga Edit vagyok, a Gledita Kreatív megálmodója és működtetője, ennek a weboldalnak a szerkesztője. Waldorf jellegű babák készítésével és a babavarrás tanításával foglalkozom.

Sok év tapasztalat, kb. 200 csecsemőbaba és  sok-sok más baba elkészítése után, tanítványaim unszolására úgy döntöttem, hogy a waldorf babák után megosztom Veled a csecsemőbabák varrásában szerzett tudásomat is. 

Olyan részletes oktatóanyagot készítettem, mint még soha, így Te, aki ügyes kezű Vagy és volt már a kezedben varrótű, biztosan boldogulni fogsz!

Elmondhatom, hogy ez az oktatóanyag Magyarországon is egyedülálló. Mert nemcsak a csecsemőbaba varrásával ismertetlek meg, de a tűnemezelt babaarc kialakításával is. Ez a tudás nagy kincs, hiszen, ha megtanulod a tűnemezelést, nagyon komoly lehetőségek nyílnak meg előtted. Szinte szobrászként megvalósíthatod a gyapjúból, amit csak szeretnél!

Kinek készítsünk otthon csecsemőbabát?

 • Olyan gyereknek, akinek kistestvére születik. A saját baba csökkenti a testvér féltékenységet, és gondoskodásra tanítja a gyermeket.
 • Bármely másfél-két év feletti kislánynak vagy kisfiúnak. A gyermekek ösztönösen vonzódnak a csecsemőbabákhoz. Dédelgetik, szeretgetik őket. Egy csecsemőbaba jobban kiváltja az anyai ösztönt, mint bármely más játék. 

Miért kellene műanyag babával játszaniuk, ha kaphatnak ilyen szépséges, otthon készült babát? 

Az Anya vagy Nagymama által készített játék varázslatos hatással van a gyerekek lelkére. Benne van a szeretet, amivel a készítője életre simogatta a játékot.

 Én, személy szerint, szenvedélyesen szeretek babát készíteni, és a több száz baba után sem tudom megunni.

Kívánom, hogy Te is tapasztald meg ezt a csodát!

A GLEDITA KREATÍV FÜZETEK waldorf baba, waldorf manó és mackó készítő oktatóanyagai 2015 óta töretlen sikerrel segítik a kezdő babavarrókat. Nagyon büszke vagyok minden tanítványomra (már több százan vannak…)

Néhány vélemény azoktól, akik már készítettek babát a Gledita Kreatív Füzetekből

Nagyobbik kicsi fiam (3 éves) kitalálta, hogy szeretne egy babát – így találtam rá a Gledita-féle Waldorf babákra. Szerdán érkezett a csomag, és azonnal neki is láttam, két pici gyerek mellett lassan haladok, de nagyon élvezem! A leírás nagyon szuper és alapos 🙂 a fiacskám borzasztó lelkes, napjában kb. ezerszer megkérdezi, hogy “készen van már a babám?” Reggelente mindig bemutatom, mire jutottam az előző éjjel, ilyenkor kikapja a kezemből, és elszalad a félkész babafejjel, “ez így pont jó is lesz nekem, megyünk játszani!” felkiáltással. 
Extra kérése, hogy a babát pontosan olyanra csináljam, amilyen a nyolc hónapos öccse. Hát egyelőre meg vagyok elégedve, mert tényleg nagyon hasonlít a kicsire 😀

Elkészült 🙂 imádtam csinálni! 
Edit, fantasztikus a leírás! A lába még nincs kész, és a ruhája is nagyon kezdetleges, de hatalmas sikere van. “

Heéger Zsófia, Budapest


“EDIT! Neked köszönhetem a babakészítés iránti 
vágyamat azt a boldogságot, ami egy baba készítése után eltölt! KÖSZÖNÖM!”

O. S. Erzsébet, Kazincbarcika   

Íme, a csecsemőbaba készítő oktatóanyagok:

12. GLEDITA KREATÍV FÜZET – HOGYAN KÉSZÍTSÜNK WALDORF JELLEGŰ CSECSEMŐBABÁT TŰNEMEZELT FEJJEL?
PDF formátumú E-book

Mit kapsz, ha megvásárolod a Gledita Kreatív Füzetek csecsemőbaba készítő oktatóanyagát?

Kapsz egy PDF formátumú, (tehát NEM kézbe fogható), online letölthető, 36 oldalas, 356 színes fotóval illusztrált oktatóanyagot, melynek letöltési linkjét a vásárlás után e-mailben fogod megkapni

Az e-mailben linkre kattintva az oktatóanyag az internetböngésződben jelenik meg, ahonnan a kis lemez ikonra kattintva mentheted le a leírást számítógépedre. Az olvasásához szükséges lesz az Adobe Reader program, melyet ingyenesen le tudsz tölteni a számítógépedre. Ennek a linkje is szerepelni fog a vásárlást követő e-mail-ben.

Mint Gledita tanítvány, jogot szerzel, hogy beléphess a Gledita és tanítványai zárt Facebook csoportba, ahol bátran kérdezhetsz, ha megakadtál, és kapsz is választ a kérdésedre. Valamint megmutathatod az elkészült babákat!


