Waldorf baba fej készítése

Egy babánál a fej a “kirakat”, a fej formája, kedessége határozza meg, hogy egy baba mennyire szép. Ezért nagyon fontos, hogy milyen fejet készítsünk a babánknak. Még ha egyszerű rongyika babát, vagy plüss manót is készítünk, dönthetünk úgy, hogy egy waldorf technikával készült fejet választunk neki.

A szép, formás babafej elkészítése nem egyszerű feladat.

Az ezen az oldalon megvásárolható, letölthető, PDF formátumú oktatóanyagban 50 lépés vezet végig a folyamaton, 78 színes fázisfotóval, 10 oldalon keresztül.

Az E-book-ot nagyon hasznosnak, érthetőnek és követhetőnek találták mindazok, akik ez alapján készítettek babát. 

Az oldal alján található megrendelőlapon meg is rendelheted a babafej oktatóanyagát, továbbá azokat a speciális alapanyagokat, amelyek az igazán szép és tartós, jól tisztítható babafejhez szükségesek.

Amennyiben egész waldorf babát és babaruhákat is szeretnél készíteni, menj a WALDORF BABA KÉSZÍTŐ OLDALRA!

Elsőként ismerkedj meg a baba fej készítő E-book-kal!  Bevezető után találsz egy vízszintes menüsort. A menüpontokra kattintva olvashatsz arról,

 • hogy mit tartalmaz és mit nem tartalmaz az E-book,
 • mire használható,
 • milyen eszközökre lesz szükséged a babafej elkészítéséhez,
 • és vásárlói visszajelzéseket is találsz. Jó olvasgatást!

Hogyan készítsünk waldorf baba fejet?
1. GLEDITA KREATÍV FÜZETEK – HOGYAN KÉSZÍTSÜNK WALDORF BABA FEJET?
PDF formátumú E-book


Ugye, Te is azt szeretnéd, ha az általad készített baba feje szép formás és kedves lenne, és a gyermeked sokáig játszhasson vele anélkül, hogy a formáját elveszítené és tönkremenne?

Tapasztald meg Te is babavarrás csodáját! Varrd meg gyeremeked álom-babáját a GLEDITA KREATÍV FÜZETEK segítségével!

Az e-book teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll.

 

    Kattintva nagyíthatsz a képen.


fejekKattints a menüpontokra a részletekért!

Mit kapok, ha megvásárolom a Gledita Kreatív Füzetek waldorf babafej oktatóanyagát?

A Gledita Kreatív Füzetek waldorf baba fej készítéséről szóló része teljesen egyedi, Magyarországon nem készült még hasonlóan részletes, használható oktatóanyag. Vásárold meg és a következőket kapod:

 • Kapsz egy PDF formátumú 10 oldalas, 50 pontba szedett, 78 színes fotóval illusztrált e-bookot, melynek letöltési linkjét a vásárlás után e-mailben fogjuk számodra elküldeni. A linkre kattintva az oktatóanyag az internetböngésződben jelenik meg, ahonnan a kis lemez ikonra kattintva lementheted az e-bookot számítógépedre. Az olvasásához szükséges lesz az Adobe Reader program, melyet ingyenesen le tudsz tölteni a számítógépedre. Ennek a linkje is szerepelni fog a vásárlást követő e-mail-ben.
 • A leírás végén kiemelve megtalálod azokat a kritikus pontokat, ahol a legjobban oda kell figyelned a babafej készítésénél.
 • Mint Gledita tanítvány, jogot szerzel, hogy beléphess a Gledita és tanítványai zárt Facebook csoportba, ahol bártan kérdezhetsz, ha megakadtál, és választ kapsz a kérdésedre. Ez a hely, ahol együtt örülhetünk az elkészült babáknak!
Babafej leírás részlet2
A babafej oktatóanyag részlete

A Gledita Kreatív Füzetek waldorf babafej oktatóanyaga mit NEM tartalmaz?

