Babát varrni jó!

Varga Edit – Gledita

Üdvözöllek, kedves Ügyes kezű, Kreatív! 🙂

 

Köszönöm, hogy ide kattintottál!

Te is szereted a babákat?
Én is, nagyon!  Még felső tagozatos koromban is imádtam babázni!

Azután pedig a gyermekeimnek készítettem plüssöket, babákat. A fiam és a lányom már felnőttek, de még mindig szeretettel őrizgetik az általam készített játékokat.

Azt szeretném, ha Te is megtapasztalhatnád, milyen csodálatos babát készíteni.

Én magam 2010 óta készítem őket, már több százan születtek a kezeim között.

Ha megengeded, Neked is átadom mindazt a tudást, amit a sok év alatt sikerült elsajátítanom.


Milyen babát, és mennyi idősnek szeretnél készíteni? Leírom a javaslataimat:

 • Újszülött kortól 1,5 – 2 éves korig: – Címke rongyi  baba vagy Manó baba, vagy a Három egyszerű baba egy szabásmintával, aminek leírását a Hírlevél feliratkozás után kapsz
 • 1,5 – 2 éves kortól, kiskamasz korig: Öltöztethető hajas baba (waldorf baba), Csecsemő baba, Manó baba
 • Fiúknak: Manó baba, Öltöztethető fiú (vagy lány) hajas baba
 • Gyermeknek, akinek testvére fog születni, vagy már megszületett: Csecsemő baba
 • Kamaszoknak, felnőtteknek: waldorf baba valamilyen saját tervezésű trendi ruhában, fan baba, karakter baba (kedvenc rajzfilm karakter babája)
 • Felnőtteknek születésnapra, esküvőre, más alkalmakra: hasonmás baba (szemszín, haj stílus, jellemző ruházat másolásával), waldorf baba alapra, saját tervezésű ruhával.

A különböző babák készítésében ilyen segítséget tudok Neked nyújtani:

1. Három baba egy szabásmintával

Ez a legegyszerűbb baba, amit minimális tudással is el tudsz készíteni.

Ingyenes leírást készítettem, melyet a Hírlevélre, értesítőre való feliratkozás után azonnal megkapsz az e-mail címedre. PDF anyag.

A leírásból három egyszerű babát készíthetsz:

Egy rongyikát, egy matató manót és egy kitömött babát. Rendkívül könnyű elkészíteni, minimális tapasztalattal akár kézzel, vagy géppel is varrható.

A leírás tartalmaz egy kis horgolt szalag leírását is, mellyel a baba sapkáját, testét is díszítheted. A szabásmintához nem kell nyomtató, egy kockás papíron megrajzolhatod a szabásmintát.

A leírás megszerzéséhez iratkozz fel ingyenesen a Gledita Kreatív Hírlevelére, értesítőjére.


2.  Címke-rongyi baba készítése, waldorf baba fejjel

Kicsit bonyolultabb baba, mert nagyon szép, formás waldorf babafejjel készült, de akár egy egyszerűbb fejjel, mint például az előző pontban látható baba fejével is el lehet készíteni.

A baba testének  ingyenes leírását EBBEN a bejegyzésben megtalálod.

Ha még nem készítettél waldorf babafejet, akkor mindenképpen javaslom a Waldorf babafej készítését tanító Gledita Kreatív Füzetet, melyet ITT TALÁLSZ.

Ugyanitt meg tudod rendelni a babafejhez szükséges speciális alapanyagokat tartalmazó csomagot is.

A baba nagyszerű része lehet egy pici gyermek életének. A címkéket tapogatva fejlődik az érzékelésük. A színek és a formák “tanulmányozása” fejleszti az esztétikai érzéküket. A baba bábozásra is alkalmas, így a szülőkkel közös játék része is lehet.


3. Waldorf manó baba készítése

Ez már egy olyan fajta baba, amelyet bárki megcsodál, ha látja; és a gyerekek is imádják, olyan pihe-puha és szépséges!

Ha a gyermek nem igényli az öltöztethető babát, mert még kicsi, vagy kisfiú, vagy csak puha alvótársra vágyik, akkor készítsünk neki Waldorf manó babát!

A babának plüssből (vagy puha pamutvászonból) készített, rögzített ruhája, sapkája van.

A teste két rétegű, belülre kerülhet gyapjú, vagy akár műszál is. Kívülre pedig a ruha. A feje gyapjúból készül, waldorf baba technikával.

A sapka helyett készíthetünk hosszú lányos, vagy rövid, fiús hajat is neki.

A baba fejének és testének leírása, valamint a hajakat tanító E-book-ok, és a szükséges alapanyag csomagok is megtalálhatók a lentebb látható nagy piros gombra kattintva!