A 36 oldalas nagyon részletes csecsemőbaba oktatóanyag tartalma:

Fej készítése 92 lépésben, 202 színes fázisfotóval:

 • A waldorf baba technikával készült fej alapja,
 • A nemezelő tű használatának alapjai – a videós segítség linkje az E-bookban!
 • Tűnemezeléssel felépített arc
 • Arc borítása és a struktúrák kialakítása
 • Szem hímzése
 • Fül készítése
 • Arc színezése

Test készítése, 86 lépésben, 156 fázisfotóval:

 • Test varrása, kiszabása
 • A lábfejek és a lábujjak elkészítése
 • A kéz ujjainak elkészítése
 • Térd és könyök kialakítása – 2 féle technika
 • Test tömése, kerek fenék és köldök készítése
 • Lábak felvarrása
 • Test nehezítése műanyag granulátummal
 • Fej helyére varrása
 • Kéz helyére varrása

Az oktatóanyag NEM TARTALMAZ papír alapú, kézbe fogható “Füzetet”, de szükség esetén, saját használatra kinyomtatható. Az E-book teljes tartalma szerzői jogvégelem alatt áll.

Az oktatóanyag nem tartalmaz kész babát, vagy baba készítő alapanyagot. Az alapanyag csomagok külön megvásárolhatók.
Ez az oktatóanyag nem tartalmaz OKTATÓVIDEÓT! Az OKTATÓVIDEÓ megtalálható a Gledita Kreatív Csecsemőbaba készítő DVD-n, vagy az Ajándékcsomagban! (Görgess lejjebb!)


AJÁNDÉK: A csecsemőbaba készítő oktatóanyag MELLÉ kapsz még egy BÓNUSZ leírást:

13. GLEDITA KREATÍV FÜZET – HOGYAN KÉSZÍTSÜNK PELENKÁT CSECSEMŐBABÁRA?
PDF formátumú E-book

Egy szabásmintával négy változat: 2 uniszex és 2 lány babákra való pelenka.

Ez a 7 oldalas, 44 fázisfotóval illusztrált, nagyon részletes oktatóanyag, AJÁNDÉK azoknak, akik megvásárolják a Csecsemőbaba készítő leírást. A letöltési linket automatikusan küldöm a csecsemőbaba oktatóanyag megvásárlásakor. Külön nem megvásárolható.

A csecsemőbabával való játék fontos része a baba öltöztetése, vetkőztetése. A baba pelenkázása, “gondozása”. Ehhez szükséges, hogy legyen pelusa a babának. Készítsd el több változatban, hogy még izgalmasabb legyen a játék!

Az oktatóanyagban található szabásminta  passzol a csecsemőbaba oktatóanyag alapján készített babára. Kétféle anyagból készültek, pamutvászonból és puha polár anyagból. Tépőzárral vagy megkötővel, fodorral vagy csipkével, tetszőlegesen lehet variálni.


14. GLEDITA KREATÍV FÜZET – HOGYAN KÉSZÍTSÜNK HAJAT CSECSEMŐBABÁRA?
4 + 1 haj tecnhika + a horgolás alapjai kezdőknek!
PDF formátumú E-book

Mit kapsz, ha megvásárolod a Gledita Kreatív Füzetek csecsemő babahaj oktatóanyagát?

Kapsz egy PDF formátumú, (tehát NEM kézbe fogható), online letölthető, 12 oldalas, 96 színes fotóval illusztrált oktatóanyagot, melynek letöltési linkjét a vásárlás után e-mailben fogod megkapni.

 A linkre kattintva az oktatóanyag az internetböngésződben jelenik meg, ahonnan a kis lemez ikonra kattintva mentheted le a leírást számítógépedre. Az olvasásához szükséges lesz az Adobe Reader program, melyet ingyenesen le tudsz tölteni a számítógépedre. Ennek a linkje is szerepelni fog a vásárlást követő e-mail-ben.

Az oktatóanyag négy különböző babahaj készítő technikát, + egy ötletet tartalmaz.

Mindegyik változat alapja a horgolás. Ha nem tudsz még horgolni, akkor se ijedj meg, hiszen az első technika eleje a horgolás alapjairól szól. Meglátod, milyen egyszerű!  Ha képek és a leírás nem lennének elegendőek, az interneten számtalan jobbnál jobb videó segíti a horgolás alapjainak elsajátítását. Ha kellően elszánt vagy, és gyakorolsz, könnyen megtanulhatod a horgolást olyan szinten, hogy boldogulj a babahaj készítésével.

Ebben az E-bookban átvettem részeket a korábban elkészült, és a waldorf baba készítő E-book-ok között található lány és fiú baba haj készítő oktatóanyagokból, ezért, ha ezeket ismered, nem biztos, hogy erre az oktatóanyagra szükséged van. Természetesen, kiegészítettem a csecsemőbabák hajára vonatkozó ismeretekkel:

Az első változatot kócos, kicsit hosszabb hajat eredményez. Ha technikát kiegészíted egy kis trükkel, akkor ez a változat is alkalmas lesz pici vagy nagyobb gyerek játékához. (részletek az leírásban…)

A második változat tökéletesen gyerek-biztos hajkorona, a legkíváncsibb ujjacskák sem tudják tönkretenni. Látszatra a göndör hajat utánozza, még sima fonalból készülve is. Ezt akkor készítsd, ha sok időd van, mert elég időigényes.

A harmadik változat igazán izgalmas, szőrös effektfonalból készül.

A negyedik változatot kislány csecsemőbabák számára készítjük, mert pici copfos hajacska lesz az eredmény.