 • Nem tartalmaz fizikailag kézbe fogható “füzetet”!
 • Nem tartalmaz kész babát, babafejet.
 • Nem tartalmaz alapanyagokat, eszközöket.
 • Nem mutatja be a babatest elkészítéséhez szükséges ismereteket, ha egész babát szeretnél készíteni, válaszd a WALDORF BABA leírást!
 • A leírás nem tartalmazza a baba hajának elkészítési módját. Ehhez válaszd a Lány babahaj oktatóanyagot, a Fiú babahaj oktatóanyagot, vagy az összetett oktatóanyag csomagokat!
 • Nem tartalmazza a babaruhák elkészítésének leírását. Ehhez külön találsz ruha leírásokat, amelyek segítségével egy egész ruhatárat készíthetsz a babádnak!

 

A waldorf babafej készítő Kreatív füzet megvásárlása után elkészítheted például a következő babákat:
Manó

 • Készíthetsz olyan manó babát, melynek plüss teste és plüss sapkája van. Elsősorban kisebb gyermekeknek ajánlott, akik még nem tudnak öltöztetős hajas babával játszani. Manóbabát készíthetsz a 25 cm-es, a 30 cm-es vagy akár a 38 cm-es babafej elkészítésével is.
  Nehézséget okoz beszerezni a legjobb minőséget garantáló speciális alapanyagokat? Rendeld meg a GLEDITA KREATÍV CSOMAGOKBÓL azt, amire szükséged van!

cimke-rongyi

 • Készíthetsz pici gyermek számára, első babának, foglalkoztató játéknak waldorf baba fejű rongyika babát, vagy cimkékkel dekorált rongyikababát. Ez a fajta baba leköti, ügyesíti a pici ujjacskákat. Bábozni is lehet vele, így a közös játékot is kiegészíti. A cimke-rongyika waldorf baba elkészítésének ingyenes leírását megtalálod a blogon az ingyenes leírások között.
  A Rongyika baba elkészítéséhez válaszd a 25 cm-es baba-fej alapanyag csomagot!

A babafej elkészítéséhez a következő speciális alapanyagokra lesz szükség (az oktatóanyag NEM tartalmazza):

 • Gyapjú (műszálas vatelinnel nem szép az eredmény…)
 • Körgéz (mérettől függően 3-as, vagy 5-ös körgéz kell a babafejhez, kevés helyen kapható, a Gledita alapanyag csomagok része)
 • Speciális babafej anyag, mely az Öko-Tex 100 standard babatest anyag nagyon rugalmas változata. Nem szalad fel a szem, nagyon tartós, könnyen tisztítható 100 % pamut anyag. (Az ÖKO-TEX standard 100 azt jelenti, hogy a gyártás során nem használtak vegyszert, és csecsemő is érintkezhet vele huzamosabb ideig)
  Ezeket az alapanyagokat megvásárolhatod ezen az oldalon, csomagban, 3 féle méretben: 25 cm-es, 30 cm-es és 38 cm-es babához. A csomagokat az oldal alján a leírások kiválasztása után a következő oldalon találod!
fej alapanyagok
A babafej elkészítéséhez szükséges alapanyagok és eszközök

További anyagok és eszközök

 • Testszínű erős cérna (pl. Anchor hímzőfonal) a szemvonal kialakításához és a „fejbőr” varrásához,
 • Osztott szálas hímzőfonal a szem és száj hímzéséhez,
 • Varrótű,
 • Hosszú tű. Ez lehet speciális hosszú, vékony babatű vagy akár „zsákvarró tű” is. Az arc hímzésekor használjuk, hogy a fej hátsó oldaláról indíthassuk a fonalat.
 • Gombostű.
 • Horgolótű,
 • Olló,
 • Mérőszalag (varrócenti),
 • Puha ceruza

Ez utóbbiakat mind megtalálod otthon, vagy beszerezheted – a babatű kivételével – bármelyik rövidáru boltban.

 

A leírásod szuper! Nagyon könnyű belőle dolgozni, minden érthető!!! 🙂

Az óvodákba is inkább ilyen babák kellenének…és persze minden gyerek kezébe!”

 

Mátyás M. Szilvia, Gyál

Óvónő és három gyermekes édesanya

„Két kislány édesanyjaként tudtam, nem maradhat játékbaba nélkül a ház, ez egyértelmű volt mindig. Azonban képtelen voltam békét kötni bármely bolti babával; még kompromisszumos megoldásnak sem találtam egyet sem alkalmasnak. Szerencsére a lányok sem.
Fantasztikus lehetőségnek tűnt Gledita tanfolyama – amin azonban saját előadásom miatt végül mégsem tudtam részt venni. Egy világ dőlt össze bennem, mert tudtam, a jövőben sokáig nem is lesz alkalmam pótolni az elmaradt tanfolyamot.
Ekkor ajánlotta fel maga Gledita az online tankönyvet, s mivel szabadkoztam, ismerve saját előzetes tudásomat a varrás tudományának területén, ígérte, fogja a kezem – digitálisan – s bármikor kérdezhetek. Megkapva a kezdő csomagot ismét bizonytalan lettem: egyáltalán nem láttam, hogy áll ez össze egy szerethető babának.