Készítettem egy CD-t az összes leírással. Ajándékcsomagban, CD-vel, alapanyagokkal nagyszerű ajándék lehet egy kreatív embernek, vagy akár önmagadnak 🙂  


4. Öltöztethető hajas baba, waldorf baba készítése

Ez a fajta baba már igazi, változatos játékra alkalmas babácska. Készíthetsz belőle egyet, vagy akár egy egész babacsaládot! Készíthetsz neki több váltás ruhát, hogy igazán izgalmas legyen a játék. Végtelen lehetőség a kreatívkodásra! Nincs annál szívmelengetőbb érzés, amikor a gyermeked (unokád) az általad alkotott babát szereti!

Én ezzel a típusú babával kezdtem anno a babakészítést, ezért örök szerelem marad számomra. Az első babám készítése éppen az  Ünnepek előtt történt, azonnal magával ragadott a varázsa, így abban az évben az összes rokon gyerek ilyen babát kapott tőlem Karácsonyra. Azóta is emlegetik 🙂

A waldorf típusú baba alkalmas arra, hogy kamaszoknak, és felnőtteknek készíts fan-babákat (rajongói babát valamilyen film szereplőről), karakter babákat, hasonmás babákat. A speciális ruhák elkészítéséhez kell ugyan némi tapasztalat, de a babatest alapja jó kiindulás lehet. A hajakhoz pedig megtalálod itt a leírásokat!

A Waldorf babák készítéséről egy  Magyarországon is egyedülálló, nagyon komoly oktatóanyag csomag áll a rendelkezésedre:

A következőkről készítettem Neked leírásokat:

 • Waldorf baba fej és test,
 • Fiú és lány haj technikák, a horgolás alapjaival,
 • 13 féle ruha (bugyik, nadrágok, ingek, blúzok, pólók, ruhák, szoknya) részletes leírása, szabásmintája. Összesen kb. 80 oldalnyi leírás, több száz fázisfotóval.

Az oktatóanyagok PDF alapú e-book-ok, melyek megvásárolhatók egyenként, kedvezményes csomagban, vagy akár CD-n, alapanyaggal együtt, Ajándékcsomagban is!

S ha ez még nem lenne elég, a baba fejéről, testéről készítettem egy 3,5 órányi oktatóvideó sorozatot, mely, DVD-n, és online oktatóoldalon keresztül is elérhető.

A baba testének olyan részleteit is tanítom, amit sehol máshol nem találsz, mint például a kerek popsi, fül, fiú-kukac…

Az oldalon megtalálod a babákhoz szükséges speciális alapanyag csomagokat, három méretben (25 cm, 30 cm, 38 cm magas babához), valamint olyan eszközöket, amelyek megkönnyítik a munkádat.


Waldorf baba készítő TANFOLYAM!!!

A waldorf baba készítést tanítom személyes tanfolyamokon is, Kecskeméten, illetve helyi szervezés, előzetes egyeztetés után más városokban is.
A részleteket, időpontokat megtalálod: IDE KATTINTVA!


5. Csecsemőbaba készítése tűnemezeléssel felépített arccal

Óh, a csecsemőbabák… <3 Igazi szerelem számomra. Ha ismered a kreatív tevékenységemet, tudhatod, hogy nem telhet el úgy nap, hogy ne készítsek csecsemőbabát (játékot, vagy különböző, speciális demóbabákat, felnőtteknek, munkaeszközként). Így ebben is hatalmas tapasztalatom van.

A legkomolyabb Gledita Kreatív oktatóanyag csomag a csecsemőbaba készítésről született. A segítségével olyan babát készíthetsz, amire még a gyermeked újszülött kori kinőtt ruhái is passzolnak.

A PDF oktatóanyagokból megtanulhatod:

 • Waldorf baba fej készítését, tűnemezeléssel felépített fejjel, valamint a test elkészítését, olyan részletekkel, mint például a kéz és lábujjak kialakítása, kerek popsi, köldök, fül készítése.
 • Baba haj készítő oktatóanyag, a horgolás alapjaival
 • Ruhák: pelenka, rugdalózó, póló, nadrág, sapka, cipő, angolpólya leírása és szabásmintái 45 cm magas babára.

Az oktatóanyagok PDF alapú e-book-ok, melyek megvásárolhatók egyenként, kedvezményes csomagban, vagy akár DVD-n, alapanyaggal együtt, Ajándékcsomagban is!

S ha ez még nem lenne elég, a baba fejéről, testéről készítettem egy 5,5 órányi oktatóvideó sorozatot, mely, DVD-n, és online oktatóoldalon keresztül is elérhető.

Az oldalon megtalálod a babákhoz szükséges speciális alapanyag csomagokat,  valamint olyan eszközöket, amelyek megkönnyítik a munkádat.