Mi a +1 ötlet? Egy nagyon egyszerű, mégis mutatós változat… Lásd a leírásban.

Az oktatóanyag megvásárlása után, mint Gledita tanítvány, jogot szerzel, hogy beléphess a Gledita és tanítványai zárt Facebook csoportba, ahol bátran kérdezhetsz, ha megakadtál, és kapsz is választ a kérdésedre. Valamint megmutathatod az elkészült babákat! 

Az oktatóanyag NEM TARTALMAZ papír alapú, kézbe fogható “Füzetet”, de szükség esetén, saját használatra kinyomtatható. Az E-book teljes tartalma szerzői jogvégelem alatt áll.


15. GLEDITA KREATÍV FÜZET – HOGYAN KÉSZÍTSÜNK RUGDALÓZÓT CSECSEMŐBABÁRA?
Egyszerű rugdalózó készítése patentos vállal
PDF formátumú E-book

Mit kapsz, ha megvásárolod a Gledita Kreatív Füzetek csecsemő rugdalózó oktatóanyagát?

Kapsz egy PDF formátumú, (tehát NEM kézbe fogható), online letölthető, 9 oldalas, 28 színes fotóval illusztrált oktatóanyagot, melynek letöltési linkjét a vásárlás után e-mailben fogod megkapni.

 A linkre kattintva az oktatóanyag az internetböngésződben jelenik meg, ahonnan a kis lemez ikonra kattintva mentheted le a leírást számítógépedre. Az olvasásához szükséges lesz az Adobe Reader program, melyet ingyenesen le tudsz tölteni a számítógépedre. Ennek a linkje is szerepelni fog a vásárlást követő e-mail-ben.

Az oktatóanyag egyféle rugdalózó szabásmintáját (45 cm magas babára), és elkészítésének részletes leírását tartalmazza.

A rugdalózót játék csecsemőbabának ajánlom, élő csecsemőnek nem, mert a lába között nem patentos. A játékbabára könnyű feladni. Válla patentos.
Anyaga pamutdzsörzé és passzé anyag. Háztartási varrógéppel, esetleg interlock varrógéppel elkészíthető. 

Az oktatóanyag megvásárlása után, mint Gledita tanítvány, jogot szerzel, hogy beléphess a Gledita és tanítványai zárt Facebook csoportba, ahol bátran kérdezhetsz, ha megakadtál, és kapsz is választ a kérdésedre. Valamint megmutathatod az elkészült babákat! 

Az oktatóanyag NEM TARTALMAZ papír alapú, kézbe fogható “Füzetet”, de szükség esetén, saját használatra kinyomtatható. Az E-book teljes tartalma szerzői jogvégelem alatt áll.


16. GLEDITA KREATÍV FÜZET – HOGYAN KÉSZÍTSÜNK NADRÁGOT ÉS PÓLÓT CSECSEMŐBABÁRA?
Nadrág készítése rátétes folttal és póló készítése zsebbel és patentos vállal
PDF formátumú E-book

Mit kapsz, ha megvásárolod a Gledita Kreatív Füzetek csecsemőbaba nadrág és póló készítő oktatóanyagát?

Kapsz egy PDF formátumú, (tehát NEM kézbe fogható), online letölthető, 11 oldalas, 44 színes fotóval illusztrált oktatóanyagot, melynek letöltési linkjét a vásárlás után e-mailben fogod megkapni.

 A linkre kattintva az oktatóanyag az internetböngésződben jelenik meg, ahonnan a kis lemez ikonra kattintva mentheted le a leírást számítógépedre. Az olvasásához szükséges lesz az Adobe Reader program, melyet ingyenesen le tudsz tölteni a számítógépedre. Ennek a linkje is szerepelni fog a vásárlást követő e-mail-ben.

Az oktatóanyag egyféle nadrág és póló szabásmintáját (45 cm magas babára), illetve elkészítésének részletes leírását tartalmazza.

A nadrág rátétes folttal készült. A pólóra pedig varrhatsz zsebet a leírás alapján. A ruhákat a játékbabára könnyű feladni. A póló jobb válla patentos.
Anyaguk pamutdzsörzé és passzé anyag. Háztartási varrógéppel, esetleg interlock varrógéppel elkészíthető. 

Az oktatóanyag megvásárlása után, mint Gledita tanítvány, jogot szerzel, hogy beléphess a Gledita és tanítványai zárt Facebook csoportba, ahol bátran kérdezhetsz, ha megakadtál, és kapsz is választ a kérdésedre. Valamint megmutathatod az elkészült babákat! 

Az oktatóanyag NEM TARTALMAZ papír alapú, kézbe fogható “Füzetet”, de szükség esetén, saját használatra kinyomtatható. Az E-book teljes tartalma szerzői jogvégelem alatt áll.


17. GLEDITA KREATÍV FÜZET – HOGYAN KÉSZÍTSÜNK ANGOLPÓLYÁT CSECSEMŐBABÁRA?
Angolpólya szabásmintája 45 cm magas babára, és leírása
PDF formátumú E-book

Mit kapsz, ha megvásárolod a Gledita Kreatív Füzetek angolpólya készítő oktatóanyagát?

Kapsz egy PDF formátumú, (tehát NEM kézbe fogható), online letölthető, 6 oldalas, 26 színes fotóval illusztrált oktatóanyagot, melynek letöltési linkjét a vásárlás után e-mailben fogod megkapni.