Amikor este végre nekiálltam, két dolog döbbentett meg: egyrészt annyira részletes, képekkel illusztrált könyvecskét kaptam, hogy nem esett nehezemre követni a lépéseket; másrészt igen gyorsan tudtam haladni a varrással, s gyakorlatilag az első pár lépés után már valóban kezdett élettel megtelni a babakezdemény. Izgalmas, látványos folyamat volt, s megdöbbentően hamar készen lettem az első, a második illetve a külföldi útra indult ajándék, harmadik babával is. A lányok is élvezték minden fázisát, s lesték, hogy alakul a babájuk. Nagyon tetszett nekik, hogy ők mondták meg, milyen színű legyen a haja, a szeme a saját babájuknak, az ő vágyaik keltek bennük életre.


Kicsit aggódtam is, ugyanis nekünk soha nem volt egyiküknek sem kedvenc bármijük. Se egy kedvenc plüssmaci, se egy rongyi vagy párnacsücsök. Semmi ilyesmi – most azonban bennem volt a félsz, olyat akartam nekik és velük készíteni, amihez kötődnek.

Már jó ideje megvan nekik a babájuk, s elég, ha azt mondom, reggel velük kelnek ki az ágyból, mennek a babák oviba, bölcsibe, s egyszer ez eső miatt bent felejtődtek az autóban – bizony addig nem is mehettünk be a szobájukba, amíg a babák esernyő alatt be nem vonultak a házba. Az alkotás könnyű volt a ‘kotta’ mentén, s azt kell mondjam, új családtagokkal bővültünk. Köszönjük!”

 

Háry Letícia, két kislány édesanyja
magtej.hu


Ezen az oldalon megtalálhatod a waldorf baba technikával készülő babafejhez azokat a speciális alapanyagokat, melyeket nem tudsz megvásárolni bármelyik méter és rövidáru boltban.

3 féle babafej csomag közül választhatsz: 25 cm, 30 cm és 38 cm magas babák fejéhez.

Ezeket a csomagokat akkor válaszd, ha olyan babát szeretnél készíteni, amelynek nem babatest anyagból készült teste van.  A babafej csomag része azoknak a test csomagoknak is, melyek a waldorf baba készítő oldalon vásárolhatók meg. (A képek csak illusztrációk.)


fej csomag-háttér nélkülAlapanyag csomag 25 cm-es baba fejéhez:

22 g gyapjú

20 cm 3-as körgéz

12 x 14 cm speciális Öko-Tex100 standard babafej anyag

Ára: 720 Ft


fej csomag-háttér nélkülAlapanyag csomag 30 cm-es baba fejéhez:

35 g gyapjú

25 cm 5-ös körgéz

14 x 14 cm speciális Öko-Tex100 standard babafej anyag

Ára: 1.080 Ft


fej csomag-háttér nélkülAlapanyag csomag 38 cm-es baba fejéhez:

50 g gyapjú

30 cm 5-ös körgéz

16 x 16 cm speciális Öko-Tex100 standard babafej anyag

Ára: 1.250 Ft


A babafej csomagokat bélelt borítékban kapod. 

Fontos tájékoztatás!

Már két féle színből választhatsz, hogy az alapanyagot tartalmazó csomagokba  milyen fej anyag kerüljön! Az alap a natúr, világosabb szín, a másik pedig egy kicsit sötétebb, mediterrán jellegű, világos karamell színű szépséges testanyag és fejanyag.
A minőség ugyanolyan szuper, és mindkettőből gyönyörű babát lehet készíteni! Mellékelek egy fényképet, tájékoztatásul.
Ha nem jelzed külön, a natúr színű anyag kerül a csomagba. A megrendelőlap alján jelezheted, ha a mediterrán anyagot kéred.

DSC07944