 A linkre kattintva az oktatóanyag az internetböngésződben jelenik meg, ahonnan a kis lemez ikonra kattintva mentheted le a leírást számítógépedre. Az olvasásához szükséges lesz az Adobe Reader program, melyet ingyenesen le tudsz tölteni a számítógépedre. Ennek a linkje is szerepelni fog a vásárlást követő e-mail-ben.

Az oktatóanyag egyféle angolpólya szabásmintáját (45 cm magas babára), és elkészítésének részletes leírását tartalmazza.

Az angolpólya klasszikus ruhadarab, nagyon hasznos és közkedvelt a pici gyermekes szülők között. A leírásban szereplő darab elkészíthető csecsemőbabának, vagy koraszülött élő csecsemőnek is. A szabásmintát arányosan nagyítva használható idősebb csecsemő részére is. A leírásban pamutvászonból készült, élő csecsemő részére inkább a flanel anyagot javaslom. Háztartási varrógéppel elkészíthető. 

Az oktatóanyag megvásárlása után, mint Gledita tanítvány, jogot szerzel, hogy beléphess a Gledita és tanítványai zárt Facebook csoportba, ahol bátran kérdezhetsz, ha megakadtál, és kapsz is választ a kérdésedre. Valamint megmutathatod az elkészült babákat! 

Az oktatóanyag NEM TARTALMAZ papír alapú, kézbe fogható “Füzetet”, de szükség esetén, saját használatra kinyomtatható. Az E-book teljes tartalma szerzői jogvégelem alatt áll.

 


18. GLEDITA KREATÍV FÜZET – HOGYAN KÉSZÍTSÜNK SAPKÁT ÉS CIPŐT CSECSEMŐBABÁRA?
Sapka két féle fülecskével, hímzéssel, és kocsicipő szabásmintája és készítése
PDF formátumú E-book

Mit kapsz, ha megvásárolod a Gledita Kreatív Füzetek csecsemő sapka és cipő készítő oktatóanyagát?

Kapsz egy PDF formátumú, (tehát NEM kézbe fogható), online letölthető, 8 oldalas, 32 színes fotóval illusztrált oktatóanyagot, melynek letöltési linkjét a vásárlás után e-mailben fogod megkapni.

 A linkre kattintva az oktatóanyag az internetböngésződben jelenik meg, ahonnan a kis lemez ikonra kattintva mentheted le a leírást számítógépedre. Az olvasásához szükséges lesz az Adobe Reader program, melyet ingyenesen le tudsz tölteni a számítógépedre. Ennek a linkje is szerepelni fog a vásárlást követő e-mail-ben.

Az oktatóanyag egyféle sapka és egyféle cipőcske szabásmintáját (45 cm magas babára), és elkészítésének részletes leírását tartalmazza.

A sapkát két változatban találod az oktatóanyagban: egy kerek fülecskével, és egy hegyesebb, cicafülecskével. A cicafüles sapkára cica arcot is hímezhetsz a leírás alapján. A cipő klasszikus kocsicipő.
A sapka anyaga bébiplüss, a cipő anyaga bébiplüss és passzé anyag. Elkészíthető háztartási varrógéppel, esetleg interlock varrógéppel. 

Az oktatóanyag megvásárlása után, mint Gledita tanítvány, jogot szerzel, hogy beléphess a Gledita és tanítványai zárt Facebook csoportba, ahol bátran kérdezhetsz, ha megakadtál, és kapsz is választ a kérdésedre. Valamint megmutathatod az elkészült babákat! 

Az oktatóanyag NEM TARTALMAZ papír alapú, kézbe fogható “Füzetet”, de szükség esetén, saját használatra kinyomtatható. Az E-book teljes tartalma szerzői jogvégelem alatt áll.


Tetszik mindegyik babaruha? Vedd meg őket egyben, kedvezményes áron!

GLEDITA KREATÍV KEDVEZMÉNYES ÁRÚ CSECSEMŐBABA-RUHA E-BOOK CSOMAG

Tartalma:

 • 15. GLEDITA KREATÍV FÜZET – HOGYAN KÉSZÍTSÜNK RUGDALÓZÓT CSECSEMŐBABÁRA?
 • 16. GLEDITA KREATÍV FÜZET – HOGYAN KÉSZÍTSÜNK NADRÁGOT ÉS PÓLÓT CSECSEMŐBABÁRA?
 • 17. GLEDITA KREATÍV FÜZET – HOGYAN KÉSZÍTSÜNK ANGOLPÓLYÁT CSECSEMŐBABÁRA?
 • 18. GLEDITA KREATÍV FÜZET – HOGYAN KÉSZÍTSÜNK SAPKÁT ÉS CIPŐT CSECSEMŐBABÁRA?

Az oktatóanyagok NEM TARTALMAZ papír alapú, kézbe fogható “Füzetet”, de szükség esetén, saját használatra kinyomtathatók. Az E-bookok teljes tartalma szerzői jogvégelem alatt áll.


GLEDITA KREATÍV ALAPANYAG CSOMAGOK – A SZÉP ÉS TARTÓS BABÁKÉRT

Örök érvényű mondás: jó eredményt csak minőségi alapanyagokból kaphatunk.
Szeretnéd, ha már az első babád is gyönyörű és tartós lenne? Akkor ne elégedj meg az egyszerű, könnyen kinyúló vagy bolyhosodó pamutanyagokkal!

A Gledita Kreatív Alapanyag csomagokban összegyűjtöttük azokat a speciális anyagokat, amely a babád elkészítéséhez szükségesek. Így megtakaríthatod az utánajárást, a több helyről való anyagbeszerzés okozta többlet költségeket és a feleslegesen megvásárolt anyagokat.

Egyelőre egy méretben, a 45 cm magas csecsemőbabához kaphatók Gledita Kreatív Alapanyag csomagok. Azért ezt a méretet választottam, mert ez közelít egy valódi újszülött méreteihez így játszani is valóságosabb vele. Valamint az sem utolsó szempont, hogy a baba ruhatára könnyen bővíthető készen vásárolt, koraszülött méretű ruhácskákkal. Így még érdekesebb lesz a játék!

A 45 cm magas babához két féle változatban vásárolhatsz alapanyagot:

Gyapjúval töltött baba: ekkor a fej és a test is gyapjúval töltött. A waldorf pedagógia az ilyen babákat javasolja.

Műszállal töltött baba: a fej ekkor is gyapjúból készül (a műszállal sajnos nem megoldható), a testet viszont szilikonizált poliészterrel töltöd.


Az alapanyag csomagok tartalma:

45 cm magas csecsemőbaba alapanyagcsomag:

 • 100 g gyapjú a fejhez,
 • 35 cm 5-ös körgéz a fejhez,
 • 23 x 23 cm speciális Öko-Tex100 standard babafej anyag,
 • 82 x 25 cm speciális Öko-Tex100 standard babatest anyag
 • 175 g gyapjú a testhez (vagy 160 g műszál a testhez, a műszálas csomagoknál)A babatest anyag két féle színben rendelhető. Alap esetben, ha nem jelzed külön, natúr színű anyagot kapsz. Ha mediterrán színt szeretnéd, a megrendeléskor a Megjegyzéshez írd be.

A baba nehezítése:

A játék csecsemőbabát azért szoktuk kicsit nehezíteni, mert úgy természetesebb érzés vele játszani. A nehezítés el is hagyható.
A nehezítés elkészítése szerepel az oktatóanyagban!

Ha nehezítést szeretnél tenni a babád pocakjába, külön vásárolhatsz műanyag granulátum csomagot. Egy babapocakba kb. 100-150 g műanyag granulátum fér. (az oktatóanyagban 100 g szerepel).

Választhatsz a 100 g, 300 g, vagy 500 g-os csomagok közül.

A HDPE Műanyag granulátum kiválóan alkalmas gyermekjátékok – pl. babzsák, plüssfigurák töltésére, nehezítésére.
A HDPE jelentése: High-density polyethylene. 
Vízhatlan, mosható, biztonságos anyag.

Nélkülözhetetlen eszközök a babakészítésben:


Nemezelő tű

A tűnemezelt babafej elkészítéséhez nélkülözhetetlen a nemezelő tű használata. Ha nem rendelkezel ilyennel, akkor ezen az oldalon is vásárolhatsz.

A kereskedelemben háromféle méretben kapható, gyenge, közepes és erős. Az erőset nagyobb mennyiségű gyapjú gyorsabb tömörítéséhez használjuk. A gyengét pedig a finom, végső simításokhoz használjuk, illetve olyan eszközbe is ilyet javasolt használni, amelybe több tűt is be tudunk fogni. A leggyakrabban a közepes méretűt használjuk. Úgy gondolom, ezzel a mérettel el lehet készíteni a baba fejét.

Sajnos ez az eszköz könnyen eltörik, ha megfeszül, ezért javaslom, hogy több darabot rendelj, nehogy úgy járj, hogy nem tudod befejezni a munkát, mert nincs tartalék tűd! Ha csak 1-2 tűt rendelsz, az legyen a közepes méret!

A nemezelő tű használatának külön fejezetet szántam az oktatóanyagban, sőt a helyes tű-fogás és mozdulat elsajátításához videós segítséget is kapsz, melynek linkjét megtalálod az oktatóanyag megfelelő oldalán.

 

Babatű

A csecsemőbaba fejének varrásához, hímzéséhez, a popsi kialakításához, a lábak beállításához használjuk, illetve más figurák varrásánál is nagyon hasznos eszköz.

Hemline márkájú speciális babatű csomagot ajánlok Neked. 

3 különböző hosszúságú tűt tartalmaz. A tűk vastagsága kb. 0,9 mm, nagyon vékony, ami azért jó, mert használatakor nem tesz kárt a babatest anyagban. (A rövidáru boltokban gyakran árulnak babatű címén zsákvarró tűhöz hasonló vastagabb tűket, melyek akár ki is szakíthatják a babatest anyagot.) Szóval, ha nincs Neked ilyen, akkor most van lehetőséged megvásárolni. 

 

A babakészítéshez szükséges további alapanyagok és eszközök, melyeket nem tartalmaznak az alapanyagcsomagok:

 • Testszínű (ekrü) erős cérna (pl. Anchor hímzőfonal) a szemvonal kialakításához és a „fejbőr” varrásához,
 • Ekrü színű, vékony horgolócérna (100-as)
 • Osztott szálas hímzőfonal a szem hímzéséhez,
 • Varrógép (Apró öltésekkel, kézzel is összevarrhatjuk a baba testét, bár szebb, egyenletesebb varrógéppel.)
 • Varrótű
 • Hosszú tű, más néven babatű. Ld. feljebb!
 • Gombostű,
 • Horgolótű,
 • Szabó olló – legyen éles a hegye is.
 • Mérőszalag (varrócenti)
 • Tömőfa – pl. egy hosszú horgolótű tompa nyele, vagy félig kihegyezett fa evőpálcika vagy a műszálas töméshez egy fakanál nyele
 • Puha ceruza, golyóstoll, vonalzó.

Ezeket mind megtalálod otthon, vagy beszerezheted – a babatű és a nemezelőtű kivételével – bármelyik rövidáru boltban.

 


Kedvezményes árú Gledita Kreatív Csecsemőbaba készítő csomag
Online, letölthető PDF oktatóanyaggal, baba alapanyaggal, eszközzel

A kedvezményes csecsemőbaba készítő csomag tartalma:

Online oktatóanyagok:

 • 12. füzet: Waldorf jelegű csecsemőbaba fej és test elkészítése. A fej tűnemezeléssel felépített, ezért a tűnemezelés alapjait is megismerheted. 
  A baba az arcon kívül sok kedves részletet tartalmaz: hímzett szem, fül, kidolgozott kéz és lábujjak, térd és könyök, kerek popsi, köldök.
 • 13. füzet: Pelenka készítése egy szabásminta, négy változat,
 • 14. füzet: 4 + 1 babahaj csecsemőbabáknak + a horgolás alapjai
  A csomag nem tartalmaz DVD-t, oktatóvideót.

Alapanyagok, eszközök:

 • Alapanyag csomag egy 45 cm-es csecsemőbaba testéhez és fejéhez a speciális alapanyagokkal,
 • 2 nemezelő tű (közepes erősségű),
 • 100 g műanyag granulátum a baba nehezítéséhez,
 • Nyomtatott szabásminta a 45 cm-es baba testéhez,
 • Lista a további, babavarráshoz szükséges alapanyagról és eszközökről (minden háztartásban megtalálható, vagy könnyen beszerezhető egy rövidáru boltban.)
 • Exkluzív jog, hogy beléphess a Gledita és Tanítványai Facebook csoportba, ahol közvetlen segítséget kapsz az Alkotótól.
 • Az Ajándékcsomag nem tartalmaz kész babát!
  Nem tartalmaz babatűt sem, ha szükséged van rá, rendelj azt is, külön!

A kedvezményes csomag ára: Egy hasonló csecsemőbaba árának, vagy egy tanfolyam árának kb. fele – lásd a webshopban -> 

OKTATÓVIDEÓ ÉS DVD!

A csecsemőbaba készítéséről készült egy 5,5 órányi, 21 részes videósorozat, mely lépésről-lépésre, öltésről-öltésre végigvezet egy tűnemezeléssel felépített arcú, 45 cm magas csecsemőbaba készítésén! Ez teljesen egyedülálló, akkora segítség, mintha beiratkoznál egy tanfolyamra, és az én segítségemmel készítenél babát! Sőt, jobb is annál, mert a kérdéses részeket bármikor visszanézheted!

Pillants bele! Készítettem egy 1 perces rövid összefoglalót. (A hangot kapcsold be!)

 

cA videósorozat részei a következők:

0.  Bemutatkozás és bevezetés
1.  A babafejhez szükséges anyagok és eszközök
2.  A babafej alapjának elkészítése waldorf baba technikával
3.  A tűnemezelt arc felépítése
4.  A fej bevonása fejanyaggal és az arc kialakítása
5.  A szem hímzése
6.  A fejtető zárása
7.  A fül elkészítése
8.  Az arc színezése
9.  A babatest készítéséhez használatos anyagok és eszközök
10. A babatest varrása és kiszabása
11. A lábfej kialakítása és a test kifordítása
12. A lábujjak elkészítése és a láb tömése
13. A készujjak elkészítése és a kéz tömése
14. A térd és a könyök elkészítése – két technika
15. A fenék és a köldök elkészítése
16. A lábak felvarrása és a nehezítés
17. A fej bevarrása
18. A test készre tömése
19. A kezek bevarrása
20. Ruhák és haj a csecsemőbabára – PDF oktatóanyagok a DVD-n


Az oktatóvideó sorozat elérhető online, zárt tanfolyami oldalon keresztül, DVD-n, és Ajándékcsomagban is.

ONLINE elérés:

Az online elérés lépései:

 1. Ezen az oldalon, az oldal alján található megrendelő űrlapon megvásárolod a “Gledita Kreatív Csecsemőbaba készítés videósorozat Online eléréslehetőségét.
 2. Készítek Neked egy saját felhasználónevet és jelszót a zárt Oktatási Oldalhoz, amit egy külön e-mail-ben küldök meg, az oktatási oldal linkjével együtt.
 3. A Jelszó a Tanfolyami oldalon belül azokra az oldalakra való belépésre jogosít, amit megvásároltál (van lehetőség a Csecsemőbaba készítő online oktatóvideóra is előfizetni, akár a kettőre együtt is!) A jogosultságod szerint beléphetsz a megfelelő oktatási oldalra, és tanulhatsz a videók segítségével.
 4. Az online elérés tartalmazza a baba szabásmintáját, három méretben, melyet egy letöltési oldalról tölthetsz le. (ld. a lenti videót!)
 5. A zárt oktatási oldalakon található videókat szerzői jog védi, megosztásuk, letöltésük TILOS. Ha szeretnéd, hogy meglegyenek neked a videók az internet világán kívül is, ajánlom a DVD változatot!

A következő rövid videóban bepillantást nyerhetsz a zárt oktatási oldalra:

 


Ilyen formákban érhető el online az oktatóvideó sorozat:

I. Csak az oktatóvideó, zárt Oktatási Oldalon: 

Az oldal alján található megrendelő űrlapon válaszd a Csecsemőbaba készítő oktatóvideó ONLINE elérés terméket!

A megvásárlás, és a vételár beérkezése után készítek egy felhasználónevet, jelszót számodra a zárt Oktatási Oldalhoz, melyet egy külön e-mail-ben kapsz. Megkapod az oktatási oldal linkjét, ahol a kapott adatokkal be tudsz lépni az oktató oldalakra. 

A Felhasználónév létrehozása nem automatikus, kézzel történik, ezért eltelhet néhány óra, míg megkapod. Ezért a türelmedet kérem, igyekszem a lehető legrövidebb idő alatt megoldani.

Az oktatóvideó mellé megkapod a 45 cm magas csecsemőbaba szabásmintáját is. A videó sorozat a baba fejének és testének elkészítését mutatja be.

 • Exkluzív jogot kapsz, hogy beléphess a Gledita és Tanítványai Facebook csoportba, ahol közvetlen segítséget kapsz az Alkotótól.

Ez a változat NEM tartalmaz kézbe fogható DVD-t, sem alapanyagokat, eszközöket! Nem kell szállítani!

 


II. Gledita Kreatív Füzet 12. – Csecsemőbaba készítés E-book + az oktatóvideó sorozat online, zárt Oktatási oldalon 

A megvásárlás, és a vételár beérkezése után az E-book letöltési linkjét e-mail-ben kapod. (Az E-book-ról bővebben feljebb olvashatsz).

A videósorozat eléréséhez készítek egy felhasználónevet, jelszót számodra a zárt Oktatási Oldalhoz, melyet egy külön e-mail-ben kapsz. Megkapod az oktatási oldal linkjét is, ahol a kapott adatokkal be tudsz lépni az oktató oldalakra. 

A Felhasználónév létrehozása nem automatikus, kézzel történik, ezért eltelhet néhány óra, míg megkapod. Ezért a türelmedet kérem, igyekszem a lehető legrövidebb idő alatt megoldani.

Az oktatóvideó mellé megkapod a 45 cm magas csecsemőbaba szabásmintáját is. Ezt egyébként a PDF E-book is tartalmazza. A videó sorozat a baba fejének és testének elkészítését mutatja be.

 • Exkluzív jogot kapsz, hogy beléphess a Gledita és Tanítványai Facebook csoportba, ahol közvetlen segítséget kapsz az Alkotótól.

Ez a változat NEM tartalmaz kézbe fogható DVD-t, sem alapanyagokat, eszközöket! Nem kell szállítani!


Szeretnéd mindkét oktatóvideó sorozatot együtt?

Válaszd a megrendelő űrlapon a Csecsemőbaba + Waldorf baba készítő oktatóvideó sorozat EGYÜTT – ONLINE terméket!

A megvásárlás, és a vételár beérkezése után készítek egy felhasználónevet, jelszót számodra a zárt Oktatási Oldalhoz, melyet egy külön e-mail-ben kapsz. Megkapod az oktatási oldal linkjét, ahol a kapott adatokkal be tudsz lépni az oktató oldalakra. 

A Felhasználónév létrehozása nem automatikus, kézzel történik, ezért eltelhet néhány óra, míg megkapod. Ezért a türelmedet kérem, igyekszem a lehető legrövidebb idő alatt megoldani.

 


Nem ONLINE elérés:

III. Csecsemőbaba készítő DVD – oktatóvideóval

A baba kedves részletei

A DVD a 21 részes, 5,5 órányi oktatóvideón kívül mást is tartalmaz: 
Megtalálod rajta az összes, PDF alapú oktatóanyagot is:

 • 12. füzet + oktatóvideó: Waldorf jelegű csecsemőbaba fej és test elkészítése. A fej tűnemezeléssel felépített, ezért a tűnemezelés alapjait is megismerheted. 
  A baba az arcon kívül sok kedves részletet tartalmaz: hímzett szem, fül, kidolgozott kéz és lábujjak, térd és könyök, kerek popsi, köldök.
 • 13. füzet: Pelenka készítése egy szabásminta, négy változat,
 • 14. füzet: 4 + 1 babahaj csecsemőbabáknak + a horgolás alapjai,
 • 15. füzet: Rugdalózó készítése csecsemőbabának,
 • 16. füzet: Nadrág és póló készítése csecsemőbabának,
 • 17. füzet: Angolpólya készítése csecsemőbabának,
 • 18. füzet: Sapka és cipő készítése csecsemőbabának
  Vagyis a babán kívül 4 haj leírás és 7 féle ruha elkészítésének leírását találod meg annyira részletesen, hogy egy kezdő is elboldogul vele.
 • Megtalálható a DVD-n kigyűjtve az összes szabásminta, nyomtatásra előkészítve (az E-book-ok végén is megtalálod őket.)
  A DVD rendelésekor nem kapsz nyomtatott szabásmintát, azt neked kell kinyomtatnod!
 • Nem tartalmaz kézbe fogható, papír alapú füzeteket, de kinyomtatható saját használatra, ha szükséges! Nem tartalmaz nyomtatott szabásmintát, alapanyagot, eszközöket, kész babát! Nem tartalmaz babatűt sem, ha szükséged van rá, rendelj azt is, külön!
 • A DVD számítógépen lejátszható.
  Az AVI formátumú videók megtekintéséhez a gépeden szükséges lesz egy videó lejátszó programra, pl. VLC media player, mely az internetről ingyenesen letölthető.
  A PDF alapú leírások
  megnyitásához és olvasásához szükséges lesz az Adobe Reader program, melyet szintén ingyenesen le tudsz tölteni a számítógépedre.
 • A DVD teljes tartalma szerzői jogvégelem alatt áll.
Kattintva nagyíthatod

Az OKTATÓANYAG DVD Ára:  egy hasonló csecsemőbaba árának, vagy egy tanfolyam árának kb. a fele. 


Szükséged van az oktatóvideóra, alapanyagra és speciális eszközökre is egyben?

Akkor rendeld ezt:

Csecsemőbaba készítő Ajándékcsomag, oktatóvideóval

Készíts csecsemőbabát tűnemezeléssel felépített arccal, aki garantált sikert arat a gyermekednél, unokádnál!

Az Ajándékcsomag a következőket tartalmazza:

 • Oktató DVD – számítógépen olvasható:
  5,5 órányi OKTATÓVIDEÓ, 21 részre bontva a baba készítéséhez.
  a Gledita Kreatív Füzetek, kb. 87 oldalnyi PDF formátumú oktatási anyag, 630 színes fotóval illusztrálva. A DVD-n megtalálható a 45 cm magas csecsemőbaba, és teljes ruhatárának 1:1 méretű szabásmintája, nyomtatható PDF formátumban.

A PDF alapú GLEDITA KREATÍV Csecsemőbaba készítő E-book-okból a következőket tanulhatod meg: 

  • 12. füzet: Waldorf jelegű csecsemőbaba fej és test elkészítése. A fej tűnemezeléssel felépített, ezért a tűnemezelés alapjait is megismerheted. 
   A baba az arcon kívül sok kedves részletet tartalmaz: hímzett szem, fül, kidolgozott kéz és lábujjak, térd és könyök, kerek popsi, köldök.
  • 13. füzet: Pelenka készítése egy szabásminta, négy változat,
  • 14. füzet: 4 + 1 babahaj csecsemőbabáknak + a horgolás alapjai,
  • 15. füzet: Rugdalózó készítése csecsemőbabának,
  • 16. füzet: Nadrág és póló készítése csecsemőbabának,
  • 17. füzet: Angolpólya készítése csecsemőbabának,
  • 18. füzet: Sapka és cipő készítése csecsemőbabának
   Vagyis a babán kívül 4 haj leírás és 7 féle ruha elkészítésének leírását találod meg annyira részletesen, hogy egy kezdő is elboldogul vele.
  • Megtalálható a DVD-n kigyűjtve az összes szabásminta, nyomtatásra előkészítve (az E-book-ok végén is megtalálod őket.)
  • Nem tartalmaz kézbe fogható, papír alapú füzeteket, de kinyomtatható saját használatra, ha szükséges! 
  • A DVD számítógépen lejátszható.
   Az AVI formátumú videók megtekintéséhez a gépeden szükséges lesz egy videó lejátszó programra, pl. VLC media player, mely az internetről ingyenesen letölthető.
   A PDF alapú leírások
   megnyitásához és olvasásához szükséges lesz az Adobe Reader program, melyet szintén ingyenesen le tudsz tölteni a számítógépedre.
  • A DVD teljes tartalma szerzői jogvégelem alatt áll.

A DVD tartalmát egy lejjebb látható képen is tanulmányozhatod!

 • Alapanyag csomag egy 45 cm-es csecsemőbaba testéhez és fejéhez a speciális alapanyagokkal,
 • 3 nemezelő tű (1 gyenge, 1 közepes, 1 erős),
 • 100 g műanyag granulátum a baba nehezítéséhez,
 • Nyomtatott szabásminta a 45 cm-es baba testéhez,
 • Lista a további, babavarráshoz szükséges alapanyagról és eszközökről (minden háztartásban megtalálható, vagy könnyen beszerezhető egy rövidáru boltban.)
 • Exkluzív jog, hogy beléphess a Gledita és Tanítványai Facebook csoportba, ahol közvetlen segítséget kapsz az Alkotótól.

Az Ajándékcsomag nem tartalmaz a ruhákhoz nyomtatott szabásmintát, nem tartalmaz kész babát! Nem tartalmaz babatűt sem, ha szükséged van rá, rendelj azt is, külön!

Pillants bele a baba készítő OKTATÓVIDEÓBA! 1 percbe sűrítve a babakészítés néhány kedves pillanata:

A csecsemőbaba készítő oktatóanyag DVD tartalma (kattintva nagyíthatod):

Az Ajándékcsomag ára:  egy hasonló csecsemőbaba árának, vagy egy tanfolyam árának kb. kétharmada. 

Feliratkozás az Értesítőre